Samfund

Nyhedsoverblik

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Amerikansk astronaut sendt til rumstation sammen med to russere

Den amerikanske astronaut Frank Rubio er onsdag blevet sendt til Den internationale rumstation (ISS) sammmen med de to russiske kosmonauter Sergej Prokopjev og Dmitrij Petelin. De tre er sendt afsted med en Sojuz-raket, som onsdag blev sendt op fra Bajkonur Kosmodrom i Kasakhstan. Det er første gang siden Rusland invaderede Ukraine, det sker. Det skriver NRK.

Amerikansk flyselskab vil genoptage flyvninger til Cuba

Det amerikanske flyselskab United Airlines vil genoptage flyvninger til Cuba, skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer en ansøgning til de amerikanske myndigheder. United Airlines suspenderede flyvninger til Cuba i marts 2020.

Demonstrationer i Iran efter 22-årigs død

I flere iranske byer blev der onsdag demonstreret efter en 22-årig kvinde døde i "moralpolitiets" varetægt, skriver blandt andet norske VG. Der var blandt andet demonstrationer i hovedstaden Teheran. Masha Amini blev anholdt i Teheran i tirsdags for at være upassende klædt, og i flere dage har der været demonstrationer efter nyheden om hendes død kom frem. Ifølge politiet døde hun af hjerteproblemer, men vidner siger, de har set hende blive slået.

Klimaorganisation vil forbyde indenrigsflyvninger i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark mener, at den danske regering bør forbyde indenrigsflyvninger her i landet, skriver Klimabevægelsen i en pressemeddelse. Organisationen mener, at "det altid vil være grønnere at køre i tog end at flyve på korte afstande".

Tyrkiet fordømmer folkeafstemninger

Tyrkiet fordømmer Ruslands planlagte "illegitime folkeafstemninger" i Ukraine, hedder det i erklæring fra ministerium i Ankara. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

EU's udenrigsministre hasteindkaldes til møde i New York

EU-landendes udenrigsministre hasteindkaldes til et møde i New York efter den russiske præsident Vladimir Putins beslutning om at sende flere hundre tusinde nye soldater til Ukraine, skriver blandt andet NRK. Det er EU's udenrigschef, Josep Borrell, der har indkaldt til mødet.

Skotsk DJ og producer død

Den skotske DJ og producer Jamie Roy er død, han blev 33 år. Det skriver BBC. Jamie Roy har spillet på festivaler over hele verden, og hans sange var meget populære i Storbritannien. Ifølge BBC bekræfter Jamie Roys familie dødsfaldet, men der er ikke oplysninger om dødsårsagen.

Danmark vil styrke FN's økonomi

FN skal have lettere ved at gennemføre operationer og planlægge aktiviteter. Derfor skal der rettes op på økonomien. Det er grunden til, at udenrigsminister Jeppe Kofod (S) onsdag sammen med 28 andre lande lancerede et program, der skal sikre en stabil økonomi i FN. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

TV 2-debat om stigende priser

TV 2 sætter hele dagen fokus på de stigende energi- og forbrugerpriser. Lige nu mødes otte toppolitikere til debat om emnet på TV 2 NEWS. Du kan også følge debatten her

USA's centralbank hæver renten

Den amerikanske centralbank hæver renten med 0,75 procentpoint for at bekæmpe inflation.

Danmark vil spille med regnbuefarvet hjerte på anførerbind i Qatar

Anføreren for det danske fodboldlandshold spiller i de kommende to Nations League-kampe mod Kroatien og Frankrig iført et anførerbind med et regnbuefarvet hjerte som en del af antidiskriminationskampagnen "OneLove". Hvis det danske landshold får lov, kommer Danmark også til at bære anførerbindet under VM-slutrunden i Qatar i november og december. Det skriver Ritzau.

Trump kalder sagsanlæg "heksejagt"

USA's tidligere præsident Donald Trump kalder et sagsanlæg fra justitsministeren i New York "endnu en heksejagt", skriver det franske nyhedsbureau AFP. I anklageskriftet sigtes Trump for bedrageri i forbindelse med selvangivelser fra 2011 til 2021.

Storebæltsbroen lukkes klokken 19

På grund af vejarbejde lukkes Storebæltsbroen klokken 19. Lukningen forventes at vare cirka 45 minutter. Det oplyser Sund og Bælt.

Tyskland nationaliserer stort energiselskab

Den tyske regering har besluttet at nationalisere den tyske energigant Uniper for at sikre forsyninger unde krigen i Ukraine, skriver BBC. Den tyske regering betaler 8,5 milliarder euro (63 milliarder kroner) for en ejerandel på 98,5 procent.

Slotsejer køber arvegods fra Valdemars Slot tilbage

Danmarkshistorie har været under hammeren ved auktionshuset Bruun Rasmussen, og slotsejer Louise Iuel Albinus har købt arvegods for mange hundredtusinder kroner. Det specielle er, at det er genstande fra hendes slot – Valdemars Slot på Tåsinge ved Svendborg – som var til salg. Ejendelene tilhører hendes nevø – tidligere baronesse Caroline Flemings søn. Det skriver Ritzau.

Löfven nomineret til toppost i EU-Parlamentet

Socialdemokraterna i Sverige nominerer tidligere statsminister Stefan Löfven som ny formand for det Europæiske Socialdemokratiske parti (PES), skriver aftonbladet.se. PES samler socialdemokratiske og progressive partier i hele Europa, og PES er den næststørste gruppe i EU-Parlamentet.

Trump anklages for bedrageri i New York

Anklagemyndigheden i New York har onsdag anlagt en sag mod USA's tidligere præsident Donald Trump for bedrageri, skriver nyhedsbureauet Associated Press. I anklageskriftet nævnes også Trump-organisationen og Donald Trumps tre børn, Donald Trump Junior, Eric og Ivanka. Trump mistænkes for flere tilfælde af bedrageri i forbindelse med hans selvangivelser fra 2011 til 2021.

Tidligere politimand dømt for medvirken til drab på George Floyd

Thomas Lane, tidligere politimand i Minneapolis, er blevet idømt tre års fængsel for medvirken til drabet på George Floyd, skriver ABC News. George Floyd blev dræbt i maj 2020.

Politi beder om hjælp i forbindelse med indbrud i Aalborg-bydel

Nordjyllands Politi vil gerne høre fra folk i forbindelse med at der i den senere tid er sket en del indbrud i Hasseris-området, skriver Nordjyllands Politi i tweet. Hvis man ser mistænkelige køretøjer eller personer i området bedes man notere et signalement og kontakte politiet på telefon 114. Hvis man ser et igangværende indbrud skal man ringe til politiet på 112.

To personer fra Chicago vinder 10 milliarder kroner i lotteri

To personer, som ønsker at være anonyme, har vundet et beløb på 1,337 milliarder dollar (9,96 milliarder kroner) på en enkelt lodseddel i lotteriet Mega Millions. Lodseddelen blev solgt i Chicago. Det skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).