Nyheder

Nyhedsoverblik 8. februar 2023

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

USA stemmer ja til at fjerne krav om coronavaccination for indrejsende

Repræsentanternes Hus i USA stemte onsdag ja til at fjerne et krav om, at de fleste udenlandske flyrejsende skal vaccineres mod COVID-19. Det skriver Reuters. Det Hvide Hus sagde tirsdag, at det var imod lovforslaget.

58-årig kvinde druknet i København

En 58-årige kvinde er omkommet i en drukneulykke ved Kanonbådsvej i København. Det oplyser vagtchef hos Københavns Politi Henrik Stormer til TV 2. Politiet formoder, at der er tale om en ulykke. De pårørende er underrettet. 

Disney fyrer omkring 7.000 medarbejdere

Onsdag meddelte Walt Disney Company, at omkring 7.000 ansatte mister deres job som led i en større omkostningsbesparelse på 5,5 milliarder dollars. Reuters skriver, at Disney har kæmpet for at få sin globale streamingtjeneste Disney+ til at give overskud. Virksomheden ønsker nu at strømline driften og reducere omkostningerne.

28 anholdt for menneskehandel

En politiaktion på tværs af landegrænser har slået til mod en kreds af menneskehandlere. Det skriver politisamarbejdet Europol i en pressemeddelelse onsdag. Personerne holdt angiveligt hundredvis af kinesiske kvinder fanget i gældsslaveri på tværs af Europa. I alt 28 personer er blevet anholdt. 

To Læger uden Grænser-ansatte er dræbt i angreb i Burkina Faso

To ansatte i nødhjælpsorganisationen Læger uden Grænser er onsdag blevet dræbt af væbnede gerningsmænd i Burkina Faso. Det oplyser organisationen i en udtalelse. Der er tale om to ansatte, der begge var fra Burkina Faso. Den ene var en 39-årig chauffør, mens den anden var en 34-årig logistikchef.

Politi efterlyser kvinde

Københavns Politi efterlyser Susanne, der sidst er set på Amager klokken 15 onsdag. 

Over 12.000 bekræftet døde i jordskælvet

Mere end 12.000 mennesker er indtil videre blevet bekræftet døde i jordskælvet, der ramte Tyrkiet og Syrien natten til mandag, ifølge opdaterede tal fra begge lande. I Tyrkiet er 9.057 mennesker bekræftet døde, meddelte præsident Recep Erdogan onsdag eftermiddag. I Syrien er 2.992 mennesker fundet døde, viser opdaterede tal onsdag aften. 

Aarhus Letbane indfører nyt tiltag

Aarhus Letbanes passagerer vil gerne have muligheden for at købe kaffe. Så nu er et to-ugers-projekt med den eksterne leverandør Sweet Food sat i søen. Det skriver TV 2 ØSTJYLLAND. Fra klokken 7 til 9 om morgenen mandag til fredag kan passagerer købe kaffe på udvalgte stationer. 

Tidligere ejendomsmægler overtager Ellemanns plads i Folketinget

Tidligere ejendomsmægler og folketingsmedlem Heidi Bank (V) overtager midlertidigt forsvarsminister Jakob Elleman-Jensens plads i Folketinget. Det oplyser hun onsdag til TV 2 ØSTJYLLAND. Venstre-formanden blev mandag sygemeldt på ubestemt tid efter et ildebefindende ugen forinden. 

FN-soldater har dræbt otte civile i Congo, ifølge guvernør

FN's fredsbevarende styrker har onsdag dræbt otte civile og såret 28 i forbindelse med et angreb på en FN-konvoj i det østlige Congo, oplyser militærguvernøren i Nordkivu. Det skriver Reuters.

USA hævder, at kinesiske balloner er blevet set over fem kontinenter

Det Hvide Hus siger, at kinesiske luftballoner er blevet observeret over lande på fem kontinenter, skriver nyhedsbureauet Reuters. USA siges at have været i kontakt med sine allierede angående sagen. Pressesektretær i Det Hvide Hus fortæller, at ballonen, der for nylig fløj over USA, er en del af en flåde af balloner, der er udviklet til at udføre overvågningsoperationer. 

Grønlands Politi efterforsker drab på 53-årig mand i Sydgrønland

Obduktionen af en 53-årig mand, der lørdag blev fundet død i sin lejlighed i Qaqortoq, har vist, at han ikke er død af naturlige årsager, hvorfor politiet efterforsker sagen som et drab. Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse. 

To børn døde efter bus brager ind i børnehave nær Montreal

To børn døde og seks andre er såret, efter at en bus kørte ind i en daginstitution i forstaden Laval i Montreal-området onsdag morgen. Det oplyser politiet ifølge Reuters. Den 51-årige buschauffør er blevet anholdt for drab og hensynsløs kørsel. Omstændighederne omkring hændelsen eller et muligt motiv er ikke umiddelbart klarlagt.

Aarhus Havn udvider

Aarhus Havn, Danmarks største havn, skal udvides med 43 hektar. Det har et flertal i kommunens byråd aftalt onsdag, skriver Århus Stiftstidende. Forslaget om at udvide havnen har fået kritik fra flere sider - blandt andet for at ødelægge udsigten og skade både klima og miljø. Oprindeligt var en udvidelse på 105 hektar blevet foreslået.

Svensk politi: Bevæbnede mænd befrier mand fra fangetransport

To maskerede mænd med pistoler skal have befriet en mand fra en fangetransport onsdag i Norrköping i Sverige. Ingen kom til skade ved hændelsen, skriver Expressen. Manden, der nu er på flugt, var på vej til sygehuset i ambulance. Han skal ifølge TV4 være i 20'erne og er blevet idømt ti års fængsel for drabsforsøg. 

Dansk it-virksomhed fyrer 120 medarbejdere

Simcorp fyrer omtrent 120 medarbejdere i første kvartal af 2023. Det oplyser det danske selskab i sin årsrapport, der onsdag er blevet offentliggjort. Med fyringerne vil selskabet spare omkring 186 millioner kroner i 2023 og 260 millioner kroner i 2024. Simcorp leverer finansielle it-løsninger og ekspertise til kapitalforvaltere i hele verden.

Mindst ni døde i guldmine i Burkina Faso

Mindst ni mennesker er blevet dræbt, da en guldmine kollapsede i Burkina Fasos vestlige Tuy-provins tirsdag. Det siger lederen af ​​mineforeningen onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters. 

Rockwool bliver i Rusland

Isoleringsselskabet Rockwool holder fast i ejerskabet i Rusland. Det slår den danske virksomhed fast i årsregnskabet for 2022, der er blevet offentliggjort onsdag eftermiddag. I regnskabet beskriver ledelsen det som værende "den mindst dårlige mulighed".

Antibiotika tilbagekaldes i Island efter bakterie-mistanke

Salget af antibiotika-medicinen Staklox indstilles i Island på grund af mistanke om smitte med multiresistente bakterier. Det oplyser den islandske lægemiddelstyrelse, Lyfjastofnun, i en pressemeddelelse onsdag. Mandag oplyste Lægemiddelstyrelsen, at antibiotika-medicinen Dicillin fra virksomheden Sandoz kaldes tilbage efter fund af multiresistente CPO-bakterier.

Dommer fængsler 37-årig bilist for uagtsomt manddrab og vanvidskørsel

En 37-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger i en sag om en voldsom trafikulykke i Rødovre 31. januar. Det skriver anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi på Twitter onsdag eftermiddag. Bilisten er sigtet for vanvidskørsel og uagtsomt manddrab. Ulykken kostede en 34-årig mand livet.