Nyheder

Nyhedsoverblik 8. marts 2023

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Harry og Meghans datter døbt

Prins Harry og hans hustru, hertuginde Meghan, har døbt deres datter, som får navnet prinsesse Lilibet Diana. Det har parret annonceret onsdag ifølge nyhedsbureauet AP. Med dåben står det også klart, at parret vil bruge royale titler til deres børn.

Mand anholdt - mistænkt for brandstiftelse

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt en person, der er mistænkt for at have påsat en brand på Kongevejen i Thyholm. Mandag blev politi og brandvæsen kaldt ud til en brand samme sted. 

Strømmen er tilbage i København

Der er ikke længere strømafbrydelse i dele af indre København ifølge eldistributøren Radius Elnets hjemmeside. Omkring 500 el-kunder var uden strømonsdag aften i godt tre timer.

Efterlyst dement kvinde fundet i god behold

Den 75-årige demente kvinde, der tidligere onsdag gik hjemmefra sin adresse i Aalborg, er fundet i god behold og genforenet med pårørende. Det skriver Nordjyllands Politi, som takker offentligheden for hjælpen.

Svenskere dømt for forsøg på hvidvask

En 48-årig svensk mand og en 47-årig svensk kvinde er onsdag blevet dømt ved Københavns Byret for forsøg på hvidvask for mere end to millioner kroner. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse. De forsøgte at fragte store pengebeløb ud af landet via Københavns Lufthavn, lyder det.

Politi efterlyser dement kvinde - tjek udhuse og garager

Nordjyllands Politi efterlyser en 75-årig dement kvinde, der er gået hjemmefra på sin adresse i Drejøgade i Aalborg onsdag eftermiddag. Politiet beder offentligheden om hjælp og opfordrer folk til at søge i haver, udhuse og garager efter hende.

Mand fundet død i lejlighed

En 59-årig mand er tirsdag eftermiddag fundet død i sin lejlighed på Hasle Centervej i Aarhus Vest. Det oplyser Østjyllands Politi til TV 2. Ifølge vagtchef Rene Ludvig er der er ikke noget mistænkeligt ved dødsfaldet, og en obduktion skal nu klarlægge dødsårsagen.

Dansk it-selskab dropper børsnotering – stifter opdigtede doktortitel

Det danske it-selskab Meew har droppet sin børsnotering, der efter planen skulle have fundet sted torsdag 16. marts. Det skyldes, at Meew-stifter og administrerende direktør Armin Kavousi har opdigtet en doktorgrad og en titel som hjerneforsker på sit cv. Det har medierne Frihedsbrevet og Finans afsløret.

Tidligere elev anholdt for at sende trusler mod uddannelsessted

En 26-årig mand, der er tidligere elev på HF og VUC Fyn i Svendborg, er onsdag blevet anholdt, efter at han har fremsat trusler via mail mod personalet. Det oplyser Fyns Politi på Twitter.

København ramt af strømafbrydelse

Indre København er onsdag aften ramt af en strømafbrydelse på grund af en højspændingsfejl. Det fremgår af eldistributøren Radius Elnets hjemmeside. Strømafbrydelsen begyndte omkring klokken 18.45 og vil forventet vare indtil klokken 21. Omkring 500 el-kunder er i øjeblikket uden strøm.

Bil i brand – motorvej kortvarigt spærret

På E47 Sydmotorvejen er en bil brudt i brand i sydgående retning mellem afkørsel 46 Sakskøbing og Våbensted. Det fremgår af Vejdirektoratets trafikinformation. Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi skriver på Twitter, at motorvejen kortvarigt er spærret i sydgående retning.

Visitationszone udløber på Nørrebro og Nordvest

Den visitationszone, der siden 8. februar har været gældende på dele af Nørrebro og i Nordvest, er udløbet onsdag klokken 18. Visitationszonen bliver ikke forlænget, da der den seneste måned ikke har været hændelser i visitationszonen, hvor der er brugt våben, lyder det fra Københavns Politi på Twitter.

Politi advarer om falske pengesedler i omløb

Nordjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at der de seneste par uger har været falske 500 kroner sedler i omløb i kredsen. Politiet har efterforsket i alt ni anmeldelser, og de meget vellignendne, men falske, pengesedler er blevet indløst i forskellige butikker, der alle er beliggende i Vesthimmerland.

Jens Rohde er tilbage i Venstre

Jens Rohde er tilbage i Venstre. Det tidligere folketingsmedlem har efter otte år og to partihop meldt sig ind i Venstre på ny, skriver Viborg Folkeblad. Jens Rohde meldte tilbage i januar sig ind i partiet, men understreger, at han ikke vil sidde i Folketinget igen.

Vingegaard i nedtur – Pogacar overtager førertrøje

Den danske cykelrytter Jonas Vingegaard kunne ikke følge slovenske Tadej Pogacar på 4. etape af Paris-Nice og måtte tage til takke med en sjetteplads – 43 sekunder efter etapevinderen Pogacar. Sloveneren overtager førertrøjen fra Magnus Cort, som tidligt på den sidste stigning måtte se sig sat.

Løkke reagerer på Jon Stephensen-anklager: - Det ser ikke kønt ud

Moderaternes partiformand, Lars Løkke Rasmussen, kommenterer nu på anklagerne mod partifællen Jon Stephensen. Løkke siger, at "det ser ikke kønt ud", men afviser at forholde sig til, om afsløringen vil få konsekvenser for Jon Stephensens politiske fremtid.

Store kommunale forskelle på ventetider i byggesager

Der er stor forskel på, hvor lang tid danskere skal vente på at få en byggetilladelse. Det viser nye tal fra DI Byggeri. Borgere i Odder Kommune skal i gennemsnit kun vente fire dage på, at kommunen behandler en byggesag, men borgerne i Allerød venter 213 dage.

17-årig varetægtsfængslet for drab i Taastrup

En 17-årig dreng er ved Retten i Glostup blevet varetægtsfængslet i fire uger for drabene på to teenagere i Taastrup mandag aften. Det oplyser Københavns Vestegns Politi til TV 2. En 16-årig dreng var ligeledes fremstillet i grundlovsforhør. Han blev løsladt.

Isbjørneunge død i Zoologisk Have

En isbjørneunge er tirsdag eftermiddag død i Zoologisk Have i København, skriver Zoo i en pressemeddelelse. Isbjørneungen brød en stållåge op og fik en fat i en ledning, som den bed i stykker og i den forbindelse fik stød. Zoo har aldrig før oplevet noget lignende og vil nu gennemgå installationerne i isbjørneanlægget, siger direktør Mads Frost Bertelsen.

Mand og kvinde anholdt for cykeltyverier

Københavns Politi har onsdag anholdt et russisk par, en 58-årig mand og en 65-årig kvinde, som sigtes for 12 forhold vedrørende tyveri og hæleri af cykler. De to blev anholdt på Amager, oplyser Københavns Politi på Twitter. Parret blev i oktober sidste år idømt udvist af Danmark og fik indrejseforbud i seks år på baggrund af en sag om næsten 3000 stjålne cykler.