Nyheder

Dagens nyheder 24. januar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Premierminister taget i ed i New Zealand

Chris Hipkins er blevet taget i ed som New Zealands nye premierminister ved en officiel ceremoni. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Byrådspolitiker vil være NB næstformand

Henriette Ergemann, som sidder i byrådet i Kalundborg for Nye Borgerlige, vil være partiets næste næstformand. Det skriver sn.dk og TV 2 Øst. Partiet skal både vælge ny formand og næstformand på en generalforsamling 7. februar. Hvor Lars Boje Mathiesen, som sidder i Folketinget for partiet, er den eneste kandidat til formandsposten, er der lagt op til kampvalg med tre kandidater til at blive næstformand.

Microsoft i lille omsætningsfremgang

Bedre udvikling i cloud-forretningen sikrer Microsoft lille omsætningsfremgang på to procent i andet kvartal. Det viser selskabets halvårsregnskab sent tirsdag dansk tid. Omsætningen i andet kvartal endte på 52,7 milliarder dollar, svarende til omkring 360 milliarder kroner.

Korsør får tilsagn om støtte til kystbeskyttelse

Korsør bymidte har fået tilsagn om støtte fra Miljøministeriet på 4.525.000 kroner til at udvikle et projekt om kystbeskyttelse. Det er et af 10 kystbeskyttelsesprojekter i Danmark, som modtager økonomisk støtte fra statens pulje til kystbeskyttelse på 150 millioner kroner. Ifølge klima- og miljøudvalgsformanden er det tiltrængt at få del i puljemidlerne, fordi Korsør er særligt sårbar, når det kommer til oversvømmelser, skriver TV 2 Øst.

To nye anholdelser i sag om drab i Mogenstrup

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi foretaget anholdelse af to mænd i blandt andet Ugerløse. De anholdte sættes i forbindelse med skuddrabet i Mogenstrup juledag, og de fremstilles begge i morgen i grundlovsforhør ved retten i Næstved sigtet for medvirken til drab. To mænd og en kvinde sidder i forvejen varetægtsfængslet i sagen.

Fund af klassificerede dokumenter hos Mike Pence

Mike Pences advokat har fundet klassificerede dokumenter i den tidligere vicepræsidents hjem i Indiana, USA. Det skriver CNN med henvisning til unavngivne kilder. Ifølge mediet har FBI og det amerikanske justitsministerie igangsat en gennemgang af dokumenterne samt en undersøgelse af, hvordan de er endt i Mike Pences hus.

Det Etiske Råd vil lempe lov om rugemødre

Det Etiske Råd foreslår at lempe loven om rugemødre, så det fremover bliver lovligt for en rugemor at få hjælp til insemination. Det skriver Det Etiske Råd i en pressemeddelelse. I dag er det lovligt at være rugemor i Danmark, men det er ulovligt for en rugemor at få fertilitetsbehandling.

Svensk regering holder pressemøde

Den svenske regering holder pressemøde om Sveriges NATO-ansøgning. Det viser billeder fra det statslige svenske medie SVT. Det sker i kølvandet på de seneste dages uenigheder med Tyrkiet – blandt andet udløst af en koranafbrænding udført af Rasmus Paludan.

Bandemedlem fængslet for drabsforsøg i København NV

Et bandemedlem er blevet varetægtsfængslet i fire uger for et drabsforsøg i november på Emdrupvej i Københavns Nordvestkvarter. Det oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Politi på Twitter. Det er en 24-årig mand, der er blevet fængslet. Anklagemyndigheden oplyser ikke, hvordan manden forholdt sig til sigtelsen, eller om han har kæret kendelsen.

Iran varsler gengældelse for sanktioner

Iran varsler gengældelse for de sanktioner mod landet, som EU sammen med Storbritannien vedtog mandag. Det fremgår af en udtalelse fra Irans udenrigsministerium, skriver nyhedsbureauet Reuters. Sanktionerne kommer som en reaktion på de iranske myndigheders brutale behandling af demonstranter under de seneste måneders protester mod styret.

Justin Bieber sælger sine rettigheder

Sangeren Justin Bieber har solgt sine musikrettigheder for over 200 millioner dollars. Det svarer til omkring 1,4 milliarder kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet Hipgnosis Songs Capital ifølge det amerikanske medie Variety.

Medie: Rocker sigtet for Dragør-mord

En tredje mand er blevet sigtet i forbindelse med en drabssag fra Dragør. Det oplyser vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard fra Københavns Politi til Ekstra Bladet. Der er tale om en 28-årig mand, der ifølge avisens oplysninger er medlem af Bandidos. I forvejen sidder en anden 28-årig og en 31-årig mand fængslet for drabet på en 54-årig mand, der fandt sted ved Dragør Fort på Amager søndag aften.

Uheld på Østjyske Motorvej

Der er sket et uheld på E45 Østjyske Motorvej fra Horsens mod Vejle ved 56a Horsens V. Det er sket i det venstre spor. Politi og redning meldes på vej til stedet. Oprydningen er rykket ud i nødsporet, men der er stadig kødannelse på strækningen. Det skriver P4 Trafik.

Vil anlægge energipark i Ringkøbing-Skjern kommune

Det danske energiselskab GreenGo Energy har udset sig et område i Ringkøbing-Skjern Kommune som placering for en omfattende ny energipark kaldet Megaton. Noget, som kommunen er positivt stemt over for, skriver den i en pressemeddelelse. Men der mangler stadig en formel ansøgning til kommunen, før projektet kan igangsættes.

Sveriges ambassade i Ankara lukket

Sveriges ambassade i den tyrkiske hovedstad, Ankara, er tirsdag lukket for offentligheden. Det skriver den svenske avis Aftonbladet. Det skyldes, at der ventes demonstrationer foran ambassaden som følge af de diplomatiske gnidninger mellem Tyrkiet og Sverige.

Stor politijagt i Thy

En 21-årig mand blev onsdag standset efter en større biljagt, der involerede syv udrykningskøretøjer. Manden, der kørte i en stjålen Opel Corsa, kørte flere gange undervejs det dobbelte af tilladt hastighed.  Efter en halv times jagt lykkedes det at stoppe vanvidsbilisten ved hjælp af en sømmåtte. Han er nu sigtet for biltyveri og flere overtrædelser af færdselsloven, skriver TV2 Nord.

Danskere i spil til Oscar

I alt tre danskere er i spil til Oscar-hæder, når akademiet uddeler priserne senere i år. 'Ivalu', der er instrueret af danske Anders Walter, er nomineret til en Oscar i kategorien Bedste Kortfilm, oplyser Oscar-akademiet tirsdag. Danske 'A House Made of Splinters', der er instrueret af Simon Lereng Wilmont, er blevet nomineret i kategorien Bedste Dokumentar. Samtidig er klipperen Mikkel E.G. Nielsen nomineret.

Tre fængslet i sag om grov vold i kriminelt miljø

Tre mænd på 22, 27 og 33 år er blevet fængslet frem til 16. februar. De er sigtet for et groft overfald på en 22-årig om morgenen 7. januar. Den 22-årige blev fundet alvorligt kvæstet med store skader i ansigtet foran sygehuset i Køge. 

Næstformand i Nye Borgerlige Ungdom forlader partiet

Mitchel Oliver Vestergaard, der er næstformand i Nye Borgerlige Ungdom, forlader både ungdomspartiet og selve partiet. Det skriver han på Facebook. Han følger i sporet på folketingsmedlem Mikkel Bjørn og formand for ungdomspartiet Malte Larsen.

Politiet har anholdt "centralt led" i narkotikanetværk med tråde til udlandet

Tirsdag har National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) anholdt tre personer i Odense og Kolding i en koordineret aktion. Det drejer sig om en 26-årig mand, en 28-årig kvinde og en 30-årig mand. De to mænd er sigtet for at have medvirket til handel med store mængder kokain og besiddelse af en automatriffel. Kvinden er sigtet for handel med store mængder amfetamin.