Samfund

Dagens nyheder 10. november

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Antiterrorenhed overtager efterforskning i Bruxelles

Efterforskere fra en belgisk antiterrorenhed har torsdag aften overtaget efterforskningen af et fatalt knivangreb på en politibetjent i hovedstaden Bruxelles tidligere på dagen.Det oplyser den føderale anklagemyndighed ifølge nyhedsbureauet AFP.

Fans skabte uro efter pokalnederlag

Fans på Energi Viborg Arena har skabt uro efter fodboldkampen mellem Viborg og FC Midtjylland. En gruppe af FCM-fans satte ild til noget skrald på tribunen, og politiet har oprettet ti sager om vold mod tjenestemænd, da politiet fik kastet ting efter sig. Det skriver Ekstra Bladet. Ingen FCM-fans er anholdt, men tre Viborg-fans er anholdt for gadeuorden, skriver mediet. Politiet ser på det med stor alvor, lyder det.

Spøgelsesbilist kører på motorvej

Politiet advarer om en spøgelsesbilist på Messemotorvejen ved Herning. Bilisten kører mod nord i det sydgående spor omkring afkørsel 2 ved regionshospitalet Gødstrup. 

Politibetjent knivdræbt i Bruxelles

To politibetjente er blevet stukket ned i Bruxelles, oplyser De Standaard. Den ene betjent er død, mens den andens tilstand er ukendt. Gerningsmanden blev skudt af politiet, hvorefter han blev anholdt og kørt på hospitalet. Det undersøges, om han havde et terrormotiv. 

Seks mænd løsladt

Seks mænd er blevet løsladt efter grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse. De blev anholdt onsdag sigtet for forsøg på at føre tre børn, der var søskende, ulovligt til udlandet. Retten fandt ikke, at der var begrundet mistanke. Politiet har opretholdt sigtelsen og kæret byrettens afgørelse om løsladelse til Vestre Landsret. 

Op til 15 personer indespærret efter jorskred

15 personer er indespærret efter et jordskred i Menes i Norge. Det skriver norske NRK. Ingen er blevet taget med af jordskreddet, men 12-15 personer er spærret inde, siger operationsleder Eirik Loftesnes til mediet. 

Kontroversiel tv-vært skal betale yderligere

Konspirationsteoretikeren Alex Jones skal betale yderligere 473 millioner dollars, svarende til 3,5 milliarder kroner, til de efterladte fra skoleskyderiet på Sandy Hook i Connecticut i USA, skriver nyhedsbureauet AP. Jones er tidligere blevet idømt at skulle betale 7,4 milliarder kroner for at sprede misinformation om skyderiet, som, han har hævdet, var løgn. 

Gader igen åbne i Flensborg

En række gader har i Flensborg været afspærret i forbindelse med en bombetrussel, der tidligere torsdag blev fremsat mod en synagoge i byen. Afspærringen er nu fjernet, og gaderne og syngagogen er igen åbne. Det skriver Flensborg Avis

Udenlandske mænd sigtet for forsøg på kidnapning af børn

Seks udenlandske mænd er sigtet for at ville kidnappe et eller flere børn i Danmark. Det skriver Ekstra Bladet. De fremstilles torsdag eftermiddag i et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg, hvor de ifølge mediet sigtes for at have forsøgt at føre et barn eller flere søskende ulovligt ud af landet.

Kampklædt politi til stede i Flensborg

Svært bevæbnet politi er til stede ved den jødiske synagoge i Flensborg, hvor der ifølge Flensborg Avis er blevet fremsat en bombetrussel. Truslen bliver taget meget alvorligt, lyder det. Det er samtidig 84 år siden Krystalnatten. 

Saft tilbagekaldes

Søbogaard A/S tilbagekalder birkesaft, fordi der er konstateret gæring i produktet. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. Saften er solgt i helseforretninger og på gårde over hele landet. 

46-årig mand anholdt efter bombetrusler i Svendborg

En 46-årig mand er blevet anholdt i forbindelse med bombetrusler i Svendborg. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse. Manden truede med at sprænge sig selv og sin bil i luften på en parkeringsplads ved Ryttervej i Svendborg torsdag morgen. 

Beredskab er færdig ved færselsuheld på Fyn

Beredskabet, der var til stede ved færdselsuheldet på Fynske Motorvej, er nu færdigt på stedet. Det skriver politiet på Twitter. Politiet skriver, at indsatsen gav kø i begge retninger, men at trafikken nu kører uden problemer. Der er dog nedsat hastighed. 

Meldinger om store brag i Svendborg

Der er meldinger om flere brag ved Svendborg. Det har reportere fra TV 2 Fyn og Fyens.dk, der er på stedet, hørt. Der er desuden set flammer og røg fra det afspærrede område. TV 2 forsøger at få en kommentar fra Fyns Politi. 

Færdselsuheld på Fynske Motorvej

Der er sket et færdselsuheld på Fynske Motorvej ved afkørsel 52, hvilket er omkring Odense. Politiet er til stede og begge vognbaner er åbne, men der opfordres til at sænke hastigheden "af hensyn til beredskabet", skriver kredsen på Twitter. TV 2 forsøger at få en kommentar fra politiet. 

Nicki Bille idømt tre måneders fængsel

Den tidligere fodboldspiller Nicki Bille er blevet idømt tre måneders fængsel ved Østre Landsret, skriver Ekstra Bladet. I marts blev han idømt fem måneders ubetinget fængsel og opholdsforbud i nattelivet på seks måneder ved Københavns Byret. Sidstnævnte er blevet stadfæstet. Sagen omhandler vold på en natklub i København. 

Togdriften mellem Svendborg og Stenstrup genoptages

Togdriften mellem Svendborg og Stenstrup genoptages klokken 16:15, men toget kommer ikke til at standse ved Svendborg Vest. Det skriver politiet på Twitter og understreger, at de fortsat er "massivt til stede" i området ved Ryttervej, hvor de er rykket "ud til et mistænkeligt forhold med en bombetrussel".

RS-virus i stigning

Antallet af bekræftede tilfælde af smitte med RS-virus uden for den normale sæson er i stigning. Det skriver Statens Serum Institut (SSI). Mange børn indlægges, lyder det. Der er ifølge SSI en høj risiko for, at RS-virus forsat vil cirkulere blandt børn under seks måneder i de kommende uger.

Kø på Østjyske Motorvej

Der er kø på E45 Østjyske Motorvej efter et uheld ved 55 Horsens Nord. Alle spor er farbare efter uheldet, men trafikken kører langsommere. Det skriver Vejdirektoratet og P4 Trafik på Twitter. 

Retssagen mod Messerschmidt bliver udskudt

Straffesagen mod DF-formand Morten Messerschmidt bliver udskudt. Det oplyser Retten i Lyngby. Sagen skulle oprindeligt være begyndt på Frederiksberg 16. november men forventes nu tidligst indledt 22. november.