Nyheder

Nyhedsoverblik 4. marts

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

30-årig hårdt såret - gik ud foran bil

En mand omkring 30 år er blevet påkørt lørdag aften kort før klokken 20.30 på Novembervej i Mørkhøj nordvest for København. Det oplyser vagtchef Tommy Mandrup fra Københavns Vestegns Politi til Ritzau. Manden gik ud foran en bil, da han blev påkørt. Han er alvorligt kvæstet.

150.000 demonstrerer i Israel mod regeringen

Lørdag aften finder nye protester i Israel sted. Demonstranterne er vrede over regeringens planlagte retsreform. Ifølge politiet deltager mere end 150.000 israelere i demonstrationer i 95 byer lørdag. Det skriver avisen Haaretz.

Spirituel rådgiver stiller op til primærvalg i USA

Forfatter og spirituel rådgiver Marianne Williamson stiller op til primærvalg i Det Demokratiske Parti forud for USA's præsidentvalg i 2024. Det meddeler hun lørdag ifølge tv-stationen NBC News.

Iran tillader internationale undersøgelser af atomanlæg

Iran vil tillade internationale inspektører fra Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) at udføre mere grundige inspektioner af iranske atomanlæg. Sådan lyder det i en fælles erklæring fra Iran og IAEA ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kommune forbyder Tiktok

Ringsted Kommune har forbudt appen Tiktok på kommunens enheder. Det skriver TV2 ØST. Beslutningen er taget, fordi kommunen ikke vil "løbe nogen chancer" med databeskyttelse. Den følger en række andre offentlige arbejdspladser. 

Tunesere er på gaden i stor protest mod præsidenten

Tusindvis af mennesker er lørdag gået på gaden i Tunesiens hovedstad, Tunis, for at vise deres modstand mod den politik, som landets præsident, Kais Saied, fører. Der er tale om en af de hidtil største demonstrationer mod Saied, skriver nyhedsbureauet dpa.

Jordskælv har udløst humanitær katastrofe i Syrien

Syrien er blevet kastet ud i endnu en humanitær katastrofe som følge af det store jordskælv, der ramte landet 6. februar. Det fortæller generalsekretær for Dansk Røde Kors Anders Ladekarl, der netop er vendt hjem fra de berørte områder efter jordskælvet, til Ritzau.

Smukfest får en uge mere at brede sig i

Byrådet i Skanderborg har netop godkendt en længeønsket udvidet aftale med Smukfest. Det skriver TV2 ØSTJYLLAND. Aftalen betyder, at festivalen må gå i gang med sin opsætning en uge tidligere end hidtil.

Tusindvis af Tesla-biler tilbagekaldes i USA

Tesla tilbagekalder 3470 biler i USA. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Tilbagekaldelsen gælder Y-modellen fra 2022 og 2023. Årsagen er, at en skrue i bagsædets ryglæn ikke er spændt ordentlig fast, hvilken øger sandsynligheden for skader ved kollision.

Politi redder kvinde op af havn, efter hun selv sprang i vandet

Bornholms Politi måtte lørdag morgen redde en kvinde op ad havnen i Rønne, efter hun selv var hoppet i vandet. Det skriver politiet på Twitter. Patruljen måtte selv i vandet for at redde kvinden, som blev kørt på skadestuen. Alle involverede har det dog godt.

Retssag om græsk togulykke udsættes

En græsk stationsforstander skal i retten søndag i stedet for lørdag efter en dødelig togulykke tidligere på ugen. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Stationsforstanderen fra byen Larissa blev anholdt umiddelbart efter ulykken. 57 personer mistede livet i ulykken, der indtraf sent tirsdag aften.

Overenskomst for blandt andre skraldemænd på plads

Der er lørdag faldet endnu en overenskomst på plads – denne gang mellem 3F Transport og arbejdsgiverforeningen ATL. Aftalen dækker omkring 30.000 skraldemænd, godschauffører, lager- og terminalarbejdere, eksportchauffører og flyttemænd, skriver Fagbladet 3F. 

To anholdt efter knivstikkeri

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt to personer efter et knivstikkeri lørdag i Nykøbing Mors. Det oplyser politiet på Twitter. Offeret er i en alvorlig – men stabil tilstand.

Spritbilist sov den ud midt på motorvej

En patrulje fra Midt- og Vestjyllands Politi opdagede lørdag morgen en bil med adskillige skader parkeret midt på Silkeborgmotorvejen. I bilen sad føren og sov, og efter et pust i alkometeret blev han sendt videre til blodprøve. Det skriver TV2 ØSTJYLLAND.

Ikea vil ansætte Irma-medarbejdere

Ikea inviterer opsagte Irma-medarbejdere til at blive en del af deres hold, når de åbner deres nye varehus i København. Det fortæller varehuschef for det kommende Ikea København, John Kristian Sørensen. Det er "naturligt", fordi den svenske møbelkæde skal ansætte cirka 300 medarbejdere, lyder det. 

Vej spærret efter alvorligt færdselsuheld – kvinde i kritisk tilstand

To biler er lørdag formiddag kørt frontalt sammen på Ny Hattingvej i Horsens. En kvinde fra den ene bil er blevet fløjet til hospitalet i Skejby i kritisk tilstand, mens den mandlige fører af den anden bil er kørt til kontrol på sygehuset. Det fortæller vagtchef Jesper Duus fra Sydøstjyllands Politi.

Person stukket med kniv i Nykøbing Mors

Midt- og Vestjyllands Politi er lørdag rykket ud til et knivstikkeri i Nykøbing Mors. En person er blevet ramt af knivstik og bragt til hospitalet i Aalborg, hvor personen nu er i stabil tilstand, oplyser politiet.

Vej spærret efter alvorligt færdselsuheld

Ny Hattingvej i Horsens er spærret mod øst ved Hattingvej og mod vest ved Vågevej. Det skyldes et alvorligt færdselsuheld, skriver Sydøstjyllands Politi på Twitter. Politi og redning er på stedet.