Nyheder

Nyhedsoverblik 1. januar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Sydamerikanske lande genåbner fælles grænse

Venezuela og Colombia har genåbnet den sidste del af deres fælles grænse, skriver nyhedsbureauet AFP. De to sydamerikanske naboer har genåbnet en bro, der i flere år har været lukket på grund af diplomatiske spændinger.

Flest unge i Midtjylland får antidepressiv medicin

Region Midtjylland har en kedelig rekord, når det kommer tli unge på antidepressiv medicin og deres tilknytning til psykiatrien. Det viser tal, som Sundhedsdatastyrelsen har trukket for Jyllands-Posten. Mere end 50 ud af 1000 unge er på antidepressiv medicin i 16 ud af regionens 19 kommuner.

Finder stykke af finger på jorden efter fyrværkeriulykke

Københavns Vestegns Politi har søndag aften fundet en del af en finger liggende på jorden ved Bødkerporten i Avedøre. Det oplyser vagtchef Torben Wittendorff til TV 2. En 13-årig dreng fik søndag eftermiddag omkring klokken 15.30 sprængt sin ene finger af i forbindelse med en fyrværkeriulykke. Drengen blev kørt til Hillerød Sygehus, og stykket af fingeren er her til aften også fragtet til skadestuen.

Aktivistbevægelse dropper demonstrationer

Aktivistbevægelsen Extinction Rebellion vil i år ikke længere forstyrre offentligheden i Storbritannien med demonstrationer. Det meddeler gruppen i en udtalelse søndag. Extinction Rebellion har i flere år været kilde til frustration for britiske pendlere, der er blevet ramt af gruppens protester.

Politi anholder formodet gerningsmand til drab i Kolding

Sydøstjyllands Politi har søndag aften anholdt en 35-årig mand fra Koldingområdet, som er den formodede gerningsmand til drabet på en 26-årig mand. Drabet fandt sted nytårsmorgen omkring klokken 05 i Kolding midtby. Den anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør mandag ved Retten i Kolding.

Politi giver signalement af mistænkt gerningsmand for voldtægt

Syd- og Sønderjyllands Politi kommer nu med en konkret udmelding omkring en anmeldelse om voldtægt mod en yngre kvinde nyårsaften i Augustenborg mellem klokken 23.30 og 00.30. Gerningsmanden beskrives som en dansk udseende mand på mellem 25 til 30 år, spinkel af bygning med lyst hår og skægstubbe. 

Lula taget i ed som brasiliansk præsident

Luiz Inácio Lula da Silva er blevet taget i ed som brasiliansk præsident. Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AP. Lula overtager posten fra Jair Bolsonaro. Politikeren har tidligere været præsident i to embedsperioder fra 2003 til 2010.

Trommeslager i amerikansk rockband er død

Det amerikansk rockband Modest Mouse har mistet sin trommeslager, skriver CNN. Jeremiah Green blev 45 år, oplyser bandet på Instagram. Han blev for nylig diagnosticeret med kræft, som han var i behandlng for. Modest Mouse udgav sit debutalbum i 1996 og er blandt andet kendt for sangen 'Float On'.

Elafgiften sænket markant fra nytår

1. januar er strømmen blevet billigere til glæde for alle danskeres pengepung. Elafgiften for én kilowatt-time nedsat til 1,00 øre inklusiv moms. En gennemsnitlig dansk familie med to voksne og to børn vil ifølge Danske Bank få en besparelse på lidt mere end 300 kroner om måneden. Men samtidig har flere elselskaber hævet transportenprisen for el. Den lavere elafgift vil have en varighed på seks måneder.

Politi kender identiteten på mulig voldtægtsmand

Nordjyllands Politi har søndag efterforsket en anmeldelse om voldtægt fra en yngre kvinde, der blev udsat for overfaldet i Østerbrogade i Nørresundby omkring klokken 02.30 i nat. Søndag aften bekræfter vagtchef Poul Fastergaard over for TV 2 NORD, at man er kommet frem til identiteten på den mulige gerningsmand, men at manden ikke er anholdt.

Vindfølsomme køretøjer kan igen køre over Svendborgsundbroen

Vinden er nu aftaget så meget, at vindfølsomme køretøjer ikke længere frarådes passage af Svendborgsundbroen. Det oplyser Vejdirektoratet på Twitter.

Statsministeren holder nytårstale

Statsminister Mette Frederiksen (S) holder nu sin traditionelle nytårstale fra Marienborg. Mette Frederiksen fastholder, at en helligdag skal afskaffes for at finansiere øgede forsvarsudgifter. Forslaget har ikke opbakning hos alle, ved hun. Følg med i talen i  TV 2s liveblog.

Mand er uden for livsfare efter buggyulykke på mark

To mænd var nytårsmorgen omkring klokken 05 involveret i en færdselsulykke med en form for buggy på en mark syd for Kamstrup, der ligger i Roskilde Kommune. Den ene mand blev bragt til Rigshospitalet og var i livsfare, men søndag eftermiddag kan politiet oplyse, at han er uden for livsfare. Den anden mand er kommet lettere til skade. Begge er 30 år.

Politi undersøger mistænkeligt forhold

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver på Twitter, at man undersøger et mistænkeligt forhold, som er fundet sted nytårsnat på Palævej i Augustenborg. Politiet har startet en indledende efterforskning, men kan for nuværende ikke komme med yderligere oplysninger, lyder det.

Ammunitionsryddere undersøger mulig sprængfarlig genstand

Midt- og Vestsjællands Politi er søndag eftermiddag til stede i Kirke Hyllinge, hvor der på åbent område syd for Blommevej er fundet en mulig sprængfarlig genstand. Der er tilkaldt ammunitionsryddere, oplyser politiet, som opfordrer til, at man ikke søger mod stedet. Beboere på den sydlige side af Blommevej skal søge indendørs.

Mand afgået ved døden efter voldeligt sammenstød

En 26-årig mand er søndag afgået ved døden efter voldeligt sammenstød tidligt i morges. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse. Søndag morgen omkring klokken 05.00 blev manden fundet hårdt såret i Kolding Midtby i Borchs Gård. Ingen er på nuværende tidspunkt anholdt i sagen, som politiet beskrives som et drab. De pårørende til den 26-årige mand er underrettet.

En person dræbt i skudepisode i USA

En person blev dræbt og ni såret i forbindelse med et skyderi under en nytårsfest i centrum af byen Mobile i delstaten Alabama i USA. Det oplyser det lokale politi til nyhedsbureauet AP. Skyderiet fandt sted kort før, at 2022 blev til 2023.

Norsk sejr i Garmisch-Partenkirchen

Den norske skihopper Halvor Egner Granerud vinder det traditionsrige nytårsskihop i tyske Garmisch-Partenkirchen. For tre dage siden vandt nordmanden også første afdeling af Firebakketurneringen.

Sverige overtager EU-formandskab

Nytårsdag har Sverige overtaget EU-formandskabet efter Tjekkiet. Ifølge den svenske statsminister, Ulf Kristersson, står EU over for historiske udfordringer.

Nytårsaften og -nat var mere rolig end sidste år

I alt 942 gange måtte akutberedskabet rykke ud nytårsaften og -nat med ambulancer, akutlægebiler og akuthelikoptere. Det viser tal fra landets fem regioner, som Region Syddanmarks vagtcentral har indsamlet, skriver Ritzau. Ifølge Gitte Jørgensen, der er præhospitalschef i Region Syddanmark, har det været et "lidt mere roligt nytår" end sidste år.