Nyhedsoverblik

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Verdensber√łmt kunstner br√¶nder sine v√¶rker

Den britiske kunstner Damien Hirst har tirsdag br√¶ndt 1000 af sine egne v√¶rker efter lanceringen af en digital NFT-kollektion under titlen ‚ÄôThe Currency‚Äô. K√łberne skulle efterf√łlgende beslutte, om de ville beholde deres NTF eller bytte til det fysiske v√¶rk, som ellers ville blive br√¶ndt. Det skriver BBC.

Politi efterlyser vidner til muligt overfald

Syd- og S√łnderjyllands Politi s√łger vidner til et muligt overfald i parkanl√¶gget M√łllem√¶rsk i Aabenraa. Et vidne fandt omkring klokken 11.40 en 37-√•rig kvinde, som var ved bevidsthed og lettere tilskadekommen, men konfus og kunne ikke erindre, hvordan skaderne var opst√•et. Det skriver politiet i en pressemeddelse

Skuespiller Angela Lansbury er d√łd

Den britiske skuespiller Angela Lansbury, der blandt andet er kendt for sin hovedrolle i tv-serien 'Hun s√• et mord', er d√łd i en alder af 96 √•r. Det oplyser familien if√łlge Reuters.

Politiaktion fortsætter

Sydsj√¶llands og Lolland-Falsters Politi vil v√¶re til stede i Pr√¶st√ł resten af natten og forts√¶tte unders√łgelserne af et mist√¶nkeligt forhold i morgen. Det skriver politiet p√• Twitter, men vil stadig ikke r√łbe √•rsagen til den langstrakte aktion

NASA har med succes ændret asteroides bane

NASA har med succes √¶ndret en asteroides bane ved at flyve rumsonden DART ind i den. Det viser de f√łrste forel√łbige resultater af NASA‚Äôs store test af, om man vil kunne redde Jorden fra en potentiel asteroide-trussel p√• den m√•de.

Der er sat dato for kong Charles' kroning

Storbritanniens kong Charles skal krones 6. maj n√¶ste √•r i kirken Westminster Abbey. Det oplyser det britiske kongehus. 

23-årig dræbt i trafikulykke

En 23-√•rig er d√łd efter en trafikulykke med to k√łret√łjer tidligere i dag i Sor√ł. Ingen andre kom til skade. Den unge mands p√•r√łrende er underrettet. Det skriver Sydsj√¶llands- og Lolland-Falsters Politi p√• Twitter.

Anklager dropper drabssag efter populær podcast

Anklagemyndigheden i den amerikanske delstat Baltimore har droppet anklagerne mod 41-√•rige Adnan Syed, som blev d√łmt for drab p√• sin gymnasiek√¶reste og sad 23 √•r i f√¶ngsel, men blev l√łsladt i september, efter at den popul√¶r podcastserie 'Serial' s√•ede tvivl om hans skyld. Det skriver New York Times.

Lego k√łber virksomhed for 875 millioner dollar

Kirkbi A/S, pengetanken bag Lego, k√łber den amerikanske virksomhed Brainpop for 875 millioner dollars (cirka 6,7 milliarder danske kroner). Det oplyser selskaberne til amerikanske The Wall Street Journal. Brainpop laver sm√• animationsvideoer til undervisningsbrug.

Efterforsker mistænkeligt forhold

Sydsj√¶llands og Lolland-Falsters Politi er til stede p√• en adresse i Pr√¶st√ł for at unders√łge et mist√¶nkeligt forhold. Det skriver politiet, der ikke √łnsker at oplyse yderligere, p√• Twitter

Person dræbt i trafikulykke

En person har mistet livet i en trafikulykke p√• Ringstedvej i Sor√ł. Det skriver Sydsj√¶llands og Lolland-Falsters Politi p√• Twitter. Redningsberedskabet er til stede sammen med politiet, der ikke √łnsker at oplyse yderligere i √łjeblikket.

Nye anklager mod Mistænkt i McCann-sag

En 45-√•rig tysk mand, der er mist√¶nkt i sagen om Madeleine McCanns forsvinden, er i Tyskland blevet tiltalt for adskillige seksualforbrydelser beg√•et i Portugal mellem 28. december 2000 og 11. juni 2017. Det oplyser anklagemyndigheden i Braunschweig if√łlge Reuters.

Stor fitnesskæde skifter navn

Danmarks st√łrste fitnessk√¶de, Fitness World, skifter navn. Fra for√•ret hedder de 169 centre i Danmark PureGym. Det meddeler den i en pressemeddelelse. Samtidig investerer det britiske selskab bag den danske fitnessk√¶de et st√łrre trecifret millionbel√łb de kommende tre √•r i at renovere Fitness Worlds centre.

Skytteformand risikerer to års fængsel i stor våbensag

En tidligere formand for en k√łbenhavnsk skytteforening risikerer to √•rs f√¶ngsel i en sag, hvor han anklages for hundredvis af brud p√• v√•benloven ‚Äď ulovlig v√•benbesiddelse, forkert opbevaring samt ulovligt salg af ammunition i skyttemilj√łet gennem en √•rr√¶kke. Den 58-√•rige tiltalte blev anholdt i juli 2019, hvor politiet ransagede hans lejlighed og fandt flere skydev√•ben samt tusindvis af patroner og projektiler. 

Flere bagerier indf√łrer s√¶rlige "energitill√¶g"

De h√łje priser p√• energi har f√•et flere bagerier landet over til at indf√łre s√¶rlige "energitill√¶g". Det er typisk et till√¶g p√• et par kroner, der skal betales ud over prisen p√• br√łd og kager. I brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark forventer direkt√łr Henrik M√ľhlendorph, at flere bagerier vil f√łlge efter.

Historisk grænseaftale mellem Libanon og Israel er indgået

Myndighederne i Israel oplyser, at de har indg√•et en historisk gr√¶nseaftale med Libanon om rettigheder til gasfelter i Middelhavet. Aftalen forventes at muligg√łre √łget produktion af naturgas i Middelhavet, hvilket der fra libanesisk side ses som en m√•de at l√łfte landet ud af sin √łkonomiske krise. Israel og Libanon har formelt v√¶ret i krig siden grundl√¶ggelsen af ‚Äč‚Äčstaten Israel i 1948. Begge lande g√łr krav p√• et omr√•de p√• omkring 860 kvadratkilometer i Middelhavet.

100.000 mister arbejdet over de kommende √•r, sp√•r √łkonomiske eksperter

I en ny prognose ansl√•r De √ėkonomiske R√•d, ogs√• kendt som vism√¶ndene, at den samlede √łkonomi i Danmark vil st√• i stampe over de n√¶ste 3 √•r, og at arbejdsmarkedet vil skrumpe med 100.000 personer over de n√¶ste 14 m√•neder. L√¶s mere om den dystre prognose her.

Kok fra Malm√ł smuglede 74 millioner kroner ud af Danmark

I en sag om et syrisk netv√¶rks organiserede smugleri af millioner af kroner over √ėresund har en 29-√•rig kok fra Malm√ł tirsdag aflagt tilst√•else i et retsm√łde. Det er sket i K√łbenhavns Byret. Manden har erkendt, at han 37 gange i l√łbet af fem m√•neder k√łrte med kontanter fra Danmark til Sverige. Bel√łbet var i alt 74 millioner kroner. En dommer har fastsat straffen til f√¶ngsel i tre √•r for hvidvask. 

Bander udg√łr en fare for hele Sverige

Bander udg√łr en fare for hele Sverige, siger den svenske statsminister, Magdalena Andersson, som tirsdag bes√łgte byen S√∂dert√§llje, som er blevet rystet af en voldsspiral med en lang r√¶kke skudvekslinger indenfor kort tid. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.