Nyheder

Nyhedsoverblik

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Medie: Minister afviser atomkraft

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagard (M) slår i et interview med Børsen fast, at atomkraft ikke kan komme på tale på dansk jord.

Kobe Bryants trøje solgt for over 40 millioner kroner

Den ikoniske basketballspiller Kobe Bryants spillertrøje er torsdag blevet solgt på auktion for 5,8 millioner dollar. Det skriver nyhedsbureauet det franske nyhedsbureau AFP.  Prisen svarer til mere end 40 millioner kroner.

Republikanere og demokrater enige - fordømmer Kinas ballon

Ved en afstemning i Repræsentanternes Hus har medlemmerne med 419 stemmer mod 0 fordømt det, man kalder en "skamløs krænkelse" af USA's suverænitet fra Kina efter en kinesisk vejrballon er blevet skudt ned over USA. Det skriver blandt andet NRK. Rebublikanerne har et spinkelt flertal i Repræsentanternes Hus, men alle politikere fra begge partier stemte for at fordømme Kina. 

Medie: Flere bankkunder får først gavn af renteforhøjelser i løbet af februar

Hos nogle danske banker kan der går flere måneder, fra at Nationalbanken hæver renten til, at bankernes indlånskunder får glæde af det. Det viser en gennemgang, som Berlingske har lavet. Ifølge avisen får kunder, som har penge stående hos blandt andet Danske Bank, Nordea og Jyske Bank, først glæde af Nationalbankens renteforhøjelse i oktober og december i løbet af februar.

Ny uddannelse i kunstig intelligens på SDU

Syddansk Universitet (SDU) har torsdag præsenteret en ny bacheloruddannelse i kunstig intelligens. Uddannelsen vil give de studerende en omfattende forståelse af teknologien bag kunstig intelligens – også kendt som AI, Artificial Intelligence – og vil uddanne de studerende i at anvende teknologien de mange steder, hvor kunstig intelligens kan benyttes.

Opgørelse: 46 hacker-angreb på Danmark og Sverige på 10 dage

Både Danmark og Sverige har i slutningen af januar og starten af februar været udsat for en lang række hackerangreb. Det viser data fra it-sikkerhedsvirksomheden Tehtris, der nu kan sætte et præcist tal på bølgen af angreb over en periode på 11 dage. Virksomheden har registreret 46 angreb i løbet af 10 dage, 80 procent af dem var rettet mod Danmark.

Stort overskud til grænsehandel-koncern

På trods af corona-restriktioner, energikrise, inflation og krig i Ukraine, får Fleggaard-koncernen et overskud på næsten 400 millioner kroner, skriver JydskeVestkysten.

Polen lukker grænseovergang til Hviderusland

Polen lukker en vigtig grænseovergang til Hviderusland på ubestemt tid, oplyser de polske myndigheder torsdag ifølge NRK. Grænseovergangen i Bobrowniki er en af de mest trafikerede grænseovergange mellem de to lande.

25-årig kvinde fængslet for knivdrab på kvinde i Grønland

En 25-årig kvinde fra Sisimiut i Grønland, som er sigtet for drab, skal varetægtsfængsles i 28 dage. Det har Qeqqa Kredsret besluttet efter et grundlovsforhør torsdag, skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse. Kvinden mistænkes for drabet på en 55-årig kvinde. Kvinden døde onsdag aften, efter at hun blev stukket med kniv.

SAS-fly måtte returnere til København på grund af røg fra varmeovn

Kort efter et SAS-fly var lettet fra lufthavnen i Københavns Lufthavn i Kastrup måtte det vende om. Grunden var, at der kom røg fra en varmeovn i flyet, oplyser Karin Nyman, kommunikationsdirektør i SAS, til norske VG. Der opstod ikke brand, og der var ingen dramatik, siger hun. Passagererne forlod flyet i København og vil blive ombooket til andre fly.

Sejre til Tauson og Rune

De to danske tennisspillere Clara Tauson og Holger Rune vandt begge deres kampe torsdag. Tauson slog rumænske Camilla Giorgi 1-6, 6-3, 6-4 i en WTA-turnering i Linz i Østrig, og er dermed klar til kvartfinalen. Holger Rune er også klar til kvartfinale i en ATP-turnering i Montpellier i Frankrig efter en sejr på 7-6, 6-2 over Marc-Andrea Hüsler fra Schweiz.

Adidas mister knap ni milliarder kroner på at droppe skandaleramt rapper

Adidas står til at miste 1,2 milliarder euro (8,93 milliarder kroner) i indtægter i 2023 på grund af afbrydelsen af samarbejdet med Ye, der tidligere var kendt som Kanye West. Beløbet svarer til omkring ni milliarder kroner. Det oplyser Adidas torsdag.

Demokratisk politiker overfaldet i Washington

Det demokratiske medlem af Repræsentanternes Hus, Angie Craig fra Minnesota, er blevet overfaldet i en elevator i den ejendom i Washington D. C., hvor hun har sin Washington-bopæl, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP). Gerningsmanden flygtede efter overfaldet. Craig pådrog sig skrammer, men led ellers ikke fysisk overlast, siger hendes talsmand, som oplyser, at der ikke er indikationer på, at motivet var politisk.

Politiaktion i Esbjerg

Politiet har torsdag aften haft en aktion på Brolæggervej i Esbjerg, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Alt forløb stille og roligt, og politiet er færdige på stedet, oplyses det. Politiet har ikke yderligere kommentarer, oplyser vagtchefen i tweet.

Hunde afslørede amfetamin i Høng - tre fængslet

En politipatrulje fra Midt - og Vestsjællands Politi med to hunde afslørede over ét kilo amfetamin hos tre personer i Høng i Kalundborg, skriver TV 2 ØST. To mænd, 39 og 28, samt en 21-årig kvinde er torsdag ved et grundlovsforhør ved retten i Holbæk blevet fængslet fire uger.

Findsen bakker op om at få undersøg forløb om terrordømt

Den tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) Lars Findsen bakker op om at få undersøgt forløbet om den terrordømte Ahmed Samsam til bunds. Det siger han til DR.

Tunesien vil styrke bånd til Syrien

Tunesiens præsident Kais Saied vil styrke båndene til Syrien næsten 10 år efter landet afbrød forbindelserne i protest mod præsident Basharal-Assads undertrykkelse af protesterne under det arabiske forår, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Trump tilbage på Facebook

Meta, selskabet bag det sociale medie Facebook, oplyser at den tidligere amerikanske præsident Donald Trumps Facebook-konto er blevet genoprettet. Trumps konto blev suspenderet for to år siden efter stormen på den amerikanske kongres 6. januar 2021, som Trump blev anklaget for at opmuntre til.

V-profil afløser Gade i hjemmeværns-job

Torsten Schack Pedersen (V) bliver kommitteret for Hjemmeværnet, oplyser Forsvarsministeriet på sin hjemmeside. Han afløser Søren Gade (V), der i december trak sig efter at være blevet Folketingets formand.