Lokalt

Omstridt flugtabe obduceret af dyrlæge: - Sandsynligvis ramt af en bil

Onsdag blev Berberaben, der i januar stak af fra Blåvand Zoo, obduceret. Men dødsårsagen forbliver en gåde.

- Vi har ikke kunne stille nogen dødsårsag på aben. Den var for rådden.

Sådan lyder meldingen fra Jørgen Hilmer Hansen, dyrlæge ved Vestjyske Dyrlæger ved Nørre Nebel, der onsdag har obduceret berberaben, der, efter at være blevet udstødt af flokken i Blåvand Zoo, stak af den 22. januar. 

- Den kan være ramt af en bil. Den kan også være død af naturlige årsager, fortæller dyrlægen.

Dyrlægen kan dog understrege med sikkerhed, at den omtalte berberabe ikke er død af sult.

- Der var mad i maven og i tarmene på aben, så jeg kan med 100 procents sikkerhed sige, at den ikke er død af sult, siger Jørgen Hilmer Hansen. 

Stak af fra Zoo

Berberaben stak af fra Blåvand Zoo den 22. januar. Allerede dagen efter blev aben spottet oppe på taget af et hus, men kravlede hurtigt ned, og forsvandt ind i en plantage, da opmærksomheden omkring den blev for stor.  

Dagen efter, den 24. januar, ringede en kvinde til Syd- og Sønderjyllands Politi, da hun havde set aben i sin have. Også denne gang slap den væk. 

Den 27. januar var der igen meldinger om den omstridte berberabes færden. Denne gang var den blevet set en kilometer fra dyreparken, men forsvandt så snart, skytten fra Blåvand Zoo ankom til stedet.

Ligesom Zoo-ejer Hans Hestbech var ved at opgive håbet, ringede en familie den 13. februar. De havde set aben blot 800 meter fra Blåvand Zoo.

Hestbech satte vildtkameraer op i området, og forsøgte at lokke aben tilbage med sin livret: Bananer og jordnødder. 

Historien om den forsvundne abe nåede vidt omkring, og førte til en ivrig mediedækning. Syd- og Sønderjyllands Politi modtog nemlig både henvendelser fra medier i Norge og Sverige.

Eftersøgningen stoppede den 4. marts, da nogle sommerhusgæster fandt aben død under et træ.