Samfund

Nyhedsoverblik 22. november

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Kvinde død efter påkørsel af gravemaskine

En kvinde er død efter en færdselsulykke i Uldum tæt på Horsens. Kvinden blev ramt af en hjulgraver. Det oplyser Sydøstjyllands Politi til B.T. Politiet fik anmeldelsen i morges, og de pårørende er underrettet.

Togene kører igen - men med forsinkelser

Togene kører igen mellem Odense og Fredericia efter en personpåkørsel. Det melder DSB i en opdatering på sin hjemmeside. Det vil dog være store forsinkelser resten af aftenen, lyder det. 

Højesteret tillader udlevering af Trumps skatteregnskab

USA's Højesteret giver grønt lys for, at en komité i Repræsentanternes Hus får udleveret Donald Trumps skatteregnskaber. Det skriver Reuters. Afgørelsen i Højesteret er et nederlag for Trump. Han hævdede, at kravet om at få udleveret hans skatteregnskaber var politisk motiveret.

Personpåkørsel lammer togtrafik

Togtrafikken mellem Odense og Fredericia er tirsdag aften stoppet grundet påkørsel af en person. Det melder DSB, skriver Ritzau. Fyns Politi oplyser, at det er et intercity-tog, som har påkørt en person.

To sigtet for grov ulovlig spionage mod Sverige

Det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, har tirsdag anholdt to personer og sigtet dem for grov ulovlig spionage mod Sverige og mod fremmede magter. Det oplyser sikkerhedspolitiet ifølge TT efter en større politiaktion i et velstående villaområde.

Alvorlig ulykke i Aarhus: Fodgænger ramt af bus

En fodgænger er tirsdag aften blevet kørt ned af en bus ved Klostertorvet i Aarhus. Det skriver Østjyllands Politi på Twitter. Politiet kalder det "et meget alvorligt færdselsuheld" og beder om forståelse og arbejdsro. 

D-vitamin spiller en rolle for coronaforløb, viser nyt studie

Personer med et lavt niveau af D-vitamin får et alvorligere forløb med covid-19. Det viser et studie, som forskere fra Statens Serum Institut (SSI) og Harvard University står bag. Det skriver SSI i en pressemeddelelse.

Tyskland trækker sig fra FN-mission

Tyskland vil trække sine styrker ud af FN's mission i Mali fra maj 2024. Det meddeler en talsmand for den tyske forbundsregering i Berlin tirsdag, skriver Reuters. Tyskland er det seneste af en række lande, som har trukket sig fra det jihadist-hærgede afrikanske land. 

Otteårig dreng slipper med brud på benet

Den otteårige dreng, som var involveret i en ulykke i Farum, slipper formenlig med brud på benet. Det oplyser Nordsjællands Politi. Drengen blev ramt af en lastbil tirsdag eftermiddag, da han var ude at cykle med sin mor. 

Cristiano Ronaldo færdig i Manchester United

Cristiano Ronaldo er fortid i Manchester United. Det oplyser klubben på Twitter. Han stopper med øjeblikkelig virkning. 

Otteårig dreng ramt af højresvingende lastbil

En otteårig dreng er tirsdag eftermiddag blevet ramt af en højresvingende lastbil i en rundkørsel i Farum. Det oplyser vagtchef ved Nordsjællands til Ritzau. Drengen kom kørende sammen med sin mor, som ikke blev ramt. Drengen er kørt til behandling på Rigshospitalet. 

Mærsk indgår forlig med kvinde i sag om sexchikane

Mærsk har indgået forlig i en retssag i USA, hvor en tidligere kvindelig ansat har krævet erstatning i en sag om sexchikane. Det bekræfter Mærsk overfor DR Nyheder. Ifølge anklageskriftet har kvinden været udsat for "ekstrem sexchikane, uønsket berøring og diskrimination", da hun i 2021 var praktikant på et af Mærsks skibe.

EU forventer at inflation topper på mere end 10 procent

EU-Kommissionen forventer, at inflationen i EU vil toppe på 10,7 procent i sidste kvartal af 2022. Næste år ventes inflationen at falde til 7 procent. Det siger EU-Kommissær Valdis Dombrovskis på et pressemøde i Bruxelles tirsdag.

Politi rykker ud til alvorlig trafikulykke i Farum

Nordsjællands Politi er tirsdag eftermiddag rykket ud til en alvorlig trafikulykke i et kryds i Farum. Det skriver politiet på Twitter. 

Mand mistænkt for million-svindel varetægtsfængslet

En 35-årig mand, der er mistænkt for hvidvask og skattesvindel for op mod 200 millioner kroner, er tirsdag blevet varetægtsfængslet frem til 20. december. Det er sket ved et retsmøde i Retten i Aalborg, oplyser Nordjyllands Politi.

Matador-Skuespiller Jens Arentzen er død

Skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør Jens Arentzen er tirsdag død i en alder af 64 år. Han har været syg med kræft. Det oplyser familien til Ritzau. Arentzen blev for alvor kendt, da han indtog rollen som den unge Ulrik Varnæs i tv-klassikeren Matador.

Danmark spiller 0-0 i første VM-kamp

Danmark spiller uafgjort i første VM-kamp mod Tunesien. Kampen endte 0-0. 

Fødevarestyrelsen advarer: Høj risiko for fugleinfluenza

Fødevarestyrelsen skruer op for trusselsvurderingen af fugleinfluenza fra middel til høj. Fra 23. november 2022 skal høns og andet fjerkræ som hovedregel holdes inde. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse

Gravid kvinde stukket med kniv i eget hjem

En 28-årig gravid kvinde fra Roskilde søgte mandag aften tilflugt hos naboen og slog alarm, efter at hun var blevet udsat for knivstik og slag i sit eget hjem. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten. En 32-årig mand blev anholdt og fremstilles tirsdag i grundlovsforhør.

Tysk kæde trækker sig som sponsor for landshold i protest

Den tyske dagligvarekæde Rewe trækker sig som sponsor af det tyske fodboldlandshold, som valgte at droppe One Love-anførerbindet. Det skriver den tyske avis Der Spiegel.