Nyheder

Dagens nyheder 29 september 2022

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Biden: Ian kan blive den dødeligste orkan i Floridas historie

Mindst 15 personer meldes dræbt i forbindelse med orkanen Ians hærgen i den amerikanske delstat Florida. Det skriver det amerikanske medie CNN, uden at opgive hvor det har tallet fra. Imens udtaler præsident Joe Biden ifølge CNN, at Ian kan gå hen at blive "den dødeligste orkan i Floridas historie".
 

Stormen Ian kaldes nu en orkan

Stormen Ian er af USA's nationale orkancenter, NHC, torsdag blev opklassificeret, så den igen kategoriseres som en orkan. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Solarium er blevet populært blandt de 15-25 årige

Brugen af solarium er i kraftig vækst blandt de 15-25-årige. Det skriver Politiken på baggrund af en rapport fra Kræftens Bekæmpelse. Den viser, at 16 procent i aldersgruppen går i solarium. For to år siden var det 10 procent.

Øl tilbagekaldes - indeholder nødder

To Øl A/S tilbagekalder øllene 'To Øl x Omnipollo – Brewtrance', da produktet indeholder nødder, som ikke fremgår af produktets mærkning. Forbrugere med allergi over for nødder kan få en allergisk reaktion, hvis de drikker produktet. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse

Magnus Carlsen og Hans Niemann efterforskes

Det internationale skakforbund (Fide) har startet en efterforskning af skakrivalerne Magnus Carlsen og Hans Niemann. Det bekræfter Fides kommission for fair play over for mediet t-online, skriver VG.

Flere personer er ramt af skud efter skyderi i svensk by

Flere personer er sendt på hospitalet, efter der er blevet skudt mod en bolig i byen Enköping torsdag aften. Flere personer skulle havde befundet sig i boligen og er ramt af skud. Det skriver svensk politi i en pressemeddelelse.

Risiko for øget røgudvikling i silo ved Aarhus

Myndighederne har valgt at anvende en ny taktik til at bekæmpe branden i en silo ved Studstrupværket nord for Aarhus, der begyndte torsdag den 22. september. Den nye metode gør samtidig, at der er risiko for øget røgudvikling i siloen, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

28-årig anholdt og sigtet for at svinde ældre borgere

En 28-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at svindle 17 ældre medborgere til at aflevere deres betalingskort og PIN-kode og derefter hæve deres penge. Det skriver TV 2 Lorry.

Labour har forspring i ny måling

En meningsmåling viser, at det britiske oppositionsparti Labour har opbygget et forspring på 33 procentpoint til det regerende konservative parti. Den store føring kommer efter adskillige dages kaos på finansmarkederne. De reagerer ifølge målingen fra YouGov på premierminister Liz Truss' skatteplan, der især vil belønne de rigeste briter, skriver Ritzau.

Google lukker spiltjeneste

Google lukker ned for spiltjenesten Stadia med virkning fra januar næste år. Det skriver Phil Harrison, der er ansvarlig for projektet, i en blog.

47-årig mand idømt fængsel og udvisning

En 47-årig rumænsk mand er ved Retten i Sønderborg blevet idømt fire måneders fængsel og udvisning med et indrejseforbud på seks år for at rejse ulovligt ind i Danmark. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Otte ud af ti plejehjemsbeboere har fået boosterstik

Siden efterårets vaccinationsprogram blev skudt i gang, har 71.000 lagt arm til endnu et stik med en vaccine mod coronavirus. Det svarer til 15 procent af gruppen, som siden 15. september har kunnet få det fjerde stik, viser status fra Sundhedsstyrelsen. Blandt plejehjemsbeboerne har omkring 78 procent af gruppen, som i alt omfatter cirka 39.000 personer, fået boosterstikket. Det svarer til knap otte ud af ti.

Over 30 restauranter i Aalborg boykotter Wolt

Over 30 restauranter i Aalborg boykotter Wolt fredag klokken 12 på grund af stigende priser og udbringningstjenestens høje procentsatser. Det skriver DR torsdag.

DUP afviser at undersøge, om PET-chef overtrådte loven

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) afviser at undersøge, om chefen for Politiets Efterretningstjeneste overtrådte loven, da han angiveligt røbede intime detaljer om den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

Det oplyser Hans Jørgen Bonnichsen, der torsdag har modtaget afgørelsen fra DUP ifølge Ritzau.

Inflationen fortsætter med at stige i Tyskland

Inflationen er fortsat med at stige i Tyskland i september. Et første officielt skøn fra forbundsmyndighederne viser en inflation på 10 procent i forhold til samme måned sidste år. Det skriver nyhedsbureauet DPA. I august lå inflationstallet på 7,9 procent.

Dansk instruktør vinder Emmy

Den dansk-tyske dokumentarfilm 'In Search of Monsters' med den danske titel 'Jeg var torturbøddel' har vundet en Emmy for årets bedste produktion om aktuelle begivenheder.

Demonstration i Oslo er endt i voldelige optøjer

En demonstration foran Irans ambassade i Norges hovedstad, Oslo, er torsdag eftermiddag endt i voldelige optøjer. Politiet har måttet bruge tåregas, og mellem 30 og 40 personer er anholdt, oplyser politiets indsatsleder til NTB. 

Brand i Kvickly på Bornholm

En større brand har torsdag eftermiddag hærget Kvicklys butik i Nexø. Ansatte og kunder måtte evakueres. På Twitter skriver Bornholms Politi, at branden er slukket, og at der pågår en efterslukning. Politiet anmoder om, at folk skal holde sig på afstand.

Boliger fra tagbrand i Vanløse skal genopføres

De over 100 boliger, som brændte under en voldsom tagbrand i Vanløse i København i marts, skal genopføres. Det har ejerforeningen besluttet, skriver DR.

Vindmøllegigant skærer 800 stillinger i Danmark

Vindmøllegiganten Siemens Gamesa vil nedlægge 2.900 stillinger på tværs af organisationen som en del af en ny strategi. Det gælder blandt andet 800 i Danmark, skriver virksomheden på sin hjemmeside. Også i  Tyskland, Spanien og England bliver mange stillinger sløjfet.