Nyheder

Nyhedsoverblik 23. december 2022

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Ferske ænder med afvigende lugt tilbagekaldes

Fødevarestyrelsen tilbagekalder et parti danske økologiske ænder efter "fund af enkelte ænder med afvigende lugt." Der er tale om produkterne "fersk økologisk dansk and, 8 uger" samt "fersk økologisk dansk and, 14 uger". Ænder med afvigende lugt er ikke egnet som fødevare, og derfor rådes forbrugerne til at levere ænderne tilbage til butikken, hvor de er købt, eller at kassere dem.

Unge affyrede bomberør mod vinduer

Midt- og Vestjyllands Politi har fået flere henvendelser om unge, der har affyret fyrværkeri mod vinduer i kvarteret omkring Anlægsvej i Struer. Der skulle være tale om både bomberør og kanonslag, skriver TV Midtvest

En af verdens mest eftersøgte mænd pågrebet af spansk politi

Spansk politi har pågrebet en 40-årig mand fra New Zealand, der har været på FBIs liste over verdens ti mest eftersøgte. Der er tale om Michael James Pratt, som blandt andet er anklaget for menneskehandel, fremstilling af børnepornografi og hvidvask. 

Enorm budgetaftale stemt igennem i USA

Repræsentanternes Hus i USA har stemt for en enorm budgetaftale på 1660 milliarder dollar, skriver  Reuters. Aftalen skal være med til at forhindre en delvis nedlukning af USA's statsapparat og omfatter blandt andet flere penge til Ukraines forsvar i kampen mod Rusland og begrænsninger af den kinesiskejede app TikTok.

Kvinde fundet død i Roskilde

En kvinde er blevet fundet død ved Motelvej i Roskilde, skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter. Det var en forbipasserende, der fandt kvinden i et grønt område, og politiet er til stede for at foretage de nødvendige undersøgelser – herunder om det kan være en af de personer, der tidligere er meldt savnet i politikredsen, lyder det.

Dansk eksportrekord

Den danske eksport af fødevarer og landbrugsprodukter ventes i 2022 at nå op på 190 milliarder kroner. Det er ny rekord, skriver Finans. Rekorden er især drevet af stigende priser på de eksporterede fødevarer. 

Endnu et uheld på Køge Bugt Motorvejen

Der er sket endnu et uheld på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning. To spor mod højre er spærret kort før 30 Solrød Nord, hvilket skaber tæt trafik. Der er politi og redninsmandskab på stedet. Ifølge Vejdirektoratet forventes vejen tidligst ryddet klokken 19.30.

Mindre vandværk midlertidigt lukket efter fund af PFAS

Der er fundet PFAS-stoffer på et niveau, der ligger over grænseværdien i en vandprøve fra det lille Kyndeløse Strand Vandværk. Det oplyser Lejre Kommune på sin hjemmeside, skriver TV 2 Lorry.  Vandværket forsyner 28 sommerhuse i området, og de vil i den kommende tid i stedet få vand fra nabovandværket Møllehøj Vandværk.

Voldsomme uroligheder i Paris

Der er udbrudt uroligheder i Paris, efter at flere personer tidligere fredag blev skudt. Det viser billeder fra blandt andet nyhedsbureauet Reuters. Ifølge mediet Le Parisien er situationen "meget ophedet" mellem demonstranter og de franske betjente, der forsøger at få ro på situationen.

Tester malariavaccine på mennesker

Medicinalproducenten BioNTech tager hul på menneskelige forsøg med en ny malariavaccine. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Vaccinen skal testes på 60 frivillige i USA. Ingen af testpersonerne har tidligere været smittet med malaria.

Politiet indstiller eftersøgning i Nuuk

Grønlands politi indstiller eftersøgningen af 32-årige Amos Martin Jonassen, der blev meldt savnet af familien 12. december. Politi og frivillige haf afsøgt store dele af Nuuk, men uden held. Efterforskningen har ikke påvist, at der skulle være sket en kriminel handling i sagen.

Flere uheld giver kødannelse på Køge Bugt Motorvejen

Der er flere uheld på strækningen på Køge Bugt Motorvejen, og der er derfor meget tæt trafik på hele strækningen fra Greve Nord, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter. Der er ingen meldinger om personskade, og vejen forventes tidligst ryddet klokken 16, skriver Vejdirektoratet.

Yngre mand alvorligt skadet i ulykke med kanonslag

En mand sidst i tyverne kom torsdag aften alvorligt til skade i en ulykke med et kanonslag i Hernings opland, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Flere end 400 ældre snydt for 14,5 millioner kroner

Fire mænd tiltaltes for bedrageri og forsøg på bedrageri mod flere end 400 ældre borgere for i alt 14,5 millioner kroner. Det oplyser Østjyllands Politi.

Indbrudstyv pakkede gaver ud, men lod dem stå

En indbrydstyv brød natten til onsdag ind i et hus i Birkelse nord for Aalborg. Her pillede tyven papiret af familiens julegaver, men lod dem dog stå. I stedet stjal tyven en ukendt mægde spiritus og en halskæde fra et smykkeskrin. Tyven er på fri fod, men Nordjyllands Politi har sikret DNA, skriver det i sin døgnrapport.

Producent tilbagekalder babygrød – kan udgøre akut sundhedsfare

Producenten Aurion tilbagekalder hirsegrøden 'Den Første Grød', da der er fundet et forhøjet indhold af tropanalkaloider. Tropanalkaloider kan udgøre en akut sundhedsfare for babyer og småbørn og resultere i hyperventilation, forvirring og rastløshed. Grøden er solgt i helsekostbutikker, gårdbutikker, supermarkeder og webshops. Det skriver Fødevarestyrelsen.

Juletrafikken glider indtil videre over al forventning

23. december kan betyde rigtig meget travlhed på de danske veje, men indtil videre er juletrafikken gået over al forventning. Det fortæller vagthavende hos Vejdirektoratets Nicholas Petersson til Ritzau.

Stor politiaktion i Paris – to dræbt

I øjeblikket er en større politiaktion i gang i Paris' tiende arrondissement, hvor flere personer er blevet skudt. To personer meldes dræbt, og én person er anholdt ifølge franske medier. Politiet advarer alle om at opholde sig i området. Følg situationen i artiklen her.

Læge idømt to år for krænkelser af kvindelige patienter

En læge idømmes to års fængsel og fratages retten til at udøve lægegerningen indtil videre i en sag om krænkelser af fire patienter, skriver TV 2 Østjylland.