Nyheder

Seneste nyt

Orkanen Ian er gået i land i Florida med voldsom kraft

Orkanen Ian har efter et længere tilløb nu ramt det amerikanske fastland. Det er sket ved byen Cape Coral i det sydvestlige Florida. På nuværende tidspunkt blæser der vinde med op til 250 kilometer i timen i det der betegnes som en meget kraftig kategori-4-storm. 

23 migranter savnet efter bådforlis under orkan

23 er savnet efter en båd med migranter fra Cuba er forlist under orkanen Ian, det skriver AFP. Orkanen er kategoriseret en kategori 4-orkan, hvilket er det næsthøjeste, og går i land over Florida onsdag aften dansk tid. 

Kødannelse på Storebælt er afviklet

Problemerne med kødannelse ved Storebæltsbroen er nu afviklet, oplyser Sund Bælt på Twitter. Dog vil det være forbudt at overhale, da der er dobbeltrettet trafik grundet vejarbejde, mens en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen forventes ophævet klokken 05.30.

Storebæltsbroen lukket for biltrafik – forvent kø

Grundet en kortvarig lukning for trafik på Storebæltsbroen skal bilister forvente kødannelse. Broen forventes at være åbnet igen klokken 19.45.

Treårig fløjet til Rigshospitalet efter trafikulykke

En treårig er blevet fløjet på Rigshospitalet med helikopter efter en trafikulykke i Herlufmagle ved Næstved. Det oplyser vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Barnet sad i en personbil, der kørte ind i et træ. Yderligere to personer, der også var i bilen, er kørt til hospitaler i nærområdet.

Orkan nærmer sig Florida på næsthøjeste niveau

Det amerikanske orkanvarselscenter, National Hurricane Center, advarer om, at orkanen Ian nærmer sig Floridas kyst. Den er lige nu en kategori-4-storm, hvilket er den næsthøjeste niveau.

Britisk nationalbank griber ind efter økonomisk uro

Den britiske nationalbank griber nu ind efter flere dage med uro på de finansielle markeder og vil nu opkøbe statsobligationer for at genskabe stabilitet. Uroen blev udløst af den britiske regerings forslag om skattelettelser, der blandt andet skal finansieres ved at øge statsgælden. 

Pige på ti år var offer for både stedfar og mor

Et par fra Fyn er blevet dømt for at have udsat en tiårig pige for seksuelle overgreb. Barnets mor er blevet idømt et år og seks måneders fængsel, mens stedfaren er idømt fængsel i fem år. Det oplyser Retten i Odense. 

1613 smittede med corona

De seneste 24 timer er 1613 personer registreret smittet med corona, viser seneste tal fra Statens Serum Institut. Positivprocenten er på 15,1 procent, hvilket er den andel af prøverne, der har været positive. Få det store overblik over corona her

Kongehuset ændrer titler for Prins Joachims børn

Fra 1. januar 2023 må Prins Joachims børn ikke længere kalde sig prinser og prinsesser. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

57-årig fængslet og sigtet for 350 brud på tilhold

Onsdag formiddag er en 57-årig mand blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Østjyllands Politi på Twitter. Han er sigtet for stalking og overtrædelse af tilhold, da han siden april har oprettet over 350 opslag og kommentarer på sociale medier om en 40-årig kvinde og deres to fælles børn. 

29-årig anholdt – sigtet for at snyde penge ud af ældre over telefonen

En 29-årig mand er blevet anholdt efter selv at have henvendt sig til politiet, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters politi i en pressemeddelelse. Han er sigtet for 18 forhold, hvor han over telefonen har udgivet sig for at være fra banken og lokket især ældre borgere til at udlevere dankort og pinkode. Herefter er der blevet hævet store kontantbeløb.

Forsyningsselskab hæver prisen på bygas - konsekvenser for knap 300.000

Den omfattende energikrise får nu Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (Hofor) til at hæve prisen på bygas, hvilket omfatter knap 300.000 københavnere. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse, hvor du også kan se de konkrete prisstigninger.

Lego laver milliardoverskud

Trods invasionen i Ukraine og markante prisstigninger i store dele af verden har Lego efter første halvår i 2022 haft et overskud på knap 6,2 milliarder efter skat. Det er marginalt mindre end samme tidspunkt sidste år, og Lego har samtidig øget salget med 13 procent.

Ingen regionaltog mellem Fredericia og Aarhus

En signalfejl betyder, at der onsdag morgen ikke kører nogen regionaltog mellem Fredericia Station og Aarhus Station. Det oplyser DSB. I stedet indsættes der togbusser. Opdateret 10.05: Den normale trafik er genoptaget.

Beredskab advarer danskerne: Lad kulgrillen blive udenfor

Danske Beredskaber ser en stigende tendens til, at folk gør farlige ting for at holde varmen, skriver TV 2 Fyn. Det indebærer blandt andet at putte ting i brændeovnen, der ikke hører til, og at tage terassevarmeren eller kulgrillen med indenfor. Det indebærer store ricisi, lyder advarslen fra beredskabet.

Danske netbutikker sjusker med mærkning af farlige produkter

Ni ud af ti af de danske onlineforhandlere af håndsprit, saltsyre og opvasketabs, som Miljøstyrelsen har tjekket, lever tilsyneladende ikke op til EU-lovgivningens krav om at oplyse om faren ved produkterne. Det er kun 22 af de 304 forhandlere, som Miljøstyrelsen har screenet, der lever op til kravene.

Saudi-Arabiens konge udnævner kronprins til premierminister

Den saudiarabiske kong Salman bin Abdulaziz har udnævnt sin søn og tronarving, kronprins Mohammed bin Salman, til premierminister i kongeriget. Det fremgår af et kongeligt dekret, der er offentliggjort af det statslige nyhedsbureau SPA tirsdag.