Lokalt

Fire berberaber er stukket af fra zoologisk have

Fire små aber er stukket af fra Munkholm Zoo på Djursland, og nu er den store jagt sat ind på dyrene.

Lørdag formiddag blev abeburet i Munkholm Zoo noget mindre interessant for de besøgende i den lille zoologiske have på Djursland.

Fire af de fem berberaber, der holder til i buret, brød fri fra indhegningen og løb mod friheden i de omkringliggende træer.

- Det er så råddent. De er fandme nogle banditter, siger Benny Johansen, der ejer den lille zoo sammen med sin hustru, Annelise.

På jagt med bedøvelsespile

Det var Annelise, der opdagede flugten, da hun tjekkede buret omkring klokken 9.30. Noget, der er særligt frustrerende for ejerne, fordi de tjekker indhegningen hver eneste dag, netop fordi berberaber er gode til at bryde ud.

- Men lige det ene sted står nogle store buske, som man ikke kan tjekke ved. Og når de først får hul, går det stærkt, siger Benny Johansen.

Han ringede med det samme til politiet, og sammen med flere jægere er Benny Johansen nu på jagt efter aberne med bedøvelsespile.

- Men det er ufatteligt svært at få dem tilbage. De løber bare afsted i forskellige retninger, fordi de ikke er stedkendte.

Ikke farlige for mennesker

Heldigvis for Munkholm Zoo er der ikke nogen umiddelbar fare på færde for hverken mennesker eller dyr. Aberne kan sagtens overleve på egen hånd i sommerhalvåret, og de er ikke aggressive over for mennesker, medmindre man prøver at fange dem.

Alligevel haster det med at finde dem, inden de kommer for langt væk, fortæller Benny Johansen, som sætter en stor ære i at få dem tilbage i god behold.

- Det er jo mine dyr, så det betyder meget for mig personligt. Jeg har det dårligt med sådan noget, for det er mit ansvar, at det ikke sker, fastslår han.

Hvis man ser en af de bortløbne aber, skal man ikke forsøge at indfange den selv, men ringe til Østjyllands Politi på telefon 1-1-4 eller til Munkhlm Zoo på telefon 86 33 71 57.