Nyheder

Dagens nyheder 4. februar 2023

11-dobbelt Robert-vinder er "virkelig rørt"

Thrilleren 'Holy Spider' blev anerkendt af den danske filmbranche med hele 11 Robert-statuetter til uddelingen lørdag aften, hvor den blandt andet blev kåret til 'Årets danske spillefilm'. Filmens instruktør, Ali Abbasi, kalder det "helt sindssygt" og fortæller, at han er "virkelig rørt".

Titusindvis af israelere demonstrerer

Titusindvis af israelere trodsede lørdag et voldsomt regnvej og gik på gaden fo at demonstrere mod premierminister Benjamin Netanyahus nye regering, som har planer om en omstridt reform af lovgivningen, som ifølge kritikere vil beskytte udemokratiske og korrupte politikere. Det skriver Ritzau.

Årets danske spillefilm hædret med Robert

Robert Prisen for Året Danske Spillefilm 2023 går til "Holy Spider", der er instrueret af Ali Abbasi, skriver Ritzau.

Personpåkørsel på H.C. Andersens Boulevard i København

En 52-årig mand er lørdag aften blevet påkørt af en personbil i krydset ved H. C. Andersens Boulevard og Jarmers Plads i det indre København. Manden er svært tilskadekommet og i behandling på Rigshospitalet, oplyser vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer til Ritzau. 

Luftrum i USA genåbner efter nedskydning af kinesisk ballon

USAs luftfartsmyndigheder, FAA, har genåbnet luftrummet for civil flytrafik i de dele af North Carolina og South Carolina, som tidligere lørdag blev lukket ned. Flytrafikken i de tre lufthavne Charleston, Myrtle Beach og Wilmington Lufthavn genoptages også, efter en kinesisk luftballon er blevet skud ned. 

USA har skudt kinesisk ballon ned

USA har skudt den kinesiske ballon ned ud for den amerikanske østkyst, og en operation er i gang for at finde vragresterne, skriver det amerikanske nyhedsbureu AP. 

Mand og kvinde overfaldet af tre maskerede personer

Lørdag aften er en ung mand og en ung kvinde blevet overfaldet i Køge, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet. Politiet fik en anmeldelse om husspetakler på Parkvej klokken 18.08, men fremme på stedet fandt betjente de to tilskadekomne, som oplyste, at de var blevet overfaldet af tre ukendte personer, som var maskerede. De forurettede er ikke i livsfare, lyder det fra politiet. 

USAs præsident om kinesisk luftballon: - Vi skal nok tage os af den

Lørdag har den amerikanske præsident, Joe Biden, for første gang kommenteret den kinesiske overvågnings-luftballon, der lørdag er blevet set svæve højt over delstaten North Carolina. Adspurgt, om der er planer om at skyde ballonen ned, svarer præsidenten: "Vi skal nok tage os af den". 

Amerikanske luftfartsmyndigheder lukker luftrummet ved mystisk ballon

USAs luftfartsmyndigheder, FAA, har lukket luftrummet for civil flytrafik i dele af North Carolina og South Carolina på grund af et "nationalt sikkerhedsinitiativ", skriver den amerikanske nyhedsstation ABC News. Det er i det område, hvor en stor ballon er blevet set. En ballon, som USA hævder indeholder kinesisk overvågningsudstyr. Det amerikanske forsvarsministerium oplyser, at det fortsat holder øje med ballonen.

Mistænkt drabsmand er blevet løsladt i Grønland

Grønlands politi har lørdag løsladt en 30-årig mand, der er mistænkt for at have dræbt en ældre kvinde på Ceresvej i Nuuk, skriver politiet i en pressemeddelelse ifølge Ritzau. Politiet vil ikke oplyse, hvorfor manden er løsladt, men manden er fortsat sigtet i sagen, lyder det.

Nyt studie: Trafikstøj kan øge risiko for tinnitus

Lyden fra en trafikeret vej kan øge en persons stressniveau og gå ud over nattesøvnen. Og disse to ting øger risikoen for at udvikle tinnitus, viser et studie lavet af forskere fra Klinisk Institut og Mærsk McKinney-Møller Instituttet på Syddansk Universitet (SDU). Det skriver Ritzau. 

Mand stukket flere gange på Ydre Nørrebro i København

Lørdag aften er Københavns Politi rykket ud til et knivstikkeri på Sigurdsgade på ydre Nørrebro. Offeret er en mand, der er blevet stukket flere gange, oplyser Kenneth Simonsen, efterforskningsleder ved Københavns Politi, til Ritzau. Manden er bragt til Rigshospitalet.

Politi i aktion mod 80-årig på kræmmermarked

Midt- og Vestjyllands Politi har været i aktion på et kræmmermarked i Skive, hvor en 80-årig mand lørdag er blevet taget på fersk gerning i at sælge kopi-parfumer og ulovlige såkaldte puff bars. Den gamle mand fik konfiskeret de ulovlige varer og kan se frem til en "kraftig" bøde, fortæller vagtchef ved politiet, Ole Vanghøj, til TV Midtvest.

USA overvejer at skyde kinesisk luftballon ned

USA overvejer at skyde en stor luftballon ned, som er på vej mod delstaten North Carolina på den amerikanske østkyst. Ifølge USA er ballonen sendt afsted af Kina med spionudstyr på. Overvejelser går på at skyde ballonen ned, når den er over Atlanterhavet, skriver det amerikanske nyhedsmedie ABC News. 

Brand i Rødovre udleder dampe

Der er udbrudt brand i forbindelse med nedrivningsarbejde på Næsbyvej i Rødovre, oplyser Vestegnens Politi på Twitter. I forhondelse med branden afgives dampe, der kun er sundhedsskadelige, hvis man opholder sig midt i dem. Politiet har afspærret området.

Tre personer er omkommet i laviner i Østrig

Det har sneet meget i alperne, og det har ført til en serie af dødbringende laviner den seneste uge, hvor tre personer er omkommet i Østrig. Det skriver den franske avis Le Parisien. En 17-årig mand fra New Zealand har mistet livet i Kaltenbach, mens en 32-årig kineser har mistet livet i Sölden. Senest er endnu en person omkommet i dalen Kleinwalsertal. 

Uenighed mellem to mænd førte til knivstik i hånden

Lørdag eftermiddag blev to mænd på 49 og 56 år så uenige, at den yngste endte med at stikke den ældste i hånden med en kniv, oplyser Fyns Politi til Ekstra Bladet. Den ældre mand er ikke kommet alvorligt til skade, og han kørte selv på skadestuen. Den yngste er i politiets varetægt. 

Dansk lægehelikopter skal til Bosnien-Hercegovina

Et dansk helikopterlægebidrag vil igen blive sendt til Bosnien-Hercegovina for at bidrage til EU's militære operation Althea. Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse. Siden afskaffelsen af EU-forsvarsforbeholdet sidste år har Danmark kunnet bidrage til EU's militære operationer.

Desperat mor indberettede sig selv til kommunen

Lotte Ryom fra Auning følte sig svigtet af Norddjurs Kommunes Pædagogisk Psykologiske Rådgivning (PPR), og til sidst lavede hun selv en indberetning om sin søn i et desperat forsøg på at få hjælp – det viste sig, at sønnen har autisme. Flere østjyske kommuner kæmper med voldsom stigning i antal henvendelser til PPR, skriver TV 2 ØSTJYLLAND .

DM i Skills er afgjort for industriens konkurrencefag

Danmarksmesterskaberne for elever og lærlinge på erhvervsuddannelser inden for ni af industriens fag er blevet fundet efter flere dages konkurrence. Nu er landets bedste klejnsmed og lastvognsmekaniker eksempelvis kåret. Se listen over vinderne her