Nyheder

Dagens Nyheder 4. december 2022

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Preben Damgaard er død efter kort tids sygdom

Erhvervsmand og it-investor Preben Damgaard er død efter kort tids sygdom i en alder af 59 år, oplyser Damgaard Company på det sociale medie Linkedin. Sammen med sin storebror Erik Damgaard grundlagde han virksomheden Damgaard Data i 1983. De udviklede et bogføringsprogram og blev knap to årtier senere milliardærer på at sælge livsværket til Microsoft.

Sterlings familie udsat for hjemmerøveri

Et hjemmerøveri er forklaringen på Raheem Sterlings fravær i Englands ottendedelsfinale ved VM i fodbold. Det skriver flere engelske medier søndag aften. Ifølge BBC var offensivspillerens familie til stede, da bevæbnede røvere brød ind i hjemmet.

Trump i stormvejr af kritik efter antydning

En antydning fra USA's tidligere præsident Donald Trump om, at USA kan se bort fra regler og love, herunder "dem der findes i forfatningen", har fået ham ud i et stormvejr af kritik. I et opslag på det sociale medie Truth Social gentager Trump sin påstand om, at præsidentvalget i 2020 var præget af svindel.

Antallet af døde sæler er nu oppe på 2500

Antallet af sæler, der er fundet døde på den russiske kyst ved Det Kaspiske Hav nær havnebyen Makhatsjkala, er nu steget til omkring 2500, skriver BBC.Og det er forventningen, at tallet bliver større endnu. Der er intet, der tyder på, at dyrene er blevet dræbt eller har været fanget i fiskenet. I maj sidste år blev der på samme sted fundet et stort antal døde sæler. 

14 druknet under sydafrikansk dåbsritual

Antallet af personer, der er druknet under et dåbsritual ved en flod i Sydafrika, er nu blevet opjusteret til 14, skriver Ritzau. De blev revet med af strømmen i en pludselig oversvømmelse i går. 

Samoaøerne ramt af kraftigt jordskælv

Opdateret 21.53: Der er ikke længere tsunami-varsel.

Et jordskælv målt til 6,9 på richterskalaen har ramt Samoaøerne, oplyser Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS). Der er udstedt en 'tsunami advisory', skriver Reuters. Varslen bliver udstedt, når en tsunami er nært forestående, forventes eller allerede er i gang. 

Nu reagerer LA-formand også på sociale medier

Formanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, skriver nu på Facebook, at han har svært ved at se, hvorfor et borgerligt parti skal gå med i en socialdemokratisk regering. Han skriver dog også, at en sådan regering giver mening, hvis det betyder, at ambitionsniveauet for reformer pludselig bliver markant større, sådan som Jakob Ellemann-Jensen tidligere i dag skrev på Twitter.

Tusindvis vil næste år mangle penge hver måned

Priserne og renterne har nu ædt så meget af danskernes rådighedsbeløb, at tusindvis af boligejere kommer til at mangle penge hver eneste måned næste år. Det viser en ny analyse ifølge finans.dk fra bankernes interesseorganisation Finans Danmark.

USA advarer Israel mod nye bosættelser

Den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken advarer den nye israelske regering mod nye bosættelser og annekteringer af den besatte Vestbredden, som USA vil modsætte sig. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Sudans ekspræsident indlagt på hospitalet

Den fængslede og tidligere præsident i Sudan, 78-årige Omar al-Bashir, er blevet indlagt på et hospital, oplyser hans advokat ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det er uvist, hvorfor han er blevet indlagt. Han sidder fængslet for korruption og er anklaget for folkedrab, krigsforbrydelser og forbrydelser imod menneskeheden.

Fire mænd fængslet efter knivstikkeri

Fire mænd er blevet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på Nykøbing Falster Station, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi til TV 2 ØST. En mand blev i nat af ukendte årsager stukket i låret. De fire mænd er blevet varetægtsfængslet frem til 20. december. 

Ni druknet under dåb

Ni mennesker er druknet under en dåbsceremoni ved en flod i Sydafrika. De blev revet med af strømmen i en pludselig oversvømmelse i går, meddeler en talsmand for redningstjenesten i Johannesburg i dag. Redningsmandskab leder stadig efter omkring otte savnede, skriver Ritzau.

42-årig anholdt for brandstiftelse

Politi og brandvæsen er lige nu til stede ved et bosted på Tranehavegård i København efter en anmeldelse om brand. Branden er slukket, oplyser vagtchefen ved Københavns Politi til TV 2. På Twitter oplyser politiet, at en 42-årig mand er anholdt og sigtet for forsætlig brandstiftelse.

Flere patruljer i Aabybro efter trusler med pistol

Nordjyllands Politi er lige nu til stede med flere patruljer i Aabybro og på udkik efter to personer, der stak af til fods fra en bilhandel. Det skriver TV 2 NORD. Vagtchefen oplyser, at bilhandlen gik skævt, og at den ene part pludselig truer den anden med en pistol. Alt tyder på, at der er tale om en legetøjs- eller attrappistol, oplyser vagtchefen. 

Dieseludslip i Skerne Å

Der er konstateret et dieseludslip i Skerne Å på det nordlige Falster, oplyser Lolland-Falster Brandvæsen til TV 2 ØST. Der er i dag blevet lagt flydespærringer ud i åen, som løber ud i Skerne Sø. Miljøvagten ved endnu ikke, hvordan der er kommet diesel i åen. 

Fire kvinder udsat for voldsomt overfald af én mand

En 40-årig mand fra Aalborg overfaldt lørdag aften fire kvinder midt i Aalborg. Han stoppede først overfaldet, da han blev overmandet, skriver TV2 Nord. Den 40-årige mistænkte forklarede i retten, at han ikke kunne huske overfaldet. Han er blevet varetægtsfængslet frem til 19. december. 

- EU må svare igen på amerikansk statsstøtte

EU bliver nødt til at svare igen på en omfattende lovpakke – Inflation Reduction Act (IRA) – som USA har vedtaget om udbredt statsstøtte til grønne amerikanske virksomheder. Det siger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.  Hun mener, at lovpakken vil skævvride konkurrencen på det grønne marked.

Jakob Ellemann tweeter kryptisk besked

Venstre-formanden, Jakob Ellemann-Jensen, bryder nu næsten 24 timers tavshed efter Det Konservative Folkepartis udmelding i går og skriver på Twitter, at forhandlingerne med Socialdemokratiet fortsætter, men at indholdet i et forpligtende samarbejde skal være "ud over det normale politiske ambitionsniveau". TV 2 forsøger lige nu at få en kommentar fra V-formanden.

Kinesiske astronauter er landet på Jorden

Tre kinesiske astronauter har igen begge fødder på Jorden efter i et halvt år at have arbejdet med at bygge den kinesiske rumstation Tiangong. Tre andre astronauter blev sendt afsted i slutningen af november. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Jobcenter kimes ned af førtidspensionister, der vil arbejde

I Viborg Kommune oplever jobcenteret en markant stigning i henvendelser fra førtidspensionister, der har brug for at kunne arbejde for at få økonomien til at hænge sammen på grund af de stigende udgifter. Det skriver Jyllands-Posten