Nyheder

Nyhedsoverblik 7. september

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Mistænkt canadisk gerningsmand bag knivangreb måske spottet

Politiet i Saskatchewan i Canada har igen bedt folk om at søge dækning efter, at en person med en kniv er blevet observeret køre i en hvid Chevrolet Avalanche. Politiet forbinder manden med massedrabet i Saskatchewan, som efterlod elleve mennesker døde.

New York dropper mundbind i offentlig transport

Siden april 2020 har det været et krav at bære mundbind, hvis man har skullet benytte offentlig transport i New York. Men det er slut nu, skriver BBC. Beslutningen er truffet ud fra råd fra de nationale sundhedsmyndigheder. 

Nyt tiltag skal sætte skub i byggeri af 1400 almene boliger

Regeringen åbner op for, at almene byggeprojekter med samlet 1400 boliger kan blive godkendt, selvom de har kostet mere, end de måtte i forhold til maksimumsbeløbet. Det skriver Indenrigs- og Boligministeriet. Det er en konsekvens af, at blandt andet høje energipriser har ført til, at flere byggerier ikke har kunnet holdes inden for maksimumbeløbet

Regeringen indkalder til pressemøde om forsyningssikkerhed

Regeringen holder torsdag klokken 14 pressemøde om forsyningssikkerhed, hvor de vil orientere om, hvordan Danmark står i en eventuel forsyningskrise. Derudover vil Energistyrelsen komme med forslag til, hvordan borgerne og virksomheder kan reducere energiforbruget.

Måltidskasseløsning går konkurs - stopper alle leveringer

Den danske virksomhed Simple Feast, der leverer plantebaserede måltidsløsninger, er gået konkurs og stopper alle leveringer af måltidskasser og dagligvarer. Det skriver Børsen.

Coronavacciner målrettet omikron er ankommet til Danmark

Den første leverance af variantopdaterede covid-19-vacciner er i dag ankommet til Danmark. Det oplyser Sundhedsministeriet på sin hjemmeside. Vaccinerne er målrettet omikron-varianten.

Dronning Elizabeth aflyser møde for at hvile sig

Storbritanniens 96-årige dronning Elizabeth er blevet bedt om at hvile sig, og derfor aflyser hun sit Privy Council-møde. Det skriver Reuters. Privy Council er en ceremoni, hvor dronning Elizabeth skal overvære en ed med den nye premierminister. 

Dansk mand straffes med 14 år for landsforræderi og terror

En 33-årig mand er blevet idømt 14 års fængsel i en sag om landsforræderi og samarbejde med Islamisk Stat i Syrien. Det har dommer i Københavns Byret besluttet. 

Togene på Sjælland kører normalt igen fra klokken 18

En signalfejl på Køge Nord Station har skabt problemer for togtrafikken hele dagen. Men nu skriver DSB på sin hjemmeside, at fejlen er udbedret, og at togene kører normalt igen fra klokken 18. Indtil klokken 20 vil der dog være spredte forsinkelser på Sjælland. 

Amerikansk turist dræbt af haj ved Bahamas

En turist fra et krydstogskib er blevet dræbt af en haj, da hun snorklede uden for Bahamas hovedstad, Nassau. Det skriver BBC. Der er tale om en 58-årig kvinde fra Pennsylvania, som menes at være blevet dræbt af en tyrehaj, der er en af de mest farlige hajer i verden. 

Tysk politi foretager 44 sigtelser i forbindelse med FCK-kamp

Politiet har foretaget 44 sigtelser af forskellig karakter i forbindelse med tirsdagens Champions League-kamp mellem Dortmund og FC København. Det oplyser politiet i Dortmund på sin hjemmeside. 

Ministerium har begået fejl i sager om sikkerhedsgodkendelse

Justitsministeriets departement har begået fejl i behandlingen af sager om ansatte i private virksomheder, der skulle have sikkerhedsgodkendelse. Det oplyser Justitsministeriet onsdag. Det kan betyde, at nogle ansatte – måske – uberettiget kan have fået afslag på en sikkerhedsgodkendelse.

Ældre får ikke ekstra effektiv influenzavaccine i år

Ældre kommer ikke til at få tilbudt en særlig højdosisinfluenzavaccine i år. Det bekræfter Statens Serum Institut i en mail til B.T. Det er Sundhedsstyrelsen vurdering, at effekten i år vil være begrænset "i forhold til de ekstra omkostninger ved indkøb af en sådan vaccine".

Psykiatrisk beredskab kan ikke døgnbemandes som planlagt

Det psykiatriske akutberedskab i Region Hovedstaden skulle have været døgnbemandet fra 1. september. Men det har ikke kunnet lade sig gøre, fordi regionen ikke har formået at finde tilstrækkeligt med psykiatere. Det oplyser regionen til Dagens Medicin.

FN kan ikke garantere, at Irans atomprogram er fredeligt

FN's atomagentur kan ikke garantere, at Irans atomprogram er af fredelig natur. Det skriver agenturet i en rapport, der udkom onsdag, ifølge AFP. Ifølge rapporten er Irans lager af beriget uran langt højere, end hvad der er tilladt i henhold til en kuldsejlet atomaftale fra 2015.

Civil politibil involveret i færdselsulykke

En civil politibil forulykkede tirsdag morgen i Aabenraa i forbindelse med en udrykning. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse. Der skete materiel skade ved ulykken, men umiddelbart er ingen personer kommet alvorlig til skade. 

Hollandsk by vil forbyde kødreklamer i offentligheden

Byen Haarlem, der ligger vest for Amsterdam, vil som de første i verden forbyde kødreklamer i offentligheden. Det skriver det hollandske medie HLN. Formålet med tiltaget, der skal træde i kraft i 2024, er at reducere kødforbruget og udledningen af ​​drivhusgasser.

Politiet dropper terrorsigtelse mod 16-årig

Siden april har to 16-årige drenge været sigtet for at tilslutte sig den højreradikale gruppe Feuerkrieg Divison. Men nu er sigtelserne mod den ene opgivet, skriver DR. Den anden dreng sidder fortsat varetægtsfængslet. 

Ansatte på DR's indlandsredaktion nedlægger arbejdet

De ansatte på DR's indlandsredaktion med base i Aarhus nedlægger arbejdet frem til torsdag morgen. Det meddeler medarbejderne i en udtalelse ifølge fagbladet Journalisten. Det sker efter en fyringsrunde, som også har ramt redaktionen i Aarhus.

Boksepromotor Mogens Palle er blevet bisat

Onsdag eftermiddag er Mogens Palle blevet bisat fra Frederiksberg Kirke, og flere nuværende og tidligere boksere var mødt op for at sige farvel. Det skriver Ritzau. Boksepromotoren, der i sine 65 år som promotor havde stor indflydelse på dansk boksning, døde 27. august efter længere tids sygdom. Han blev 88 år.