Nyhedsoverblik

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

F√¶rre b√łrn vokser op p√• landet

Nye tal viser, at f√¶rre b√łrn vokser op p√• landet. Det skriver Kristeligt Dagblad p√• baggrund af tal fra Danmarks Statistik. I 2023 bor 11 procent af b√łrnene i Danmark i alderen nul til ni √•r p√• landet. Det tal er faldet fra 14 procent i 2010.

Storebæltsbroen åbner igen

P√• Storeb√¶ltsbroen er der igen passage for vindf√łlsomme k√łret√łjer. Det skriver Sund & B√¶lt p√• det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, efter at det tidligere p√• aftenen var forbudt p√• grund af kraftig bl√¶st.

Tunesien har anholdt stort antal menneskesmuglere

Tunesiens kystvagt meddelte tirsdag, at den har p√•grebet over 2500 migranter og anholdt snesevis af menneskesmuglere efter en omfattende sikkerhedsaktion i weekenden i kystregionen Sfax, som er et af de vigtige udsk√¶nkningssteder for migranter med kurs mod Italien. Det skriver AFP if√łlge Ritzau.

En ud af ti japanere er over 80

For f√łrste gang nogensinde er en ud af ti japanere √¶ldre end 80 √•r. Det skriver BBC. Japan har verdens √¶ldste befolkning, hvor 29,1 procent er √¶ldre end 65, hvilket ogs√• er en ny rekord for landet.

Politi frygter at person er brændt inde

Syd√łstjyllands Politi frygter, at en person er brandt inde i en villa i Vejle, som br√łd i brand i aften. Det skriver Vejle Amts Folkeblad. Politiet har ikke kontrol over branden, og huset vil formentlig br√¶nde ned til grunden, skriver mediet. P√• gaden st√•r folk og tr√łster hinanden. Det er anden gang inden for kort tid, at huset br√¶nder.

Vindf√łlsomme k√łret√łjer frar√•des p√• √ėresundsbroen

Nu frar√•des vindf√łlsomme k√łret√łjer ogs√• at bev√¶ge sig ud p√• √ėresundsbroen. Det skriver Vejdirektoratet p√• X. Det samme g√¶lder stadig for Langelandsbroen, Lilleb√¶ltsbroen og Svendborgsundbroen. P√• Storeb√¶ltsbroen er det forbudt at passere med vindf√łlsomme k√łret√łjer.

Flyselskab fejrer oktoberfest med personale i lederhosen

Lufthansa tager del i den traditionelle oktoberfest p√• en r√¶kke flyvninger, hvor selskabets personale er if√łrt bayerske folkedragter. Det skriver mediet luftfartsmediet Check-in.dk. F√łrste oktoberfest-flyvning for selskabet var fredag, og s√łndag vil Lufthansa endnu en gang foretage en s√•kaldt "Dirndl Flight" til Washington D.C., hvor blandt andet bayerske specialiteter serveres.
 

Politi opfordrer til ekstra opmærksomhed

Midt- og Vestsj√¶llands Politi har p√• grund af bl√¶sevejret modtaget anmeldelser om v√¶ltede tr√¶er og andet. De opfordrer p√• X alle til at v√¶re opm√¶rksomme, n√•r de f√¶rdes udenfor. 

FH-formand kritiserer l√łnpulje

Regeringens l√łnpulje skal blot v√¶re en engangsforestilling, hvis den danske model skal sikres. S√•dan lyder det fra Fagbev√¶gelsens Hovedorganisations (FH) formand, Morten Skov Christiansen, til Dagbladet Information. Meldingen kommer i k√łlvandet af, at regeringens tilkendegivelse op til de kommende trepartsforhandlinger, om at en r√¶kke faggrupper skal have mere i l√łn.
 

Intet ulovligt bag fyring

Fyringen af Annemarie Zacho-Broe som regionsdirekt√łr i Region Sj√¶lland er ikke sket p√• baggrund af strafbare forhold. Det siger n√¶stformand i regionsr√•det, Anne M√łller Ronex (R), til TV 2 √ėST. Annemarie Zacho-Broe blev mandag fritaget for tjeneste efter blot fem m√•neder p√• posten som regionsdirekt√łr.
 

Fire personer k√łrt p√• skadestuen efter frontalt sammenst√łd

Fire personer er k√łrt p√• skadestuen efter et frontalt sammenst√łd mellem to biler syd for Aarhus. Det skriver TV 2 √ėstjylland. Ingen af personerne er i livsfare, og politiet er ved at danne sig et overblik over, hvad der for√•rsagede ulykken.

Broer p√• stribe frar√•der k√łrsel med vindf√łlsomme k√łret√łjer

Nu frar√•des k√łrsel med vindf√łlsomme k√łret√łjer ogs√• p√• Rute 9 Langelandsbroen p√• grund af kraftig vind. Det skriver Vejdirektoratet p√• X. Det samme g√¶lder stadig for Lilleb√¶ltsbroen og Svendborgsundbroen. P√• Storeb√¶ltsbroen er det forbudt at passere med vindf√łlsomme k√łret√łjer.

Volvo stopper med at producere dieselbiler

Bilproducenten Volvo stopper med at producere dieselbiler i begyndelsen af 2024. Det skriver Ritzau. Volvo har planer om kun at sælge fuldt elektriske biler i 2030 og at være en klimaneutral virksomhed i 2040. At stoppe produktionen af dieselmotorer er et skridt nærmere det mål.

Bro lukket p√• grund af oversv√łmmelse

Tarphagebroen i Varde er nu lukket p√• grund af oversv√łmmelse. Det skriver Sydjyllands Politi p√• X.

Politi massivt til stede ved gymnasium

Fyns Politi er tirsdag aften massivt tilstede i omr√•det omkring Tornbjerg Gymnasium og Tornbjerg Kirke i det syd√łstlige Odense, hvor de efterforsker et mist√¶nkeligt forhold. Det skriver TV 2/Fyn. Politiet fik anmeldelsen 16.25 og vil v√¶re tilstede indtil de p√•g√•ende unders√łgelser er afsluttet, lyder det fra vagtchefen.

Skole i chok: Elever trues til kriminelt arbejde

Flere elever fra skolen Artium er gennem den seneste tid blevet truet af bagm√¶nd ‚Äď muligvis med relationer til bandemilj√łet ‚Äď til at gennemf√łre kreditkortsvindel, prim√¶rt mod √¶ldre personer. Det skriver Herning Folkeblad. De b√łrn, som bliver udvalgt og truet til at udf√łre handlingerne, bliver afstraffet, hvis de siger fra, gennem dummeb√łder og trusler om alvorlige konsekvenser.

Flere biler står under vand i Esbjerg Havn

En lavtliggende mole ved Fan√łf√¶rgen i Esbjerg Havn er oversv√łmmet, og flere biler st√•r under vand. Det skriver Sydjyllands Politi p√• X, hvor de ogs√• har advaret om oversv√łmmelser langs den jyske vestkyst. Her skriver de ogs√•, at flere biler er i fare for at blive oversv√łmmet, og at en n√łdflytning er iv√¶rksat.

Storeb√¶ltsbroen forbyder k√łrsel med vindf√łlsomme k√łret√łjer

Storeb√¶ltsbroen forbyder k√łrsel med vindf√łlsomme k√łret√łjer p√• grund af kraftig bl√¶st. Det skriver Sund & B√¶lt p√• X.

Ny taskforce skal kigge på skæve ejendomsvurderinger

Skatteministeriet etablerer en ny taskforce og en ny enhed, som skal kigge p√• henholdsvis udfordringer ved k√łb og salg af bolig i forbindelse med ejendomsvurderinger og gennemgang af sk√¶ve vurderinger. Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse. Det g√¶lder for eksempel ejendomme, hvor grundv√¶rdien overstiger ejendomsv√¶rdien markant, skriver ministeriet.