Samfund

Nyhedsoverblik

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Tre løsladt efter slagsmål på asylcenter i Herning

Tre personer, som har været anholdt i forbindelse med et slagsmål på et asylcenter i Herning natten til lørdag, er blevet løsladt, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Efterforsningen har ikke givet grundlag for at fremstille de tre i grundlovsfør med krav om fængsling, men sigtelserne mod dem opretholdes.

Kim Jong-uns mål er at besidde verdens stærkeste hær

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, siger, at hans endelige mål er at besidde verdens mest magtfulde strategiske styrke. Han konstaterer ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Nordkorea er en fuldbefaren atommagt, der kan modstå USA's overmagt. 

Demonstration mod corona-nedlukninger i Kina

Demonstranter er gået på gaden i Urumqi i Kinas vestlige region Xinjang i protest mod corona-nedlukninger i regionen. Mange af byens indbyggere bor i områder, som har været nedlukket i 100 dage. Torsdag døde 10 personer ved en brand, og det har skabt raseri på de sociale medier. Det skriver blandt andet NRK.

Uganda forlænger nedlukning efter ebola-udbrud

Præsidenten i Uganda har lørdag forlænget en nedlukning i to distrikter i landet, som er epicentret for et ebola-udbrud, som har kostet 55 mennesker livet indtil nu, skriver det franske nyhedsbureau AFP. Nedlukningen har varet seks uger. 

Opgørelse: Nyvalgt folketing det mest uerfarne i 49 år

Det nye folketing er det mest politisk uerfarne siden jordskredsvalget i 1973 ifølge en opgørelse, som Jyllands-Posten har lavet. Folketingsmedlemmerne, som blev valgt 1. november, har i gennemsnit 7,1 års parlamentarisk erfaring.

Præsident genvalgt med 94,9 procent af stemmerne

Teodoro Obiang Nguema Mbasogo er blevet genvalgt som præsident i Ækvatorial Guinea til sin sjette periode, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP). Iføge en valgkommission fik han 94,9 procent af stemmerne.

DMI advarer bilister: Risiko for tæt tåge flere steder i Danmark

DMI advarer om risiko for tæt tåge i hele Danmark undtagen området ved København lørdag aften. DMI opfordrer bilister til at køre forsigtigt og være opmærksom på, at transporttiden kan være længere end normalt.

Strømafbrydelse i Næstved

Det meste af det vestlige Næstved er lørdag ramt af en strømafbrydelse, skriver TV 2 ØST. Leverandøren af strøm Cerius forventer at strømmen er tilbage 21,30.

To anholdt for kidnapning i Sverige

To cirka 40-årige mænd blevet anholdt ved Oskarshamn, mistænkt for at have kidnappet og mishandlet en mand, skriver Aftonbladet. Det sker efter politiet standede bilen på E22-motorvejen med Oskarshamn. Offeret er udskrevet fra sygehuset, oplyser politiet. 

USA lemper sanktioner mod Venezuela

USA har lempet sanktionerne mod Venezuela og har tilladt olieselskabet Chevron at genoptage aktiviteterne i landet, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Søren Pape har stadig fuld opbakning fra partiets hovedbestyrelse

Hovedbestyrelsen i Det Konservative Folkeparti bakker enstemmigt op om Søren Pape Poulsen som formand. Det skriver organisatorisk næstformand Henrik Sølje Weiglin på Twitter efter et møde i partiets hovedbestyrelse lørdag. Mødet skulle handle om en evaluering af partiets folketingsvalg og valgkamp.

Danmark taber til Frankrig ved VM

Danmark taber 2-1 til Frankrig ved det danske fodboldlandshold anden kamp ved VM i fodbold i Qatar.

Medie: Bil rammer menneskemængde på julemarked i Manchester

En bil har ramt en menneskemængde på et julemarked i Congleton syd for Manchester, rapporterer mediet Stokeontrentlive. Ifølge øjenvidner er der cirka 800 gæster på julemarkedet. Politiet oplyser, at ingen er kommet til skade og at tre personer er anholdt.

12 savnes efter jordskred på italiensk ferieø

12 personer savnes efter et jordskred lørdag på den italienske ferieø Ischia, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP). En kvinde er bekræftet omkommet.

26-årigt bandemedlem fængslet for at overtræde opholdsforbud

En 26-årig mand fra den opløste gruppering LTF er blevet fængslet 26 dage, sigtet for at overtræde et opholdsforbud, oplyser Københavns Politi.

FIFA indleder sag mod Serbien

Et flag i det serbiske omklkædningsrum i forbindelse med Serbiens kamp mod Brasilien ved VM i fodbold i Qatar, betyder nu at FIFA åbner en sag mod Serbien. Det skriver blandt andet NRK. Flaget har vakt harme, fordi det viser et Serbien, hvor Kosovo er indlemmet som en del af Serbien.

Brand i Brønshøj slukket

Der er melding om brand i en lejlighed i Brønshøj ved København, oplyser Hovedstadens Beredskab. Alle beboere skulle være kommet ud, forlyder det. Kort efter opkyser beredskabet, at branden er slukket.

Person anholdt efter knivdrab i Brøndby Strand

Københavns Vestegns Politi bekræfter, at der er foretaget en aholdelse efter en mand i begyndelsen af 40'erne tidligere lørdag døde efter at være blevet ramt af knivstik i Hallingparken i Brøndby Strand. Politiet oplyser, at en kvinde sidst i 30'erne også blev ramt af knivstik. Hun blev kørt på sygehuset.

Cirka 70-årig mand kræves fængslet for drab i Tingsryd

En mand på cirka 70 år, som mistænkes for et drab i Tingsryd tirsdag, kræves ved et grundlovsforhør lørdag ved retten i Växjö fængslet, skriver Smålandsposten. Manden blev i tirsdags anholdt for at have skudt og dræbt en jævnaldrende mand.

Spøgelsesbilist på Svendborgmotorvej sigtet – bil beslaglagt

En spøgelsesbilist på Svendborgmotorvejen, som Fyns Politi fredag formiddag efterlyste, er på baggrund af henvendelser identificeret, oplyser Fyns Politi. Han er blevet sigtet for at forvolde fare for andres liv og for vanvidskørsel, bilen er blevet beslaglagt og bilistens kørekort er inddraget. Ingen kom til skade ved episoden.