Samfund

Nyhedsoverblik

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Elon Musk vil lade blokerede brugere komme tilbage på Twitter

Elon Musk vil lade tidligere blokerede brugere komme tilbage på Twitter. Det skriver han selv på Twitter. Fra i næste uge vil han "benåde" de brugere, der tidligere er blevet blokeret efter at have brudt sig mod platformens retningslinjer. 

Svenske unge sagsøger staten

Den svenske ungdomsklimaorganisationen Aurora vil sagsøge den svenske stat for utilstræklig klimahandling, skriver flere medier, blandt andet VG.NO.

Søgsmålet er et gruppesøgsmål på vegne af flere end 600 unge, der mener at statens politik strider mod menneskerettighederne. Sagen bliver lagt an fredag som led i en  klimademonstation i Stockholm.

Niårig dreng har mistet livet efter kælkeulykke i Grønland

En niårig dreng har torsdag mistet livet i en ulykke med en kælk i Grønland, skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse. Drengen var sammen med nogle andre ude at kælke og ramte en lygtepæl. Han kom så slemt til skade, at han efterfølgende afgik ved døden på hospitalet. Drengens forældre er underrettet.

Lufthavn i Berlin lukket for flytrafik grundet personer på landingsbanen

Berlins Brandenburg Lufthavn er torsdag lukket for både afgang og ankomst, efter at "flere personer" har skaffet sig ulovlig adgang til landingsbanen, oplyser lufthavnen på Twitter. Ifølge det tyske medie Bild er der tale om klimaaktivister.

Person anholdt for spionage i Sverige løsladt

En af de personer, der tirsdag blev anholdt i Sverige og sigtet for grov ulovlig spionage mod Sverige og mod fremmede magter, er torsdag blevet løsladt, oplyser den svenske anklagemyndighed. Säpo har ikke villet sige noget nærmere om de sigtede. Det er heller ikke kendt, hvilket land de er mistænkt for at have spioneret for. 

Grønland skifter tidszone

Grønlands parlament har torsdag vedtaget, at landet næste år skal skifte tidszone. Det skriver mediet Sermitsiaq AG. Skiftet træder i kraft, når Grønland skifter til sommertid i marts næste år. Den nye tidszone vil betyde, at der er tre timers forskel mellem Nordamerika og Grønland samt mellem Europa og Grønland.

Politi efterlyser fører af bil

Fyns Politi efterlyser en borger kørende i en mørk Dacia Sandero med to børn på Ørbækvej i Svendborg mod Stenstrup kort før klokken 16.00. Politiet mistænker, at føreren har fået et ildebefindende. Har du set bilen, så kontakt politiet på 114.

Politi: Dårlig lugt på skole skyldes ikke udslip

Østjyllands Politi oplyser til TV 2, at de lugtgener på Skjoldhøjskolen i Tilst, der tidligere torsdag forårsagede evakuering, ikke skyldes et udslip, men derimod noget, som nogle personer har taget med ind på skolen. Politiet er dog endnu ikke klar over, hvad det er. 

Svensk anklager vil have to års fængsel til dansk bankdirektør

Den særlige anklager for økonomisk kriminalitet i Sverige har ved Stockholms byret krævet mindst to års fængsel til Swedbanks tidligere vicedirektør Birgitte Bonnesen, som er dansker. Bonnesen står tiltalt for groft bedrageri og misbrug af insiderinformation. Retssagen mod hende er inde i syvende og sidste uge. Det skriver TT ifølge Ritzau. 

Mistænkt for drab i Brøndby varetægtsfængslet i fire uger

En yngre mand, der sættes i forbindelse med drabet på en mand i slutningen af 20'erne på Brøndby Nord Vej sidste torsdag, er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det skriver Vestegnens anklagere på Twitter.

Sigtelse ændret: Mand forsøgte ikke at begå terror i Aarhus

Sigtelsen mod en 33-årig mand, der har været sigtet for forsøg på terror i Aarhus, er ændret til forsøg på grov vold og hensynsløs fareforvoldelse. Det oplyser Statsadvokaten i Viborg. Manden blev anholdt 19. juli i år, fordi han var mistænkt for med høj hastighed at have kørt på Frederiksgade i Aarhus. Den 33-årige mand nægter sig skyldig, og han har siden grundlovsforhøret været varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

Politiet er til stede ved brand i Brande

Midt- og Vestjyllands Politi er til stede sammen med brand og redning i forbindelse med større brand i industribygning på Dørslundvej i Brande. Ingen personer er kommet til skade, oplyser politiet.

Uligheden er højere end nogensinde målt før

Uligheden er større i Danmark end nogensinde målt før. Det viser tal fra Danmarks Statistik, der torsdag beskriver, at ginikoefficienten er over 30 for første gang, siden man startede med at måle i 1987. Det skriver Ritzau.

Politi færdig med undersøgelser på skole i Tilst

Politi og beredskab har afsluttet undersøgelserne på Skjoldhøjskolen i Tilst, der tidligere torsdag blev evakueret på grund af lugtgener. Det er endnu ikke opklaret, hvad lugten skyldtes. Dem, der oplevede ubehag, er tilset af en læge, og der er ikke behov for yderligere behandling, skriver Østjyllands Politi.

714 nye tilfælde af coronavirus

Der er registreret 714 nye tilfælde af coronavirus i Danmark det seneste døgn, viser dagens tal fra Statens Serum Institut. Se mere her.

32-årig mand varetægtsfængsles i sag om drabsforsøg

En 32-årig mand, der er mistænkt for et drabsforsøg i Ringsted, er torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter

Drenge på 8, 10 og 11 år indrømmer omfattende hærværk på skole

Tre drenge på henholdsvis 8, 10 og 11 år har indrømmet, at de flere gange over den foregående weekend lavede hærværk på Tørring Skole i Hedensted. Det oplyser Sydøstjyllands Politi. Hærværket fandt sted på stort set hele skole, hvor computere blev ødelagt, og der blev tisset på legetøj. Genopretning forventes at koste hundredtusindvis af kroner.

Porsche konfiskeret efter vanvidskørsel

Det koster en 42-årig projektleder en ubetinget fængselsstraf på 20 dage og kørekortet i tre år, at han har kørt over 210 kilometer i timen på Helsingørmotorvejen i en leaset Porsche, hvor det er tilladt at køre 110 kilometer i timen. Det har en dommer afgjort torsdag ifølge Ritzau.

430 elever evakueret fra skole i Tilst

Politi og beredskab har evakueret Skjoldhøjskolen i Tilst i den nordlige del af Aarhus i forbindelse med en anmeldelse om ubehagelig lugt, der har givet flere hovedpine. Det oplyser Østjyllands Politi. I alt er 430 personer evakueret, lyder det.

Medarbejderne på Jyllands-Posten nedlægger arbejdet

Journalisterne på Jyllands-Posten har på et møde torsdag besluttet at nedlægge arbejdet. Det skriver fagbladet Journalisten. Det sker, efter at avisen i sidste uge fik besked om nedskæringer.