Lokalt

Mågekrigen i Aarhus forsætter: Jægere skal skyde de larmende fugle

I Aarhus Kommune har man længe været godt trætte af måger. Så trætte, at mågerne nu bekæmpes som skadedyr.

Sølvmågen, der er den mest almindelige mågeart af de stor måger i Danmark, er blevet en decideret plage for mange af kommunens beboere.

Og det får nu kommunen til at indlede et samarbejde med lokale jægere i 2016, der skal bekæmpe de larmende fugle.

- Vi har kontakt til en række jægere, som vil hjælpe de ejere af ejendomme, der oplever store problemer med sølvmågerne, siger afdelingschef Anders Maltha Rasmussen fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen giver jægere lov at skyde i 2016
Allerede i 2015 fik ejere af 24 ejendomme lov til at bekæmpe mågerne, som de måtte skyde med et luftgevær på deres egen ejendom.

Men mågeskrigene generer forsat beboerne så meget, at kommunen nu også giver jægerne lov til at skyde mågerne for at gøre bestanden mindre i 2016.

- Reguleringen vil enten ske ved, at mågerne bliver skudt med et særligt luftgevær eller ved, at man fjerner reder og æg, siger Anders Maltha Rasmussen, der også understreger, at reguleringen naturligvis kun sker der, hvor det er praktisk og sikkerhedsmæssigt muligt.

Mågekrigen har stået på i årevis
Der vil være tale om frivillige og lokale jægere, som kommunen har indledt et samarbejde med via Dansk Jægerforbund.

Samtidig har borgere mulighed for inden 1. marts at søge om tilladelse til at bekæmpe fuglene.

Det sker ved, at man giver Aarhus Kommune en fuldmagt til, at kommunen kan søge tilladelse hos Naturstyrelsen til at bekæmpe fuglene.

Mågekrigen i Aarhus har stået på i flere år. Allerede i 2014 modtog kommunen omkring 100 klager fra beboere.

Flere lokale er også gået engageret ind i kampen mod fuglene ved blandt andet at lave facebooksider, der er dedikeret til sagen.