Lokalt

Forargede politikere: Flygtnings 17 børn skal DNA-testes

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Flere folketingspolitikere er enige om, at de 17 børn en flygtning vil have familiesammenført til Danmark skal DNA-testes for at sikre de er i familie

Det er sagen om den 47-årige syriske flygtning fra Ribe, Daham Al Hasa, som har fået tilladelse til at få familiesammenført 17 ud af 20 børn, han har med tre kvinder, der udløser politikernes krav om DNA-test.

Med familiesammenføringen er Daham Al Hasan nemlig berettiget til knapt 215.000 kroner i børnepenge, og det får en række folketingspolitikere til at fare i blækhuset. 

- Det er enormt provokerende den måde han taler på om det danske samfund og den opfattelse han har om sine rettigheder, siger Venstres Eva Kjer Hansen til TV SYD.

- Jeg synes, at DNA-test kan komme på tale for at sikre sig, at det også er hans børn, der skal simpelthen være sikkerhed for, at det er hans børn.

Tvivler du da på, at det er hans børn?

- Det har jeg aldrig sagt. Men jeg regner med at dokumentationen er i orden for det, han siger. Så vi ikke bliver til grin i forhold til de rettigheder, vi giver i det danske samfund.

Også Dansk Folkepartis Marie Krarup vil have de 17 børn DNA-testet.

-Jeg vil gerne have de børn DNA-testet. Og så mener jeg, at det kun børnene fra den ene af de tre mødre mødre, som allerede er i Danmark, som kan blive familiesammenført. Så de andre børn skal ikke være her.

Men har faren ikke lige så meget ret til at være sammen med sine børn, som moren har?

- Det mener jeg ikke. Han er selv taget væk og svigtet sin familie, så jeg mener, at der er tale om bortførelse af børnene, og det ville være trist, hvis Danmark bidrager til sådan noget.

Har du mistanke om, at det ikke er hans børn?

- Det er for at finde moren til børnene, de skal DNA-testes. Og så synes jeg grundlæggende, at familiesammenføringsreglerne er forkerte. Det burde ikke være muligt, at han kunne få børnene herop.

Begge politikere understreger over for TV SYD, at de vil arbejde for, at reglerne for familiesammenføring og reglerne for børnepenge laves om, efter sagen her er kommet frem.

Politikerne kan ikke kræve DNA-test

Ifølge advokat Jytte Lindgård er det lovligt at tage en dna-test, men politikerne kan ikke kræve det.

- Politikere kan ikke kræve en dna-test – det er Udlændingestyrelsen, som beslutter det. Politikere kan og bør ikke kunne presse styrelsen til at få lavet en dna-analyse. Men hvis Udlændingestyrelsen får en ny mistanke, kan de lave en dna-analyse efter der er givet opholdstilladelse, siger advokat Jytte Lindgård til TV SYD.   

Det normale er, at hvis Udlændingestyrelsen er i tvivl, når sagen behandles, så laver de en dna analyse, og det skal ske, inden der bliver givet opholdstilladelse.