Lokalt

Abe driver gæk med dyrepassere: Spiste bananmos med sovemiddel men løber stadig rundt

De fire løsslupne berberaber fra Munkholm Zoo på Djursland er endnu ikke fanget ind - selv om den ene abe har spist lokkemaden.

Der udspiller sig stadig et sandt abegilde i trætoppene i skoven nær Munkholm Zoo, efter fire berberaber slap løs fra deres indhegning lørdag.

Zoo-direktør Benny Johansen har lige siden prøvet at få aberne ind i deres hjem igen - og tirsdag morgen var der endelig fremskridt. Den ene af aberne spiste nemlig den lokkemad, som Benny Johansen med hjælp fra dyrlæger havde stillet frem: Bananmos med sovemiddel.

Men selv om abemaden var fyldt med en tredobbelt dosis sovemiddel, er aben endnu ikke indfanget.

- Den ene har ædt hele skidtet, men den fiser stadig rundt helt upåvirket. Det er noget skrammel, fortæller Benny Johansen til TV 2.

Hænger ud i skov

Berberaberne har boet sammen i Munkholm Zoo i fire år og er købt fra andre zoologiske haver. De har aldrig før været ude af fangenskab.

De tre af aberne hænger ud i træerne i skoven lige ved siden af den zoologiske have. Den fjerde abe har fundet et tilholdssted i byen Balle ikke langt derfra.

Indtil videre koncentrerer Benny Johansen sig om at få de tre aber i skoven hjem igen, før han vil fokusere på aben i Balle.

- Lige nu er jeg på vej derud med nogle store net. Nu vil vi forsøge at bygge et stort bur, hvor vi lægger mad ind. Og når så aberne kommer ned efter godbidderne, så klapper lågen.

Kan ikke skyde med bedøvelsespil

Virker bur-løsningen ikke, må zoo-direktøren finde nye metoder. Eventuelt må han sørge for, at der hele tiden ligger nogen på lur med et gevær, der kan ramme aberne med bedøvelse, når de kravler ned til jorden.

At denne taktik ikke bruges endnu skyldes, at Benny Johansen ikke mener, den er effektiv.

- Folk spørger, hvorfor vi ikke bare gør det. Men aberne kan se, hvis der er et gevær i nærheden. Jeg ved, det lyder mærkeligt, men det er helt tydeligt, at det er sådan.

Udtænker nye planer

De seneste dage har været kaotiske i den lille zoo, og det har givet meget arbejde til Benny Johansen.

- Jeg farer rundt og udtænker nye planer hele tiden. Alle, jeg taler med, er heldigvis meget behjælpelige, siger Benny Johansen, der også har sørget for, at aberne ikke vil kunne stikke af en gang mere, når de er kommet hjem.

Han orker nemlig ikke en omgang mere med det slid, som en flok undslupne aber giver.

- Hvis det sker en gang mere, må du ringe til Sibirien for at finde mig, for så tager jeg langt væk, siger Benny Johansen med et grin midt i abejagten.