Nyheder

Dagens nyheder 25. november

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Honduras erklærer undtagelsestilstand grundet bandekriminalitet

I det mellemamerikanske land Honduras har præsident Xiomara Castro erklæret undtagelsestilstand efter en markant stigning i kriminaliteten, hvor bander har afpresset menige borgere. Landets politichef meddeler, at man vil afsætte flere penge og mindst 20.000 betjente for at bekæmpe banderne, der primært tjener penge på narkokriminalitet. Det skriver AFP.

Brasilien efterforsker borger mistænkt for spionage i Norge

Brasiliens myndigheder bekræfter over for avisen VG, at de efterforsker den i Norge spionmistænkte Mikhail Mikusjin og overvejer at søge om at få ham udleveret. Mikusjin, der er mistænkt for at være russisk spion for den militære efterretningstjeneste GRU, hævder, at han er brasiliansk fredsforsker. Varetægtsfængsling er fredag forlænget i Oslo.

K-profil kritiseres for ageren over for medarbejdere

Alle partier i Helsingør Kommunes økonomi- og erhvervsudvalg - også Konservative - kritiserer borgmester Benedikte Kiærs (K) ageren over for ansatte på rådhuset. Det skriver Politiken. Tre ledende medarbejdere i kommunen er sygemeldt. Begrundelsen er, at de følte sig udsat for pres fra Benedikte Kiær, da de håndterede en henvendelse, som handlede om borgmesteren, fra en whistleblower.

49 dømt til døden i Algeriet

En domstol i Algeriet har dømt 49 mennesker til døden for et drab på en maler, der var mistænkt for at have antændt en række ødelæggende brande – selvom han rent faktisk forsøgte at stoppe dem. I Algeriet er der udstedt et moratorie på dødsstraf, så de 49 dødsdømte formodes at få livstid i stedet. Det skriver The Guardian.

Restaurant har fået stjålet sin michelinstjerne

Den michelinstjerne-dekorerede restaurant Ti Trin Ned i Fredericia har fået stjålet sin røde michelinplakette, der har hængt på bygningens facade siden 2017. Derfor tilbyder restauranten nu en findeløn til den, der kan få hædersbevisningen tilbage. Det skriver Fredericia Dagblad.

Storebæltsbroen atter åbnet – men der advares om kødannelse

Storebæltsbroen i retningen mod Fyn er genåbnet, efter at vejsporene i en times tid var afspærret grundet et færdselsuheld. Færdselsuheldet skyldtes et tabt hjul fra en personbil, der blev ramt af en anden personbil, der rullede rundt efter sammenstødet. Der skete kun lettere personskade.

Storebæltsbroen lukket for al biltrafik i retning mod Fyn på grund af uheld

Storebæltsbroen er spærret for al biltrafik i vestgående retning grundet et færdselsuheld. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter. Politi og redning er fremme, men det er endnu uvist, hvornår sporene i retningen mod Fyn genåbner.

Kanye West vil stille op til præsidentvalg

Den kontroversielle rapper Ye, der tidligere var kendt under navnet Kanye West, siger, at det er hans plan at stille op som kandidat ved præsidentvalget i USA i 2024. Det rapporterer BBC. Han har bedt den tidligere republikanske præsident Donald Trump om at blive hans vicepræsidentkandidat.

Arkæologer finder spor af 1900 år gamle snacks i Colosseum

Arkæologer har fundet spor af oliven, figner, vindruer, meloner og nødder, der er 1900 år gamle, i Roms berømte amfiteater Colosseum. Eksperter regner med, at de stammer fra snacks, som tilskuerne har kunnet nyde, mens de blev underholdt af de berygtede gladiatorkampe. Det skriver Reuters.

EU giver Danmark 660 millioner kroner til "retfærdig klimaomstilling"

Gennem fonden for retfærdig omstilling får Danmark cirka 660 millioner kroner i EU-tilskud. EU-midlerne vil blive investeret i forskning og innovation for at udvikle alternativer til CO₂-udledende brændstoffer.

Person udsat for knivstikkeri ved Irma

En yngre mand er blevet påført flere knivstik i Nordvest i København. Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Henrik Brix. Offeret er kørt på hospitalet, men politiet kender ikke mandens tilstand. Politiet fik anmeldelsen klokken 14.36. En eller flere gerningsmænd er løbet fra stedet. De var iført sort tøj.

Brand i lastbil på E45 – biler skal passere forsigtigt

Østjyllands Brandvæsen meddeler, at en lastbil er brudt i brand på E45-motorvejen i nordgående retning ved Hørning. Lastbilen er i nødsporet, og derfor kan biler passere med forsigtighed, men opfordres til at søge en anden vej og give plads til udrykningskøretøjer. Man skal forvente kø.

Kup afværget i afrikansk østat

Myndighederne i den afrikanske ønation Sao Tome og Principe har afværget et kup natten til fredag. Det meddeler landets premierminister, Patrice Trovoada. Kupforsøget begyndte 00.40 og var endeligt afværget klokken 06.00 fredag mogen, skriver Reuters.

Seks års fængsel for voldtægt

En 29-årig mand fra Ishøj er ved Retten i Glostrup blevet dømt til seks års fængsel for at have voldtaget en 14-årig dreng i 2019 og forsøgt at afpresse ham til flere voldtægter cirka to år efter. Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. Den dømte nægter sig skyldig og har anket.

Vicepræsident anholdt for korruption

Vicepræsidenten i Malawi, Saulos Klaus Chilima, er blevet anholdt for anklager om korruption. Det oplyser antikorruptionsmyndighederne i landet, skriver Reuters.

54-årig stoppet med 2000 liter finsprit i bilen

En 54-årig litauisk mand blev 15. oktober stoppet ved grænsen med 2000 liter ethanol, også kalder finsprit, i bilen. Retten i Sønderborg har nu dømt ham til 60 dages fængsel og udvisning i seks år for indsmugling. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Hustru modtager Nobels Fredspris for fængslet aktivist

Når Nobels Fredspris skal uddeles til den hviderussiske aktivist Ales Bjaljatskij 10. december, bliver det hans hustru, der modtager prisen på hans vegne i Oslo, da han selv sidder fængslet i Hviderusland. Det oplyser Nobelinstituttet til det norske nyhedsbureau NTB. 

Ejendomsfirmaer får millionbøder

Københavns Byret har idømt ejendomsudvikleren NPV A/S og Paulun Bolig Amager A/S millionbøder for at vildlede om lejlighedernes størrelse i projektbyggeriet Strandgården på Amager. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse. NPV oplyser, at sagen ankens til frifindelse i landsretten.

310 døde efter jordskælvet i Indonesien

310 personer er døde efter det jordskælv, der ramte Indonesien søndag. Det oplyser landets beredskabsmyndigheder ifølge Reuters i en opjustering af dødstallet. 24 personer er fortsat savnet.

Anker mod tidligere Ekstra Bladet-journalist

Anklagemyndigheden anker dommen i en sag, hvor en tidligere Ekstra Bladet-journalist blev idømt 3,5 års fængsel for en række krænkelser mod børn. Det oplyser anklageren til Ekstra Bladet. Anklageren mente, at manden skulle idømmes forvaring.