Nyheder

Nyhedsoverblik

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere. 

Meta halverede overskud i sidste kvartal af 2022

Meta, som ejer Facebook og Instagram, melder om et mere end halveret overskud i sidste kvartal af 2022, hvis man sammenligner med samme periode året før. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Bundlinjen viste dog stadig overskud på 4,65 millioner dollar.

Gymnasium indfører firedages skoleuge

Fremover bliver elevernes sommerferie på Aalborg Katedralskole seks dage kortere, men til gengæld får de seks forlængede weekender med fri om mandagen i løbet af året. Det sker som et forsøg på at skabe bedre trivsel, siger rektor Christian Nielsen Warming til TV 2 Nord. 

Kørsel med vindfølsomme køretøjer forbudt på Storebæltsbroen

På Storebæltsbroen er kørsel med vindfølsomme køretøjer forbudt på grund af kraftig blæst. Det oplyser Sund & Bælt på Twitter. Forbuddet forventes ophævet omkring klokken 04.00 i nat. 

Netflix oplever nedbrud i flere lande, herunder Danmark

Netflix oplever lige nu flere problemer med streaming på alle enheder i flere lande, herunder Danmark. Det skriver Netflix på deres hjemmeside og oplyser, at de arbejder på at fikse problemet. 

Opdateret: Netflix kører nu igen som normalt, oplyser streamingtjenesten. 

Ecuador vil vaccinere to millioner fugle mod fugleinfluenza

Det sydamerikanske land Ecuador planlægger at vaccinere to millioner fugle mod fugleinfluenza. Det fortæller landets landbrugsminister ifølge Reuters. Ecuador erklærede en sundhedsmæssig nødsituation blandt dyr tilbage i november på grund af sygdommen.

USA's centralbank hæver renten igen

Den amerikanske centralbank hæver den toneangivende rente med 0,25 procentpoint til intervallet 4,50 - 4,75. Det skriver Reuters. Det er ottende gang i træk, at renten bliver hævet. 

PostNords postbude skal dokumentere, at de har forsøgt at levere en pakke

PostNords postbude skal i fremtiden dokumentere, at de har forsøgt at levere en pakke til kunderne. Det fortæller selskabets topchef i Danmark, Peter Kjær Jensen, til Ritzau. Beslutningen kommer efter flere fortællinger om, at postbude har påstået, at de har leveret en pakke, mens de i virkeligheden slet ikke var forbi med den. 

Hans Toft forlader dansk politik

Den tidligere konservative bykonge Hans Toft forlader regionsrådet i Region Hovedstaden. Det siger Hans Toft til Berlingske. Det bratte exit sker efter et sammenstød med den konservative gruppeformand i regionsrådet, Christoffer Buster Reinhardt.

Brøndby-fans idømt fængselstraf for at tvinge trøjer af FCK-fans

Tre unge Brøndby-fans på 19, 20 og 24 år er blevet idømt fire måneders fængsel efter i august at have taget en fodboldtrøje fra to FCK-fans ved trusler om vold. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Skandaleramt slagteri indgiver konkursbegæring

Slagterivirksomheden Skare Meat Packers har onsdag begæret sig konkurs. Det fortæller tillidsrepræsentant hos Skare Meat Packers til TV SYD. Konkursbegæringen kommer, efter at Fødevarestyrelsen under et kontrolbesøg fandt 250 ton gammelt kød.

Løve evakueret fra Ukraine er død

Kort før jul ankom tre hunløver til Knuthenborg Safaripark efter at være blevet evakueret fra Ukraine. Men nu er den ene af løvinderne død på grund af misdannelser på rygraden, fortæller Therese Hård, som er dyrlæge i Knuthenborg, til TV 2.

Tidligere direktører vil redde Irma-butikker

To af Irmas tidligere direktører vil fortsætte jagten på investorer for at undgå lukningen af Irma-butikker. Det drejer sig om Irmas nu tidligere kædedirektør, Jan Larsen, og Alfred Josefsen, der var administrerende direktør frem til 2012. Det skriver KapitalWatch.

Andrew Tate skal forblive bag tremmer

Den kontroversielle internetpersonlighed Andrew Tate har fået afvist et krav om løsladelse og skal derfor forblive varetægtsfængslet i Rumænien. Det har retten i Rumæniens hovedstad, Bukarest, onsdag afgjort.

Bagmænd dømt for at drive netværk af prostituerede

To mænd er onsdag blevet dømt som bagmænd i et netværk, hvor ukrainske og russiske kvinder arbejdede som prostituerede i København, Odense og Aarhus, oplyser Fyns Politi. Straffen lyder på henholdsvis fire et halvt og tre et halvt års fængsel.

Ellemann på Rigshospitalet efter et ildebefindende

Jakob Ellemann-Jensen (V), forsvars- og vicestatsminister, har onsdag været indlagt efter et ildebefindende. Det skriver han på Facebook. Ifølge Ellemann var der ikke tale om noget alvorligt, og han er på benene igen. 

Vindfølsomme køretøjer frarådes at passere Vejlefjordbroen

Vindfølsomme køretøjer frarådes i øjeblikket at passere Vejlefjordbroen på grund af blæst. Det oplyser Vejdirektoratet på Twitter. Vinden forventes at aftage sidst på aftenen. 

Opdateret: Vindfølsomme køretøjer frarådes ikke længere at køre over broen.

Michelin-restaurant lukker midlertidigt efter brand

Michelin-restauranten Jordnær i Nordsjælland vil holde lukket i minimum en måned, efter at der natten til onsdag opstod brand i køkkenet. Det siger restauratør Tina Vildgaard til Berlingske.

FBI ransager Bidens sommerhus

FBI er onsdag i gang med en planlagt ransagning af Joe Bidens sommerhus i Delaware. Det oplyser præsidentens advokat ifølge Reuters. Ransagningen sker, efter at der er fundet klassificerede dokumenter på et kontor, som Biden benyttede, da han var vicepræsident.

Drabstiltalt sosu-hjælper lider af personlighedsforstyrrelse

En 60-årig sosu-hjælper, der er tiltalt for at have forgiftet flere beboere på plejehjemmet Tirsdalen i Randers, lider af en personlighedsforstyrrelse. Det fremgår af en mentalundersøgelse, som onsdag dokumenteres i Retten i Randers. 

23-årig idømt 12 års fængsel for drab efter bytur

En 23-årig mand er onsdag blevet idømt 12 års fængsel for drabet på en 27-årig mand ved Jomfru Ane Gade i november 2021. Det skriver Retten i Aalborg i en pressemeddelelse. Drabet skete efter et sammenstød på en bar, hvor den 27-årige blev overfaldet med adskillige knivstik.