Nyhedsoverblik

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Norge dropper sager om droneobservationer

Alle fire straffesager, som er oprettet i forbindelse med droneobservationer ved olie- og gasinstallationer i Nords√łen, er droppet. Det skyldes "mangel p√• oplysninger omkring gerningspersonerne," oplyser norsk politi til Dagbladet. Der var ingen mist√¶nkte eller sigtede.

Musikeren David Crosby er d√łd

Den amerikanske musiker David Crosby er d√łd. Det oplyser hans hustru til det amerikanske medie Variety. David Crosby blev 81 √•r.

Politi vil unders√łge sag om britisk premierminister

Politiet i den britiske kommune Lancashire er "bevidste" om, at premierminister Rishi Sunak sad i en k√łrende bil uden sikkerhedsele p√•, mens han befandt sig i kommunen. Derfor vil de nu unders√łge sagen. If√łlge BBC kan han risikere at f√• en b√łde p√• op mod 500 britiske pund, hvis sagen kommer for retten.

Netflix overgår forventninger og sikrer sig flere brugere

Netflix overgår forventningerne i fjerde kvartal i 2022 ved at have sikret sig omkring syv millioner nye abonnenter. Det fremgår af selskabets regnskab for kvartalet, skriver AFP.

24-årig sigtet for voldtægt af familiemedlem

Retten i Holbæk valgte torsdag eftermiddag at varetægtsfængsle en 24-årig mand fra Odsherred, som er sigtet for flere gange i perioden fra 2016 til slutningen af 2022 at have begået seksuelle overgreb mod et mindreårigt familiemedlem. Det skriver Sjællandske Medier.

23-årig kvinde bliver anholdt igen i drabssag

En 23-√•rig kvinde, som blev anholdt i sagen om drabet p√• en 34-√•rig mand fra Mogenstrup, men l√łsladt, er blevet anholdt igen i samme sag. Det oplyser Kim Kliver, som er politiinspekt√łr hos Sydsj√¶llands og Lolland-Falsters Politi, til TV 2 √ėst.

Tog på Fyn er forsinkede eller aflyst

P√• grund af en personp√•k√łrsel bliver lyn- og InterCitytogene, som k√łrer fra Fyn mod henholdsvis Jylland og Sj√¶lland, forsinkede, oplyser DSB. Nogle regionaltog mod Vestfyn aflyses og erstattes af togbusser. DSB forventer tidligst at k√łre til tiden fra klokken 23.

Politi efterlyser mand efter r√łveri i Aldi

Sydjyllands Politi efterlyser gerningsmanden til et r√łveri i Vejen. Cirka klokken 21 truede gerningsmanden med kniv sig til et ukendt kontaktbel√łb i Aldi, hvorefter han l√łb ad Askovvej i retning mod Boulevarden. Han beskrives s√•ledes:

USA rammer gældsloft

USA har ramt g√¶ldsloftet, skriver Reuters. Landets finansminister, Janet Yellen, opfordrede i sidste uge Kongressen til at h√¶ve eller suspendere g√¶ldsloftet. Ministeriet har taget ekstraordin√¶re tiltag i brug for at forhindre, at USA g√•r i betalingsstandsning frem til 5. juni.

Op mod 30 anholdelser under demonstrationer

If√łlge franske medier er op mod 30 personer blevet anholdt i forbindelse med demonstrationerne i Paris, skriver NRK. Nogle har v√¶ret i besiddelse af ulovlige v√•ben, mens andre har kastet med sten eller bidraget til sammenst√łd og uro. If√łlge Frankrigs indenrigsminister, G√©rald Darmanin, har 1,1 million franskm√¶nd deltaget i demonstrationerne torsdag.

Varetægtsfængsling af EU-parlamentariker forlænges

EU-parlamentarikeren Eva Kaili, der er anklaget i en korruptionssag, skal fortsat sidde varet√¶gtsf√¶ngslet, skriver AP. Anklagerne frygter, at hun vil fors√łge at stikke af eller kan √łdel√¶gge beviser, hvis hun er p√• fri fod. Kaili har i forvejen tilbragt en m√•ned bag tremmer.

Premierminister undskylder efter Instagram-br√łler

Den britiske premierminister, Rishi Sunak, undskylder, efter at han publicerede en video af sig selv p√• Instagram, hvor han sidder i en k√łrende bil uden sikkerhedssele p√•. Det skriver The Independent.

B√•dulykke i Congo ‚Äď mindst 145 er savnet

Mindst 145 frygtes omkommet i en b√•dulykke i Congo, oplyser AP if√łlge VG. De befandt sig i en overfyldt b√•d, som forliste i Lulonga-floden natten til torsdag. Omkring 55 andre passagerer er fundet i live.

Mand kommer alvorligt til skade efter p√•k√łrsel af skilt

En 39-√•rig mand har v√¶ret involveret i et solouheld ved Vestmotorvejen n√¶r Sor√ł. Manden er fl√łjet til Rigshospitalet, og umiddelbart er han kommet alvorligt til skade, fort√¶ller Sydsj√¶llands- og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

Ung fodboldspiller dræbt i bådulykke

Fodboldspilleren Anton Walkes, som er tilknyttet Charlotte FC og tidligere Tottenham, har mistet livet i en b√•dulykke i delstaten Florida i USA. Det oplyser hans fodboldhold p√• Twitter. Han blev 25 √•r.

Hollywood-skuespiller tiltalt for uagtsomt manddrab

Skuespilleren Alec Baldwin er blevet tiltalt for uagtsomt mandrab, efter at han sk√łd og dr√¶bte filmfotografen Halyna Hutchins under filmoptagelser til filmen 'Rust' i 2021. Det skriver The Independent.

Dansker nomineret til prestigefyldt filmpris

Den danske klipper Mikkel E.G. Nielsen er blevet nomineret til den britiske pris Bafta i kategorien Bedste Klipning. Det fremg√•r af Baftas hjemmeside. Den danske Oscar-vinder er blevet nomineret for filmen 'The Banshees of Inisherin'.

Mentalt retarderet mand får anbringelse for voldtægt

En 24-√•rig mentalt retarderet mand er ved Retten i Esbjerg kendt skyldig i voldt√¶gt, andet seksuelt forhold end samleje og bluf√¶rdighedskr√¶nkelse af to unge udviklingsh√¶mmede m√¶nd. Han er blevet d√łmt til anbringelse i en institution for personer med vidtg√•ende psykiske handicap.

Frankrig har mobiliseret 10.000 politifolk

Der er store demonstrationer i Frankrig i √łjeblikket, og derfor har landet mobiliseret over 10.000 politibetjente, hvoraf 3500 af dem befinder sig i hovedstaden, Paris. Det siger indenrigsministeren, G√©rald Darmanin, if√łlge avisen Le Monde.

Politiet efterlyser mist√¶nkt til drabsfors√łg

K√łbenhavns Politi efterlyser 25-√•rige Michel Bosse Kristiansen, som er mist√¶nkt for at v√¶re gerningsmand til et knivstikkeri tirsdag aften p√• Amager. Hvis man tr√¶ffer ham eller har oplysninger om, hvor han befinder sig, skal man ikke henvende sig til ham, men i stedet kontakte politiet p√• 114.