Nyheder

Nyhedsoverblik 23. november

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Mand er død i brand på plejehjem

En mand er død i en brand på et plejehjem i Haderslev. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag aften på Twitter. De pårørende er blevet underrettet om dødsfaldet.

Mistænkt bag masseskyderi i Colorado har deltaget i retsmøde

Den mistænkte bag et dødeligt masseskyderi på en LGBTQ-natklub i Colorado Springs i USA deltog onsdag i et retsmøde via videolink. Den 22-årige Anderson Lee Aldrich deltog i retsmødet fra fængslet, hvor han sidder varetægtsfængslet, og det var første gang offentligheden fik den mistænkte at se. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sidste år blev fem kvinder hver time dræbt af en partner

Hver time i 2021 blev i gennemsnit fem kvinder eller piger dræbt af en partner eller et familiemedlem i deres eget hjem. Det viser en ny rapport fra FN ifølge Ritzau. Ifølge rapporten blev omkring 56 procent af alle drab på kvinder og piger begået af partnere eller familiemedlemmer sidste år.

Våbenhvile i Øst-Congo

Afrikanske ledere har erklæret våbenhvile i den østlige del af Den demokratiske republik Congo fra og med fredag. Det fremgår af en fælles udtalelse efter samtaler holdt i Angola, skriver Reuters.

Mand idømt forvaring efter at have dræbt og parteret en mand

En 28-årig mand er ved Qaasuitsoq Kredsret i Ilulissat i Vestgrønland idømt forvaring for at have dræbt og efterfølgende parteret en 28-årig mand. Det skriver det grønlandske medie KNR.

Internater bliver kimet ned af dyreejere

Landets internater oplever i øjeblikket at flere end normalt kontakter dem, fordi de skal af med deres kæledyr. Ifølge dyreværnsorganisationer kan det skyldes de stigende priser. Hvor de nogle steder normalt får to til tre henvendelser om måneden fra folk, der vil skille sig af med deres kat, får de nu to til tre henvendelser om dagen. Det skriver DR.

Ny rapport: Subeliteatleter udviser symptomer på spiseforstyrrelser

En ny rapport fra DIF og Team Danmark viser, at 31 procent af de adspurgte subeliteatleter udviser symptomer på spiseforstyrrelser. De har ikke nødvendigvis en spiseforstyrrelse, men har et eller flere symptomer og er derfor i risikogruppen for at udvikle en spiseforstyrrelse. Det skriver Dansk Idrætsforbund i en pressemeddelelse, der kalder tallene "alarmerende høje".

Kø på Motorring 3 ved Frederikssundsvej

Opdateret. Vejen er igen farbar og køen er væk. Der er sket et uheld på Motorring 3 i nordgående retning, en kilometer før Frederikssundsvej, og bilister skal derfor forvente kø. Det skriver DR P4 Trafik på Twitter.

Politi advarer mod falske opringninger

Bornholms Politi advarer mod, at der florerer falske opkald, hvor nogle påstår, at de er fra politiet eller anden myndighed. De understreger, at man ikke skal give oplysninger ud og opfordrer til at anmelde opkaldene.

Studie: Flere oplevede 'coronatræthed' under pandemien

I takt med at coronapandemien og de medfølgende restriktioner trak ud, oplevede mange coronatræthed. Det førte til en udbredt politisk utilfredshed i otte vestlige demokratier, herunder Danmark. Det viser et studie fra Aarhus BSS under Aarhus Universitet.

Københavns Kommune holder 'Green Friday'

I stedet for 'Black Friday', hvor flere butikker sætter priserne ned fredag 25. november, holder Københavns Kommune i stedet 'Green Friday'. Her kan du købe ting indsamlet fra byens genbrugsstationer, som kommunen mener kan få nyt liv. Det skriver TV 2 Lorry.

33-årig mand mistede livet, da han blev ramt af tog

Det var en 33-årig mand, der tirsdag mistede livet, da han blev ramt af et tog ved en togbro over Kløvermosevej i Odense. Det oplyser Fyns Politi, der onsdag bad om hjælp til at identificere ham, til Ritzau. Hans pårørende er underrettet.

Verdens første parastronaut

Verden har fået den første parastronaut – en astronaut med et fysisk handicap. Det er britiske John McFall, der er blevet udpeget af Den Europæiske Rumorganisation (ESA), skriver BBC.

Mand idømt fængsel for fodboldvold

En 20-årig mand er idømt et års fængsel for at kaste brosten mod politiet, forsøg på grov vold og forstyrrelse af ro og orden. Det fandt sted før en fodboldkamp på Brøndby Stadion i oktober sidste år. Det skriver politiet i en pressemeddelelse

Dronetiltalt russer idømt 90 dages fængsel

En 34-årig russisk statsborger er idømt 90 dages fængsel for brud på sanktionsloven, skriver Bergens Tidende. Han er dømt for at have fløjet en drone flere steder i Østlandet og Vestlandet i Norge. Manden har erkendt at have fløjet dronen, men siger, at han ikke var klar over, at det var forbudt. Selv har manden sagt, at han kun har filmet og afbilledet natur.

Verdens dyreste medicin godkendt til brug

Den amerikanske lægemiddelstyrelse godkendte tirsdag australske CSL Behrings nye behandling af blødersygdommen hæmofili B, som kommer til at koste godt 25 millioner kroner for én behandling, skriver Bloomberg. Dermed er det nu ifølge mediet verdens dyreste lægemiddel.

Fødevarestyrelsen tilbagekalder chilimayonaise

Fødevarestyrelsen tilbagekalder chilimayonaise fra Netto, Føtex eller Bilka. Det skyldes, at der er "risiko for mug" i produktet, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse

Mand fra Walmart-skyderi var ansat i butikken

Manden, der tirsdag aften lokal tid skød og dræbte seks personer i en Walmart i byen Chesapeake i den amerikanske delstat Virginia, var ansat i butikken. Det oplyser politiet på et pressemøde.

368 nye tilfælde af coronavirus

Der er registreret 368 nye tilfælde af coronavirus i Danmark det seneste døgn, viser dagens tal fra Statens Serum Institut. Antallet af indlæggelser er faldet med 28 til 248. Heraf er otte på intensiv.

Investorer får medhold i sag mod Danske Bank

Danske Bank er blevet pålagt at udlevere dokumenter, der har relation til hvidvasksagen i Estland, til en række investorer, som har lagt sagt an mod banken. Det skriver Østre Landsret i en pressemeddelelse.