Lokalt

Politiker stjal bil og solgte den for 185.000 kroner

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Et biltyveri kommer til at koste langelandsk kommunalpolitiker fem måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste.

Den langelandske kommunalpolitiker og løsgænger John Morville Larsen har fået en dom på fem måneders betinget fængsel for biltyveri. Han havde på forhånd erkendt, at han har stjålet bil, nøgle og registreringsattest fra en autoforhandler i Odense.

Han havde før dommen lovet at give en kommentar til pressen, men efterfølgende ønskede han ikke at tale med TV 2/FYNs udsendte repporter.

John Morville Larsen arbejdede som marketingsansvarlig for autoforhandleren, da han solgte en af forhandlerens biler på en auktion for at skaffe penge i forbindelse med akutte økonomiske vanskeligheder.

Bilen kørte han hjem på privatadressen, hvor den stod en uge, før han solgte den på auktion. Bilen havde en værdi på over 200.000 kroner, og indbragte omkring 185.000 kroner. Nu afventer et evt. erstatningskrav.

- Jeg tog nøglerne og registreringsattesten fra administrationen, sagde han bl.a. i retten. Direkte adspurgt afviste han, at det var planlagt:  

- Det var impuls. Jeg var ustabil med konkurs og familieproblemer.

Det var en skærpende omstændighed, at han stjal bilen fra sin arbejdsgiver. Til gengæld var det en formildende omstændighed, at han ikke var tidligere straffet.

Fortryder sin handling

Tidligere har politikeren udtalt til TV 2/FYN:

- Jeg kan ikke beskrive hvor meget jeg fortryder min handling. Familien er det vigtigste for mig lige nu, og skal jeg træde ud af politik, betyder det ingenting i forhold til det.

Efter dommen skal kommunen indberette det til Valgbarhedsnævnet, der så skal tage stilling til, om han er værdig til at sidde i kommunalbestyrelsen.

Da sagen første gang kom ud i medierne sidste uge, valgte han at skrive rundt til sine byrådskollegaer natten til lørdag, at han ville trække sig. Dette trak han imidlertid tilbage dagen efter. Efter eget udsagn, fordi en række kollegaer ville have ham til at blive.

John Morville Larsen gik sidste år konkurs med restaurationen Thummelumsen i Rudkøbing.