Samfund

Dagens nyheder 28. november

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Verdens største vulkan er gået i udbrud for første gang i 40 år

Mauna Loa, verdens største aktive vulkan er gået i udbrud på Hawaii i USA for første gang i 40 år. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Nattehimlen over Hawaiis største ø glødede, mens varm lava sprang op.

Benjamin Netanyahu indgår aftale med homofobisk parti

Israels tidligere premierminister fra partiet Likud har underskrevet en aftale med det stærkt højreorienterede anti-LGBT-parti Noam for at danne parlamentarisk flertal i det israelske parlament, Knesset. Noams formand, Avi Maoz, har beskrevet LGBT, som en trussel mod israelske familieværdier. Det skriver BBC.

Bestyrelse træder tilbage i Juventus

Formand Andrea Agnelli, næstformand Pavel Nedved og resten af bestyrelsen træder tilbage i Juventus FC. Det skriver fodboldklubben på sin hjemmeside.

Person med regnbueflag løber på banen til VM-kamp

En person med et regnbueflag i hænderne forcerede mandag banen i VM-kampen mellem Portugal og Uruguay.
 

Verdensstjerne spiller i Horsens næste år

Den canadiske verdensstjerne The Weeknd kommer til Horsens næste år. Det skriver Live Nation i en pressemeddelelse. Koncerten er  sat til 14. juni 2023 og skal foregå på Nordstern Arena, der kan rumme 30.000 tilskuere. 

Shell køber danske Nature Energy for to milliarder dollars

Oliegiganten Shell køber den danske biogasproducent Nature Energy for næsten to milliarder dollars. Det skriver Nature Energy i en pressemeddelelse. Nature Energy ejer og driver 14 biogasanlæg. Selskabet blev grundlagt i 1979 og har hovedsæde i Danmark.

Udenlandsk investorgruppe køber AB

Traditionsklubben AB er solgt til udenlandsk investorgruppe. Det skriver klubben på sin hjemmeside. Det er investorgruppen Five Castles Football Group LLC (FCFG), der har overtaget klubben. Det skriver klubben på sin hjemmeside mandag.

Sikkerhedsstyrker sendt på gaderne i Kina

De kinesiske myndigheder sendte mandag sikkerhedsstyrker ud i gaderne i Beijing og Shanghai for at få stoppet omfattende protester mod kommunistpartiets håndtering af coronakrisen. Stærkt utilfredse borgere, hvoraf mange har været indespærret i uger på grund af strenge karantæneregler, har krævet mere politisk frihed under sjældne protestaktioner på gader og stræder og på store universiteter. Det skriver AFP.

Region Sjælland vil undersøge alle benamputationer de sidste ti år

Region Sjælland udvider sin undersøgelse af regionens benamputationer og vil nu undersøge alle benamputationer de sidste ti år, skriver regionen i en pressemeddelelse. Det har Forretningsudvalget, som er den politiske ledelse, besluttet mandag. Det vil betyde, at regionen undersøger omkring 2000 patientforløb.

Den danske filmbranche indgår aftale med Netflix

Den danske filmbranche har indgået en rettighedsaftale med Netflix. Det skriver Netflix i en pressemeddelelse, som Politiken omtaler. Aftalen kommer i kølvandet på en længerevarende konflikt mellem Create Denmark og streamingtjenesterne.

Årets vinder af Nobels fredspris risikerer op til 12 års fængsel

Den hviderussiske forfatter og aktivist Ales Bjaljatski, som i år har fået Nobels fredspris, står til op til 12 års fængsel, efter at han er blevet anklaget for smugling. Det oplyser menneskerettighedscenteret Viasna ifølge AFP.

Får 12 år for terrorforsøg efter køb af våben af politiagent

En 25-årig mand er mandag i Østre Landsret idømt 12 års fængsel for forsøg på terror. Desuden frakendes han sit danske statsborgerskab og udvises. Dermed skærper landsretten straffen i forhold til Retten på Frederiksberg, hvor fængselsstraffen lød på ti år.

Mindst otte mennesker dræbt på somalisk hotel

Mindst otte mennesker er blevet dræbt i Somalia på et belejret hotel. 60 mennesker meldes reddet. Politiet siger, at de har nedkæmpet militante islamister, som angreb hotellet i hovedstaden Mogadishu. Det skriver Reuters.

Biltrafikken over Storebælt er tilbage som før corona

Personbiltrafikken over Storebæltsbroen er i tredje kvartal af 2022 for første gang siden coronapandemien tilbage på samme niveau som i 2019. Det oplyser Sund & Bælt mandag i en pressemeddelelse.

Metallica gæster Parken

Det amerikanske metalband Metallica, der har danske Lars Ulrich som trommeslager, gæster Parken i juni 2024. Det skriver Live Nation i en pressemeddelelse. Bandet skal spille to koncerter i Parken hen over en weekend under bandets nyligt lancerede verdensturné 'M72'.

Mand anholdt og sigtet for drab i Odense

En 46-årig mand fra Fredericia er blevet anholdt og sigtet for et drab på en 70-årig mand i Odense mandag morgen. Drabet skete på den 70-åriges bopæl. Det formodes, at den dræbte og den mistænkte kendte hinanden. Det skriver Fyns Politi på Twitter.

Rusland overvejer at forlade UEFA

Ruslands Fodboldforbund overvejer at forlade Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) og tilslutte sig den asiatiske pendant. Det fortæller præsidenten for forbundet, Alexander Dyukov, til nyhedsbureauet Tass.

Tre mænd frifundet i voldtægtssag

Tre mænd er mandag blevet frifundet for voldtægt ved en ankesag ved Vestre Landsret i Kolding. De tre mænd blev i byretten dømt for voldtægt og idømt straffe på fire år og seks måneders fængsel. Desuden blev de udvist af Danmark for bestandig.

Politi massivt til stede efter "mistænkeligt dødsfald"

Politiet er mandag til stede ved et mistænkeligt dødsfald i den sydøstlige del af Odense. Det bekræfter Fyns Politi over for TV 2 Fyn. Af billeder fra adressen fremgår det, at politiet har afspærret området, og at der er en retsmediciner til stede.