Lokalt

Zooejer klar til at fange undslupne aber: Her er hans strategier

Fire berberaber stak lørdag af fra Munkholm Zoo på Djursland. Benny Johansen er klar med bedøvelsespile og et stort net.

Lørdag formiddag stak fire berberaber af fra den lille zoologiske have Munkholm Zoo på Djursland, og det er endnu ikke lykkedes at fange dem igen.

Ejer Benny Johansen har fået øje på to af dem tæt ved haven, og han formoder, at alle fire aber er samlet på stedet.

- Det er jo flokdyr, så selvom jeg kun har kunnet se to af dem i kikkerten, vil jeg tro, de er der alle sammen, siger han til TV 2.

Flere planer er på plads

Allerede lørdag lykkedes det at spotte aberne, men da Benny Johansen sammen med den lokale dyrlæge forsøgte at få ram på dem med bedøvelsespile, stak de af.

- Det er ufatteligt svært. Man skal helst ramme dem fra 15-20 meter, og så snart de ser mennesker eller en geværåbning, er de lynhurtigt væk, siger han.

Bedøvelsespilene er igen søndag første prioritet. Men hvis det igen viser sig umuligt, har Benny Johansen en plan B.

- Jeg har skaffet et kæmpestort net, som jeg vil lægge en masse foder i og så ligge på lur med en snor. Jeg er klar til at prøve hvad som helst. Ellers er det riflen, og det snakker vi ikke om, understreger han.

Forsøger inden middag

Dyrene stak af lørdag formiddag, da det var lykkedes for dem at lave hul i deres indhegning bag nogle store buske, hvor hverken Benny eller hans hustru Annelise kunne kontrollere hegnet.

Skulle man finde en eller flere af de bortløbne aber, skal man ikke selv forsøge at fange dem, selvom de ikke er farlige.

Første forsøg på at få ram på aberne vil ske søndag formiddag, og vi følger udviklingen her på tv2.dk.