Lokalt

Helene tvunget til at betale 55.000 for kloak: Nu kan pengene være spildt

Et kloakprojekt kan koste 3200 borgere mange tusinde kroner, men nu er projektet sat på standby på grund af manglende undersøgelser.

55.000 kroner.

Så meget har Helene Pedersen fra Hillerød betalt for at få indlagt såkaldt separatkloakering på sin grund. Men nu kan det vise sig, at pengene har været spildt, skriver TV 2 Lorry.

Som det kom frem onsdag har Hillerød Forsyning nemlig valgt at sætte hele projektet - der omfatter 3.200 husstande - på standby. Det skyldes, at der ikke er foretaget tilstrækkelige undersøgelser af jordbunden, der skal afgøre i hvilket omfang regnvand kan sive ned i jorden.

Nu frygter Helene Pedersen, at hun har betalt for separatkloakering uden grund.

- Jeg kan godt se fornuften i, at man separatkloakerer, men jeg regner ikke med, at det bliver til noget nu, siger Helene Pedersen til TV 2 Lorry.

Står til at skulle betale 400.000 kroner

Formålet med separatkloakering er at adskille regnvand fra spildevand, og Hillerød Kommune kræver ligesom mange andre kommuner, at borgerne selv skal betale dette.

En anden husejer i Hillerød, Ole Frank Andersen, står til at skulle betale cirka 400.000 af egen lomme. Han mener, at det er uansvarligt af kommunen at igangsætte et projekt, når nødvendige forundersøgelser ikke er på plads.

- At sætte så mange boligejeres økonomi og dagligdag skaber bekymringer for dem, for hvad skal der fremadrettet ske med deres økonomi?

- Det er rettidig omhu

Bestyrelsesformand i Hillerød Forsyning og medlem af byrådet for Socialdemokraterne, Louise Colding Sørensen, opfordrer borgerne til at afvente situationen på trods af, at kommunen allerede for et år siden sendte breve ud til de berørte boligejere.

- Lige så snart, vi ser nogle undersøgelser, der viser noget andet end det, vi troede, de skulle vise, så går vi ud og siger, at nu skal vi lave de her undersøgelser færdig først. Så jeg synes egentlig, det er rettidig omhu, siger politikeren til TV 2 Lorry.

Louise Colding Sørensen svarer ikke på, om borgere, der allerede har betalt for separatkloakering, kan blive kompenseret for deres udgifter, hvis det viser sig, at der alligevel ikke er krav til separatkloakering på deres grund.

Flere borgere i Hillerød har startet en underskriftindsamling mod kommunens krav.