Lokalt

Skagen Skole indtaget af robotter

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

På Skagen Skole er der kommet robotter på skoleskemaet. I et nyt fag lærer eleverne programmering af robotter.

Robotteknologien er på vej ind i de nordjyske folkeskoler. Som den første skole i Danmark tester Skagen Skole et helt nyt fag med programmering af robotter. Et fag der kombinerer mange forskellige fag, fortæller lærer Jakob Skytte, der underviser i faget. 

- Det indeholder rigtig mange fag inden for natur og teknik, men matematik vil der også være en del af. Og så er der faktisk også engelsk i det her fag. For programmeringssystemet er på engelsk. Det betyder, at eleverne skal kunne læse kommandoerne på engelsk for at forstå det, siger Jakob Skytte, lærer på Skagen Skole. 

På Skagen Skole kalder de foreløbig det nye fag for "robotics", der har det mål, at eleverne skal kunne programmere deres egne robotter, når de engang går ud af 9. klasse. 

Eleverne får dermed lært både de traditionelle fag og det nye fag, robotprogrammering, og det giver ifølge Jakob Skytte en helt anden forståelse for de mere almindelige fag. 

- Eleverne får lige pludselig en anden forståelse for, hvad en trekant er, når man har programmeret en robot til at køre de her 180 grader, der er i en trekant, siger Jakob Skytte. 

På den måde får eleverne koblet fagene sammen i en brugbar leg/læring, hvor det til sidst gerne skulle ende med, at eleverne efter afgangseksemen, selv kan gå ud og programmere robotter. 

TV2 Nord var med på skolebænken da 5.X på Skagen Skole onsdag forsøgte sig med det nye fag – det er bare ikke altid lige så nemt, som det ser ud, måtte to drenge sande.