Nyheder

Nyhedsoverblik 22. december 2022

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Røg i DSB-tog

Torsdag aften udviklede der sig røg i et tog, som var på vej fra København mod Jylland. Det oplyser DSB's pressetjeneste til Ritzau. DSB flyttede derfor passagerne i den berørte vogn til andre dele af toget. De passagerer, som følte sig påvirket af røgen, blev sat af på Køge Station, så de kan blive tjekket på skadestuen.

Lilleholt og Rubin afløser Løhde og Lund som statsrevisorer

Mette Abildgaard (K) er torsdag blevet udpeget som formand for Statsrevisorerne. Det fremgår af Statsrevisorernes hjemmeside. Samtidig er Lars Christian Lilleholt (V) og Monika Rubin (M) indtrådt som statsrevisorer, efter at Sophie Løhde (V) og tidligere formand for Statsrevisorerne Troels Lund Poulsen (V) er blevet ministre i SVM-regeringen. Det fremgår samtidig, at Statsrevisorerne vælger formand på deres næste møde, som finder sted 16. januar næste år.
 

Anholdt kryptobaron løslades mod milliardkaution

Den svindelanklagede Sam Bankman-Fried, der er stifter af den krakkede kryptobørs FTX, bliver løsladt mod en kaution på 250 millioner dollar. Det har en dommer i New York besluttet torsdag. Beløbet svarer til omkring 1,75 milliarder kroner.

Mand død i trafikulykke – kørte ind i bygning

En ældre mand mistede livet, da han torsdag eftermiddag kørte ind i en bygning i Kjellerup. Det oplyser vagtchef Jesper Brøndum fra Midt- og Vestjyllands Politi. Han fortæller, at manden formentlig fik et ildebefindende og derefter kørte ind i bygningen. Han blev sendt med en ambulance mod Skejby, men det lykkedes ikke at redde hans liv. Til TV Midtvest oplyser vagtchefen, at den 81-årige mands pårørende er underrettet.

Glatte veje fredag

Natten til fredag kommer en opklaring fra nord, og så falder temperaturen til omkring frysepunktet. Temperaturfaldet betyder, at den megen fugt, der fortsat er udenfor, forvandles til is, og dermed giver glatføre i løbet af aftenen og natten. Læs mere her.

Tidligere næstformand i Europa-Parlamentet skal blive i fængsel

Den tidligere næstformand i Europa-Parlamentet Eva Kaili, som er mistænkt i en sag om korruption, skal fortsat være varetægtsfængslet. Det har en belgisk dommer besluttet, oplyser anklageren i sagen torsdag ifølge Reuters og AFP.

Fodboldspiller tiltalt for seksuelt overgreb

En professionel fodboldspiller er blevet tiltalt for et seksuelt overgreb på en kvinde og krænkelser af yderligere to kvinder. Det fremgår af anklageskriftet, som Ritzau har fået aktindsigt i. Fodboldspilleren er beskyttet af et navneforbud, hvorfor det ikke er muligt at komme nærmere ind på, hvem den pågældende spiller er, eller hvilken klub han er en del af. Det er tidligere kommet frem, at han nægter sig skyldig.

Kraftig vinterstorm har kurs mod USA

En kraftig vinterstorm har kurs mod det centrale og østlige USA og kan give disse dele af landet den koldeste jul i årtier. De fleste dele af USA "vil opleve farlig kulde i de næste par dage, og det vil komme pludseligt med en kraftig arktisk front", meddeler USA's meteorologiske institut (NWS).

Kraftig stigning i smitte med influenza

I løbet af de seneste tre uger er der hver uge sket en fordobling i antallet af påviste tilfælde, skriver SSI på sin hjemmeside. I uge 47 blev der registreret 64 influenzatilfælde. I uge 50 var der 593. Smittestigning er sket i hele landet, men især i hovedstadsområdet. Der er også sket en stigning i antal hospitalsindlæggelser, men også primært i hovedstadsområdet.

36.000 kalkuner skal aflives på Lolland

Tæt på 36.000 kalkuner i en besætning på Lolland, skal aflives, fordi myndighederne har fundet en smitsom fugleinfluenzatype kaldet H5N1 hos dyrene. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. Dagens fund bringer det totale antal udbrud af fugleinfluenza i 2022 foreløbigt op på ni.

Mand får 18 års fængsel for narkosmugling

En 30-årig mand er torsdag blevet idømt 18 års fængsel for indsmugling og videredeling af narkotika ved Retten i Viborg. Manden er blevet dømt for en "aktiv rolle" i forbindelse med et "eksorbitante mængder hård narkotika". Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Jonas Vingegaard skal køre touren i 2023

Jumbo-Visma slår fast, at Jonas Vingegaard skal køre Tour de France i 2023. Primoz Roglic skal køre Giro d'Italia. Det oplyser holdet på sin holdpræsentation torsdag.

Uheld på E20 skaber kø

Et uheld på E20 Fynske Motorvej skaber lige nu lang kø syd for Odense i retning mod Jylland, og overhalingssporet er spærret, viser Vejdirektoratets trafikkort.

Opdatering: Der er nu ryddet op efter uheldet, og køen er i gang med at blive afviklet, skriver P4 Trafik.

SVM-regering ville miste sit flertal, viser ny måling

Den kun én uge gamle SVM-regering ville ikke længere have flertal, hvis der var valg i dag. Det viser en ny måling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken. Målingen er den første efter valget 1. november 2022. Dyk ned i den her.

Bank får flere påbud af Finanstilsynet

Den digitale bank Lunar har fået en stribe af påbud fra Finanstilsynet. Påbudene på blandt andet bankens kreditområde kommer efter inspektioner i august og september, skriver tilsynet i en pressemeddelelse.

PostNord sætter modtagelse af nødhjælpspakker på pause

På grund af et fyldt lager i Polen stopper PostNord midlertidigt med at tage imod nødhjælpspakker til Ukraine. Det skriver PostNord i en pressemeddelelse. Siden marts har danskere gratis kunne sende humanitær hjælp til Ukraine med PostNord.

Færøsk regering vil reducere bloktilskud

Den nye færøske regering vil have reduceret det årlige bloktilskud, som Færøerne modtager af Danmark. Det fremgår af regeringsgrundlaget, der præsenteres torsdag. Over de næste 4 år ønsker regeringen, at der skæres 25 millioner kroner om året i bloktilskuddet. I dag er tilskuddet på 642 millioner kroner årligt.

Skattestyrelsen udsender 152.000 breve op til jul

Som noget nyt udsender Skattestyrelsen op til jul 152.000 breve til borgere, der har B- og restskat, der snart skal betales. Tiltaget er en "venlig påmindelse" – og altså ikke en opkrævning – for at få flere til at betale til tiden, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.