Nyheder

Nyhedsoverblik 3. februar 2023

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Verdens ældste hund bor i Portugal

Verdens ældste hund hedder Bobi og bor i Portugal, skriver Guiness World of Records. Han er netop blevet 30 år 1. februar, har levet hele sit liv hos samme familie og er af racen Rafeiro do Alentejo.

Roskilde Festival får nye scener

Roskilde Festival ommøblerer og  kasserer scenerne Pavilion, Rising og Countdown/Mantra. Til gengæld vil der til sommer være to nye scener på festivalpladsen, og de skal hedde Eos og Gaia, skriver SN.dk.

Cafékæde begæret konkurs

Selskabet bag den landsdækkende cafékæde Cozy & More er begæret konkurs, skriver Fyens Stiftstidende. Cozy & More havde syv cafeer rundt om i landet, blandt andet i Magasin i Odense, Magasin i Aalborg, Magasin på Kgs. Nytorv i København og Magasin i Lyngby samt i Storcenter Nord i Aarhus.

Iran beskyldes for at have hacket Charlie Hebdo

Et iransk-støttet hackerteam stjal og lækkede private oplysninger om kunder fra satiremagasinet Charlie Hedbo, siger Microsoft. Det skriver Reuters. Magasinet blev hacket i begyndelsen af ​​januar, efter at det offentliggjorde en række tegneserier, der skildrede Irans øverste leder Ayatollah Khamenei negativt.

To mænd idømmes livstid for drab

To mænd idømmes af Retten i Glostrup fængsel på livstid for skuddrab på 22-årig mand i Brøndby i midten af januar sidste år, skriver Ritzau.

Længere rejsetid mellem København og Helsingør

Der er, ifølge DSB, længere rejsetid og færre tog mellem København H – Nivå – Helsingør. Det skyldes et tog med teknisk fejl på Vedbæk St., hvilket betyder, der kun er et spor at køre på mellem Skodsborg og Rungsted Kyst.

Al sejlads med ÆrøXpressen er aflyst fredag

På grund af tekniske problemer er al sejlads aflyst resten af fredagen, ligesom der er aflyst fire afgange lørdag, oplyser ÆrøXpressen

Brand er svær at slukke på grund af vind – politiet opfordrer folk i Rinkenæs til at blive inden døre

Der er udbrudt en kraftig brand i et sommerhus ved Rinkenæs, oplyser Sydjyllands Politi på Twitter. Grundet en kraftig vind fra Nordvest har brandvæsnet svært ved at slukke ilden og den giver en kraftig røgudvikling, som blæser ind over Rinkenæs. Derfor opfordrer politiet folk til at blive inden døre.

Opdatering 19.52: Branden er slukket, og politiet afvarsler igen.

Tre mænd dømt til 24 års fængsel i narkosag

Tre mænd i alderen 23 til 36 år er ved Retten i Holstebro blevet idømt henholdsvis 5, 8 og 11 års fængsel i en sag om besiddelse af heroin med henblik på videresalg, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Dronningen melder afbud på grund af rygproblemer

Dronning Margrethe har meldt afbud til et arrangement lørdag, hvor hun skulle have åbnet udstillingen "Jagten på danmarkshistorien" på Nationalmuseet i København, fremgår det af Kongehusets hjemmeside. Aflysningen skyldes rygproblemer, skriver Ritzau.

Vejlefjordbroen er igen åben for alle køretøjer

Vejdirektoratet oplyser, at vindfølsomme køretøjer igen kan passere Vejlefjordbroen, da vinden er begyndt at aftage.

Hjemmeværnet skal hjælpe med bevogtning i Kosovo

Fra august og to år frem overtages opstilling af bevogtningsdelingen til den internationale styrke Kosovo Force (KFOR), skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse. Hjemmeværnet skal aflaste hæren, der har" været igennem en periode med mange krævende udsendelser", lyder det.

Øresundsbroen er igen åben for alle køretøjer

På E20 Øresundsbroen er vinden nu aftagende, så vindfølsomme køretøjer igen kan passere.

Blinken udsætter besøg i Kina

USA's udenrigsminister, Antony Blinken, har udsat sit besøg i Kina, efter en kinesisk luftballon er blevet sporet hen over USA, skriver Reuters.

Storebæltsbroen lukket for vindfølsomme køretøjer

Kørsel med vindfølsomme køretøjer er forbudt, oplyser Storebæltsbroen. Forbuddet forventes ophævet klokken 18. 

Opdatering klokken 20.18: Forbuddet er ophævet

Politiet efterlyser gerningsmand efter vold mod 14-årig

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser en gerningsmand, der begik vold mod en 14-årig dreng 8. januar i en bus, der holdt ved busterminalen i Esbjerg. Manden beskrives som mørk i huden med krøllet hår og som værende velklædt, spinkel af bygning og 185 til 190 centimeter høj.

50 døde køer fundet hos landmand

Østjyllands Politi har fundet 50 døde køer hos en landmand på Djursland, skriver TV 2 ØSTJYLLAND. Der er udstedt strakspåbud om at forbedre forholdene på stedet.

Første kvinde og pige får dansk asyl efter ændret praksis

Den første kvinde fra Afghanistan har fået dansk opholdstilladelse i Danmark, efter at Flygtningenævnet mandag ændrede sin praksis på området, oplyser Flygtningenævnet i en pressemeddelelse.

Færge rammer mole i Rønne

Færgen "Express 2", der sejler mellem Bornholm og Ystad, har fredag eftermiddag ramt molen ved udsejling fra Rønne, fortæller Bornholmslinjens kommunikationschef, Jesper Maack, til Ritzau. Ingen personer er kommet til skade ved hændelsen, som skete, da et kraftigt vindstød fik fat i færgen.

Paco Rabanne er død

Den spanske modedesigner Paco Rabanne er død. Han blev 88 år. Rabanne begyndte med at designe smykker for Givenchy, Dior og Balenciaga og grundlagde sit eget modehus i 1966. Han er blandt andet kendt for en række parfumer og Jane Fondas kostume i filmen 'Barbarella'.