Stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid på julens store rejsedag

Mandag, 2. juledag, er julens store rejsedag, og Vejdirektoratet melder om stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid. DSB forventer samtidig ekstra travlhed i togvognene. Følg med i trafikken gennem dagen her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Vejdirektoratet: Store rejsedag er forløbet fortrinligt

Det er gået fortrinligt med trafikken på store hjemrejsedag.

Det fortæller Peter Bruun-Mogensen, der er vagthavende i Vejdirektoratets trafikcenter, mandag eftermiddag til Ritzau.

- Det er gået rigtig godt set med vores øjne. Vi har ikke været ude for de store hændelser, hverken med ulykker eller andre ting, siger han.

En medvirkende årsag er formentlig, at vejret ikke har drillet.

- Det har hverken været særlig glat, og det har heller ikke regnet eller stormet så meget endnu. Det kan jo komme. Der er en advarsel om storm senere, siger Peter Bruun-Mogensen.

Trafikken glider ved Lillebælt

Det er første jul, hvor det er muligt at køre mellem Fyn og Jylland på en tresporet motorvej. Netop det kan også være årsagen til, at trafikken ved Lillebælt glider forholdsvist nemt. Det fortæller TV 2s reporter på stedet, Ole Kolster.

Opdateret: Oprydning efter uheld på Hillerødmotorvejen

Der har været uheld på rute 16 Hillerødmotorvejen mellem Farum og Allerød. Uheldet skete i nødsporet, og der er 14.30 igen ryddet op, fremgår det af Vejdirektoratets hjemmeside.

Varsel om kraftig vind på flere broer

Vejdirektoratet advarer om kraftig vind på Ny Lillebæltsbro og Langelandsbroen. Vinden forventes at aftage sidst på eftermiddagen. Der er også fortsat varsel om kraftig vind på Storebæltsbroen.

Opdateret: Kø efter uheld på Køge Bugt Motorvejen

Alle spor er igen farbare på Køge Bugt Motorvejen ved Greve N efter et uheld i retning fra Køge mod Avedøre. Der er fortsat kø efter uheldet, melder P4 Trafik København.

Opdateret: Oprydning efter uheld på jysk motorvej afsluttet

Der er sket et uheld på E45 Østjyske Motorvej, oplyser Vejdirektoratet. Uheldet er sket i sydgående retning fra Aarhus mod Horsens mellem Skanderborg S og frakørsel 54.

Oprydningen efter uheldet er afsluttet.

Uheld skaber kø på fynsk motorvej

Der er sket et uheld på E20 Fynske Motorvej mellem Odense V og Odense SV i nødsporet, oplyser Vejdirektoratet. Politi og redningsmandskab er på stedet. Som følge af uheldet er der dannet kø, og direktoratet melder om forlænget rejsetid på op til otte minutter. De forventer normal rejsetid i løbet af eftermiddagen.

Storebælt advarer om kraftig vind

Både Sund & Bælt og Vejdirektoratet advarer om kraftig vind, der kan påvirke kørslen, på Storbæltsbroen.

Det kommer oven på advarsler om tæt tåge på broen. Du kan se liveoptagelser fra Storbæltsbroen her.

DSB forventer travlhed – men alt kører efter planen

Togtrafikken kører 2. juledag efter planen, oplyser DSB's informationschef, Tony Bispeskov, til TV 2. Han fortæller, at der 23. december var rekord for udrejsetrafikken, og at de forventer hjemrejse fra de samme i dag.

- Det skal de typisk fra Jylland og Fyn mod Sjælland. Vi forventer, at det bliver travlt, men at det kommer til at forløbe stille og roligt, som det også gjorde den 23. på den store udrejsedag, siger han.

Han tilføjer, at der endnu er gode muligheder for at få pladsbilletter.

- Vi har omkring 100 afgange over Storebælt på sådan en dag som i dag, og da der er nogle 100 sæder på hver afgang, så er der gode muligheder for at få plads.

Meget trafik over Storebælt fra formiddagstimerne

Sund & Bælt forventer meget trafik mellem klokken 10.00 og 14.00 i vestgående retning mod Fyn og Jylland og mellem klokken 11.00 og 16.00 i østgående retning mod Sjælland. Lige nu advares der om tåge på broen med sigtbarhed ned til 100 meter.

Vådt og blæsende på den store rejsedag

Flere omgange med regnvejr passerer Danmark fra vest og sydvest 2. juledag.

Det regner over Jylland og Fyn fra morgenstunden, mens det er mere tørt, men tåget, over den østlige del af landet. Regnen fra Jylland og Fyn vil dog brede sig mod øst i formiddagstimerne, skriver TV 2 VEJR.

Først på eftermiddagen kan vindstødene i den nordvestlige del af Jylland nå stormstyrke, mens det i de tidlige aftentimer også vil blive blæsende øst for Storebælt. Her kan vindstødene nå stormende kuling eller lokalt storm, når regnvejret passerer fra vest mod øst.

Tæt tåge på Storebæltsbroen

Vejdirektoratet og Sund & Bælt melder lige nu om tæt tåge på Storebæltsbroen med sigtbarhed under 100 meter. Billedet viser tågen på broen i går på 1. juledag.

Du kan se live optagelser fra Storebæltsbroen her.

Vejdirektoratet melder om stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid

Mandag er ifølge Vejdirektoratet julens store rejsedag, og derfor er der stor risiko for forlænget rejsetid og kødannelser. Sådan lyder det fra Peter Bruun-Mogensen, der er vagthavende hos Vejdirektoratet.

- Det er specielt mellem 11 og 15, at vi forventer den største trængsel på vejene, så hvis man har mulighed for det, skal man køre lidt før eller efter, siger han til TV 2.

Trafikken vil bevæge sig på tværs af landet, men særligt fra Jylland og Fyn mod hovedstadsområdet. Direktoratet forventer særligt pres på motorvejene E45 mellem Jylland og Kolding, E20 Fynske Motorvej og E20 Vestmotorvejen.

Du kan følge med i Vejdirektoratets opdateringer her.