Nyheder

Dagens nyheder 25. januar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Trump er tilbage på sociale medier

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump får igen adgang til Facebook og Instagram, oplyser Meta i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

IT-gigant fyrer til tusindvis af medarbejdere

IBM afskediger omkring 3900 medarbejdere. Det skriver Bloomberg. Det svarer til 1,5 procent af arbejdsstyrken. Virksomheden vil dog blive ved med at hyre til positioner på områder i vækst, lyder det fra finansdirektør, James Kavanaugh. Meldingen kommer samtidig med, at konsulent- og IT-virksomheden ifølge Reuters melder om den højeste stigning i omsætning i et årti.

Teslas omsætning sidste år sprænger skalaen

Teslas omsætning voksede med 51 procent til 81,5 milliarder dollar i 2022, fremgår det af selskabets årsrapport. Det svarer til cirka 555 milliarder kroner.

PostNord fyrer yderligere 100 medarbejdere i Danmark

PostNord fyrer yderligere omkring 100 medarbejdere i Danmark. Det meddeler virksomheden i en pressemeddelelse onsdag aften. Det er medarbejdere i produktionen og distributionen, der bliver berørt af afskedigelserne.

27 mennesker dræbt i eksplosion i Nigeria

En eksplosion har dræbt mindst 27 mennesker i det centrale Nigeria, oplyser en lokal politikommissær ifølge nyhedsbureauet AFP. Eksplosionen har fundet sted i en landsby ved navn Rukubi, der ligger i et område i Nigeria, der tidligere har oplevet etnisk og religiøs vold.

Mand dræber én og sårer flere med samuraisværd i spansk kirke

En mand med et samuraisværd har dræbt mindst en person og såret mindst fire i en kirke i byen Algeciras det sydlige Spanien. Det skriver Reuters. Den formodede gerningsmand er blevet anholdt. Præsten, der var i kirken, er blandt de sårede. Han er i kritisk tilstand.

Medie: Styrelse retter kritik af psykiatrisk center efter Field’s-sag

I et udkast til en tilsynsrapport kaster Styrelsen for Patientsikkerhed på flere områder et kritisk lys over Psykiatrisk Center Amager. Det er det psykiatriske center, hvor den formodede gerningsmand bag skyderiet i Field's var i behandling kort inden den tragiske hændelse. Det skriver Jyllands-Posten.

Danske håndboldherrer vinder over Ungarn

Det danske håndboldlandshold vandt onsdag aften 40-23 i kvartfinalen over Ungarn. Dermed er Danmark oppe på 26 VM-kampe i træk uden nederlag. Det har ingen præsteret tidligere. Semifinalen spilles fredag.

Forsvarsministeren vil have værnepligt for kvinder

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) vil gerne indføre værnepligt for kvinder. Det siger han onsdag aften i 'Lippert' på TV 2 News.

230 kilo tung klumpfisk døde af kulde

Den 230 kilo tunge klumpfisk, der onsdag blev fundet på Saltum Strand, er blevet dissekeret. Nordsøen Ocenarium mener, at det ikke lykkedes klumpfisken at finde vej gennem den engelske kanal og tilbage til de varme have i Sydeuropa, da vinterkulden kom, og at det er det, der er årsag til dens død. Det skriver TV 2 Nord.

Microsoft har løst driftsproblemerne

Onsdag morgen var der store driftsproblemer i Microsofts tjenester såsom Outlook og Teams verden over. Nu oplyser Microsoft, at det igen er muligt at tilgå en række platforme som eksempelvis Office og Teams. 

Netcompany mister 21 procent af sin markedsværdi

It-selskabet Netcompanys aktie faldt onsdag 21 procent til 250 kroner. Det står klart efter lukningen af fondsbørsen. Selskabets markedsværdi lyder nu på omtrent 16 milliarder kroner på trods af et markant løft i omsætningen i 2022. 

To personer har mistet livet i knivangreb i Tyskland

Mindst to personer er blevet dræbt i et knivangreb, der fandt sted onsdag eftermiddag i et regionaltog fra Kiel til Hamborg. Det skriver flere tyske medier, heriblandt Bild og RTLSpiegel skriver, at den formodede gerningsmand er en mand i 20'erne. Der er endnu ikke meldinger om, hvad motivet skulle være.

SAS-direktør stopper øjeblikkeligt

Max Knagge stopper som administrerende direktør i SAS-Cargo, som hører under SAS, med øjeblikkelig virkning. Det bekræfter SAS over for MobilityWatch. Han har været direktør siden januar 2021. SAS oplyser ikke de nærmere omstændigheder for opsigelsen. 

Tre mænd dømt for forsøg på hvidvask af 6,3 millioner

Tre svenske mænd på 40, 40 og 42 år er onsdag blevet dømt for forsøg på hvidvask af 6,3 millioner kroner i Københavns Byret. Den 42-årige blev idømt to års fængsel og udvisning, den ene 40-årige fik 1 år og 9 måneders fængsel og udvisning, mens den sidste modtog en dom på 1 år og 6 måneders fængsel og indrejseforbud i 12 år. Det skriver Københavns Politi.

Jordskælv har ramt sydøst for græsk ferieø

Et jordskælv har ramt sydøst for den græske ø Rhodos klokken 13.37 dansk tid. Skælvet målte 5,8 på Richterskalaen, og der kan forventes flere efterskælv, skriver Udenrigsministeriet. Ministeriet opfordrer danskere i området til at kontakte pårørende og følge lokale myndigheders anvisninger.

Syv personer såret efter knivangreb i tysk tog

Flere personer er blevet såret i et knivangreb i et tog på strækningen mellem Kiel og Hamborg, skriver det tyske nyhedsbureau dpa. Ifølge avisen Bild er syv personer såret, og en mistænkt gerningsmand anholdt af tysk politi.

Viborg bliver landets første kommune på Tiktok

Som den første kommune i Danmark har Viborg Kommune oprettet en konto på det sociale – og omdiskuterede – medie Tiktok. FBI advarede i december mod mediet. Her lød det, at Tiktok "udgør en potentiel sikkerhedsrisiko". Platformen er kinesiskejet og kan derfor dele data med den kinesiske stat, lød det. Det skriver TV Midtvest.

32-årig sigtet for at smide dødsbo-affald i naturen

En 32-årig mand fra Odense er onsdag blevet sigtet for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven, fordi han to gange har smidt store mængder affald fra et dødsbo i naturen. Det skriver TV 2/Fyn.