Nyheder

Nyhedsoverblik 5. februar 2023

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Færdselsbetjent idømt fem års fængsel i USA

Færdselsbetjent Tremaine Jackson har erkendt sig skyldig i blandt andet kidnapningsforsøg, ulovlig seksuel adfærd fra en offentlig embedsmand og ulovlig fængsling med seksuel hensigt. Han skal nu afsone fem års fængsel, skriver Fox News.

Trafikselskab hæver prisen på handicapkørsel

Fra 1. marts skal borgere med funktionsnedsættelser betale mere for at køre med Midttrafiks handicapkørselsordning. Det skriver trafikselskabet i en pressemeddelelse ifølge TV MIDTVEST. Ture på op til 101 kilometer stiger fra 3,00 til 3,50 kroner per kilometer. Det svarer til en prisstigning på knap 17 procent.

Tre døde i færdselsulykke

Tre personer er søndag afgået ved døden i en færdselsulykke mellem Staby og Ulfborg. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter. De pårørende er underrettet.

Ultrarige kinesere flytter i stigende grad til Singapore

Singapore oplever i stigende grad, at ultrarige familier fra Kina søger til den lille østat for at beskytte deres formuer mod kommunistpartiet i Beijing. Det skriver AFP.

FN-helikopter skudt ned - en dræbt

Et medlem af FN-styrken i Congo er dræbt og en anden såret i et angreb mod en FN-helikopter. Det oplyser FN ifølge det norske nyhedsmedie NTB. Der blev fra jorden åbnet ild mod helikopteren, som på trods af skaderne formåede at lande i den congolesiske by Goma.

Den amerikanske flåde leder efter spionballon

Dykkere fra den amerikanske flåde arbejder i øjeblikket på at bjerge resterne af den formodede kinesiske "spionballon", der blev skudt ned ud for den amerikanske østkyst lørdag. Det skriver CNN. USA's tidligere øverste militærofficer regner med, at luftballonen vil blive fundet "relativt hurtigt".

Alvorligt færdselsuheld spærrer vestjysk vej

Som følge af et alvorligt færdselsuheld er politiet sammen med redningspersonale tilstede på Stabyvej mellem Staby og Ulfborg. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter. Vejen er helt spærret og vil være det i lang tid, oplyser de.

17-årig stukket ned i Vanløse

Politiet er massivt til stede ved Buskager i Vanløse, fordi en 17-årig er blevet knivstukket. Han er svært tilskadekommen. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Homoseksuelle er "guds børn", siger paven

Lovgivning, der kriminaliserer homoseksualitet er en synd og en uretfærdighed, og homoseksuelle er "guds børn", siger Pave Frans på vej hjem fra et besøg i Sydsudan ifølge Reuters. Der har før været tvivl om pavens støtte til homoseksuelle par, da han ikke går ind for, at de kan indgå ægteskab.

Otte dræbt i laviner i Østrig

Mindst otte personer er blevet dræbt af laviner i Alperne i Østrig siden fredag, oplyser politiet i Wien søndag. Der blev lørdag meldt om 30 laviner i Tyrol, og mindst tre personer blev fundet omkommet. Yderligere fem er meldt omkommet af myndighederne søndag. Det skriver AFP ifølge Ritzau.

DSB-kontrollør udsat for vold

En person er søndag eftermiddag anholdt for at overfalde en DSB-kontrollør i et tog på vej mod Valby Station, skriver Ekstra Bladet. Det vides ikke, hvilken slags vold, der er tale om. Knap hver femte blandt frontpersonalet i tog har oplevet fysiske og verbale overfald. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Dansk Jernbaneforbund.

Titusindvis af fanger benådes, skriver iranske statsmedier

Irans leder, ayatollah Ali Khamenei, har angiveligt benådet "titusindvis" af fanger - herunder mange fængslede demonstranter. Det skrev iranske statsmedier søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det anslås, at op mod 20.000 personer blevet anholdt i forbindelse med flere måneders protester i landet.

Lavrov besøger Irak

Ruslands udenrigsminister, Sergei Lavrov, besøger i dag Iraks hovedstad Bagdad, skriver Reuters. Formålet med besøget er ifølge en talsperson fra Irak udenrigsministerium at diskutere "bilaterale forbindelser og energisamarbejde". Derudover skal Lavrov mødes med Iraks udenrigsminister Fuad Hussein.

Store demonstrationer mod dyrerettighedslov i Spanien

Tusindsvis af spaniere har i dag demonstreret i Madrids gader mod et lovforslag, der skal styrke dyrerettigheder i landet. Demonstranterne er vrede over, at jagthunde ikke er inkluderet i det nye lovforslag. Det skriver Reuters.

Sydjyllands Politi efterlyser kvinde

Opdateret kl. 20.38: Den efterlyste kvinde er fundet, skriver politiet på Twitter. 

På Twitter efterlyser Sønderjyllands Politi Lillian, der klokken 10:15 kørte fra Egebæk/Ribe med syd i en bronzefarvet pegeout 407. Hendes pårørende er bekymrede, oplyser politiet.

Politi spærrer gader i Indre By

Københavns Politi skriver på Twitter, at de har spærret flere gader i det indre København. Det gælder Stormgade, Vindebrogade og Christiansborg Slotsplads.

Opdateret 16:25: Afspærringerne er nu ophævet.

Regeringen kan mangle 700 millioner i bededag-regnestykke

Af de 3,2 milliarder kroner, som regeringen vil finde ved at afskaffe store bededag, kommer 700 millioner kroner fra at droppe en automatisk stigning i overførselsindkomsterne fra 2026. Men det vil hverken SF, Dansk Folkeparti eller Alternativet være med til. Det skriver DR Nyheder.

Joe & The Juice indgår millionforlig med USA om kønsdiskrimination

Den danske juicekæde, Joe & the Juice, har indgået et forlig med den amerikanske stat om kønsdiskrimination. Det skriver Finans. Kæden skal betale 715.000 dollars svarende til knap 5 millioner kroner ifølge en pressemeddelelse fra myndigheden U.S. Equal Employment Opportunity Commission.

Kina fyrer meteorologisk chef efter ballon-fadæse

Lederen af Kinas meteorologiske institut, Zhuang Guotai, er blevet fritaget fra tjeneste, skriver CNN. Det sker efter, hvad amerikanerne kalder en overvågningsballon er blevet observeret over USA. Kina holder dog fast i forklaringen om, at ballonen udelukkende er til vejrobservationer.

Stor burgerkæde lancerer fastelavnsbolle-burger: Revet væk på 6 timer

Fastfoodkæden Burger King har lanceret et bud på en fastelavnsbolle, kaldet Semlaburger – en kombination af en fastelavnsbolle og en burger. Lyder det lækkert? Det synes mange, skriver Avisen.dk, som fortæller, at fastelavnsburgeren er blevet udsolgt i alle større byer i Danmark på kun seks timer.