Samfund

Dagens nyheder 18. november

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Elizabeth Holmes får fængsel i 11 år

Silicon Valley-iværksætter Elizabeth Holmes er fredag aften blevet idømt 11 års fængsel for milliardsvindel, skriver Reuters. Hun var anklaget for at have bedraget investorer ved at hævde, at hun havde opfundet en teknologi, der kunne lave hundredvis af blodprøver af blot én lille dråbe blod - noget, der viste sig ikke at være sandt.

Robbie Williams forsvarer planlagt optræden i Qatar

Det har mødt kritik, at sangeren Robbie Williams skal optræde ved VM i Qatar. Til The Guardian forsvarer sangeren det dog med, at det ifølge ham ville være "dobbeltmoralsk" ikke at gøre det. Han tilføjer, at han selvfølgelig ikke støtter et undertrykkende styre. 

Danmark kåret som mest familievenlige land

Danmark er verdens bedste samfund at opfostre børn i. Sådan lyder konklusionen fra den amerikanske medievirksomhed U.S. News & World Report, der på baggrund af en global rundspørge har ranglistet verdens bedste lande. Efterfulgt af Danmark kommer Norge som nummer to og Sverige som nummer tre på listen. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Elon Musk genopretter lukkede Twitter-konti

Flere nedlukkede profiler på Twitter er blevet genoprettet. Det skriver Twitter-ejer Elon Musk på det sociale medie. Det drejer sig blandt andet om komikeren Kathy Griffin, psykologen Jordan Peterson og den kristne, konservative nyhedssatire-profil, Babylon Bee. Der er ikke taget stilling til, hvad der skal ske med Donald Trumps profil, oplyser han.

Uafhængig anklager skal udpeges til undersøgelser af Trump

Det amerikanske justitsministerium vil udpege en særlig uafhængig anklager i forbindelse med undersøgelser af den tidligere amerikanske præsident Donald Trump. Det skriver AFP.

Fire jagtulykker på bare en weekend

Jagtsæsonen er i november på sit højeste, og det har ført til ulykker. Sidste weekend skete der tre ulykker med hunde, der blev ramt af hagl og derfor omkom. Dertil skal lægges en jæger, der fik en permanent skade på synssansen på det ene øje. Det skriver Danmarks Jægerforbund i en pressemeddelelse.

Politiet efterlyser 30-årig mand

Opdateret: Den savnede er fundet. Nordsjællands Politi søger om hjælp til at finde en 30-årig mand. Han forlod hjemmet i nedtrykt tilstand og formodes at være på Fyn, oplyser politiet. Han formodes at være kørt i en grå bil med tagboks. Hvis man har ser ham eller bilen, bedes man ringe 114.

Glatte veje i nat

Der er risiko for glatte veje i nat, men kun lokalt, hvor der er faldet byger i dag. På Bornholm kan der dog falde slud og tøsne, der kan føre til glatte veje. Det er første gang i november i år, vi oplever frostvejr, og det er usædvanligt. Det fortæller TV 2s vejrvært Andreas Nyholm.

Nordhavnsvejtunnelen spærret i udadgående retning

Opdatering: Tunellen er nu genåbnet. I København er O2 Nordhavnsvejtunnelen i øjeblikket spærret i udadgående retning på grund af en havareret bus. Vejen forventes genåbnet midt på aftenen, oplyser Vejdirektoratet på Twitter.

Bombekrater fra sprængning på Als er blevet tildækket

Sprængningen af to bomber fra Anden Verdenskrig på Als efterlod tirsdag et stort krater. Det er fredag eftermiddag blevet tildækket med presenninger og afspærret af Syd- og Sønderjyllands Politi. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Ekstrem varm periode afsluttet i dag

For første gang i knap en måned oplever vi en dag, der er koldere end normalt for årstiden. Fredag er koldere end gennemsnittet for dagen fra 1991 til 2020. Sidst vi oplevede en relativt kølig dag var 20. oktober 2022.

Mette Frederiksen: Regeringsdannelse vil tage lang tid

Fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) varsler, at det vil tage lang tid at danne en regering efter folketingsvalget. Det siger hun til Ritzau efter forhandlinger i Statsministeriet, hvor partierne er forbi til drøftelser.

Mærsk indgår forlig i retssag om voldtægt

Den danske rederigigant Mærsk har indgået forlig i en retssag i USA, hvor en tidligere kvindelig ansat har krævet erstatning for voldtægt. Det skriver Finans

Blomkål tilbagekaldes – har fundet spor efter skadedyr

Gasa Nord Grønt tilbagekalder konventionelle danske blomkål, der blandt andet har været solgt i Rema 1000. På grund af fund af spor efter skadedyr kan det ikke udelukkes, at der kan være sygdomsfremkaldende bakterier på blomkålene. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse

To betjente frifindes for anklage om vold mod 19-årig

To betjentes behandling af en dengang 19-årig mand på en sjællandsk tankstation i juli 2020 var helt inden for rammerne. Det har en enig domsmandsret ved Retten i Nykøbing Falster fredag besluttet. Begge betjente frifindes for vold, som de var anklaget for. Det skriver Ritzau.

Konservative ikke afvisende over for S-regering

De konservative er efter folketingsvalget knap så afvisende over for at danne en regering med Socialdemokratiet. Partiet møder fredag op i Statsministeriet til forhandlinger, som fortsat er i den indledende fase. Det ligger dog ikke lige for, at de konservative deltager, men formand Søren Pape Poulsen vil ikke afvise det, siger han til Ritzau.

42-årig dømt for voldtægt af niårig pige

En 42-årig mand fra Falster i dag idømt 3,5 års fængsel for voldtægt af niårig pige. Det skriver Anklagemyndigheden i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Vejlefjordbroen er nu åben for vindfølsomme køretøjer

Vinden på E45 Vejlefjordbroen er nu aftaget, og vindfølsomme køretøjer kan derfor igen passere. Det oplyser Vejdirektoratet på Twitter.

Regeringsforhandlingerne går for langsomt, mener SF

SF-formand Pia Olsen Dyhr mener, at forhandlingerne om at danne regering går for langsomt. Det siger hun på vej ind til forhandlingerne fredag i Statsministeriet. SF vil gerne have en rød regering, men den fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) arbejder for en bred.