Lokalt

Skovtur på kirkegården: Tusinder af gæster forstyrrer begravelser

Bispebjerg Kirkegård i København har for tiden så mange besøgende, at det kan være svært for sørgende at besøge gravsteder.

Kirsebærtræerne er sprunget ud på Bispebjerg Kirkegård i Københavns Nordvestkvarter.

De smukke lyserøde træer tiltrækker københavnerne som bier til honning, og gæsterne på kirkegården kan tælles i tusinder i disse uger.

- Det er jo dejligt, at Nordvest får mulighed for at vise sig fra sin smukke side. En bydel, man ikke altid forbinder med smukke ting, siger Anders Melamies, der er centerchef i kommunens teknik- og miljøafdeling.

Skovtur på gravsteder

Men det giver også problemer, når en kirkegård bliver behandlet som en park. De mange mennesker forstyrrer de sørgende, der kommer for at besøge gravsteder.

- Der er nogen, der holder picnic nærmest ovenpå gravstederne. Der er også folk, der tager musik med, så det nærmest bliver til en fest, fortæller Anders Melamies.

Kommunen har derfor været nødt til at sætte skiltning op for at minde gæsterne om, hvad kirkegårdens formål er, og man har måtte afskærme kapellet, da begravelser blev forstyrret af besøgende.

- Der har tidligere været nogle begravelser, hvor tingene ikke har været skilt ordentligt ad, så det har vi gjort. Vi måtte også bede en kaffevogn om at fortrække sig. Han havde altså ikke tilladelse til at sælge inde på kirkegården, fortæller Anders Melamies.

De fleste opfører sig godt

Centerchefen har ikke hørt, at gæster er decideret blevet smidt ud af kirkegården, og han understreger, at langt størstedelen af de besøgende opfører sig godt.

- Jo flere mennesker man samler, jo flere vil nok opføre sig på en pudsig måde. Men når vi gør folk opmærksomme på det, er det som regel bare fordi, man ikke lige har tænkt over det, siger Anders Melamies.

Kommunen vil nu se på, om der frem mod næste år kan gøres mere for at skærme de sørgende fra de mange besøgende.