Lokalt

Tis i vandpistoler og dødsliste: Smidt hjem på sidste skoledag

Flere 9. klasses elever gik over stregen, da de skulle fejre sidste skoledag med en vandkamp. De fyldte vandpistolerne med urin.

Det, der skulle have været en sjov begivenhed på sidste skoledag på en folkeskole i Vejle, endte klamt og ildelugtende.

Under den traditionelle vandkamp på Kirkebakkeskolen i Vejle Øst havde mindst tre elever fyldt tis i vandpistolerne i stedet for vand, og det vakte rædsel blandt de øvrige elever, da de pludselig begyndte at skyde om sig.

Skolen har ikke overblik over, præcis hvor mange elever, der blev ramt af urinstrålerne, men den undersøger sagen, forklarer skoleleder Trine Verner Jensen.

Skolen reagerer

- Vi tager det her meget alvorligt, det er en yderst grænseoverskridende handling, og den slags tolererer vi selvfølgelig ikke.

Skolen havde planlagt vandkampen til at finde sted i 30 minutter på et afgrænset område. Ifølge Trine Verner Jensen var det kun få elever, der blev ramt af urinen, men alle, der havde det dårligt med udviklingen af vandlegen, fik lov at tage hjem i bad, fortæller hun.

- Vi tror ikke, der var så mange, der blev ramt. Vi har sendt de tre elever, der stod bag det her, hjem fra sidste skoledag, mens vi undersøger, om der var flere, der deltog, og om vi skal gøre yderligere i sagen. Vi har inddraget SSP (kriminalpræventivt samarbejde mellem skole, politi og forvaltning, red.) og kontaktet forældrene til dem, der gjorde det her. Forældrene tager det alvorligt, fortæller Trine Verner Jensen.

Overvejer konsekvenser

Kirkebakkeskolen vil nu overveje, om de skyldige bag tisse-vandkampen skal mærke yderligere konsekvenser. Man kan blandt andet overveje, om de skal have lov til at opholde sig på skolen i længere tid i forbindelse med den kommende eksamensforberedelse. Men det er endnu ikke afgjort, siger skolelederen. 

Hun understreger, at skolen har klare retningslinjer for afholdelsen af sidste skoledag, og at de skyldige elever har opført sig uacceptabelt set med skolens øjne.

Elever lavede dødsliste

Det var ikke kun på Kirkebakkeskolen, at de ældste elever gik over grænsen. På Strandskolen i Risskov blev 9.-klasses eleverne taget i at have lavet en 'dødsliste' over de yngre elever, der af forskellige grunde var udpeget som mål i den traditionelle karamelkastning.

De navngivne elever helt ned til 6. klasse var nævnt på listen efterfulgt af en begrundelse i særdeles grimt sprog.

- Listen har et meget grænseoverskridende indhold, hvor elever, lærere og en enkelt forælder nævnes ved navn. Det finder jeg krænkende og uacceptabelt, siger skolens konstituerede leder, Jesper Kousholt, til BT.

Et uddrag af listen viser, at grundene for eksempel var 'fordi du er det grimmeste menneske på jorden' eller 'fordi din mor er lækker'.

Skolen valgte at straffe eleverne ved at aflyse de fleste af dagens begivenheder og sende eleverne hjem. Det skabte postyr blandt forældrene til de ældste elever, men ledelsen holdt fast.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at vi må skride til den konsekvens, og det er bestemt ikke mit ønske at ødelægge nogens dag, men her på skolen vægter vi altså trivsel højest, siger Jesper Kousholt til BT.