Nyheder

Nyhedsoverblik 31. august

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Easypark udsat for hackerangreb - særligt norske kunder ramt

Parkeringsselskabet Easypark er denne uge blevet udsat for et databrud. Det skriver NRK. Det er primært data fra norske kunder, hackerne har fået adgang til, men også i få andre europæiske lande er kundernes data som navn, email og telefonnummer blevet stjålet. 

Tørreste august i næsten 20 år

August har været betydeligt mere tør end normalt. Ikke siden 2003 er der faldet så lidt regn i august i Danmark. Samlet set ender de tre sommermåneder i år med en nedbørsmængde på 150,9 millimeter. Det er 29 procent mindre end normalen i en kalendersommer, der lyder på 212,4 millimeter. 

Energistyrelsen forventer mindre olie- og gasproduktion

Energistyrelsen sænker forventningerne til de kommende fem års olie- og gasproduktion med henholdsvis 19 og 5 procent i forhold til sidste års prognose. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse. Nedjusteringen skyldes blandt andet forsinkelser i genopbygningen af Tyra-feltet. 

Teknisk fejl formentlig skyld i badeforbud i Aarhus

Da Aarhus Kommune i slutningen af juli indførte badeforbud på flere østjyske strande på grund af colibakterier i vandet, skyldtes det formentlig en teknisk fejl i et spildevandsbassin. Det bekræfter direktør for Aarhus Vand, Lars Schrøder, over for TV 2 Østjylland.

USA forsøgte at stoppe offentliggørelse af Snowden-historie

USA bad i 2013 en britisk efterretningschef om at stoppe mediet The Guardian i at offentliggøre historier om de afsløringer, som whistlebloweren Edward Snowden kom med. Det fremgår af en ny bog om sagen, skriver The Guardian.

Havniveauet slog rekord i 2021

Det globale havniveau slog rekord i 2021. Det samme gjorde den globale drivhusgaskoncentration ifølge en ny rapport fra USA's atmosfære- og havmyndighed NOAA. 

Risiko for svensk strømmangel i vinter er nu reel

Risikoen for strømmangel til vinter i det sydlige Sverige er gået fra "lav" til "reel". Det skriver selskabet Svenska Kraftnät i en pressemeddelelse. Ifølge selskabets direktør kan det potentielt blive nødvendigt at afbryde eltilførslen for dele af den svenske befolkning.

Novo Nordisk indgår millionforlig i USA

Novo Nordisk har netop indgået forlig, efter amerikanske myndigheder har anklaget den danske medicinalgigant for at have solgt ulovlige nåle til insulinpenne. Det skriver Finans. Sagen er nu lukket, og Novo Nordisk har betalt 46 millioner kroner i forlig.

Ledigheden stiger for tredje måned i træk

Cirka 2800 personer blev i juli føjet til listen over ledige i Danmark. Det betyder, at i alt 77.800 personer nu er ledige på arbejdsmarkedet ifølge nye tal for Danmarks Statistik. Det skriver Finans. Det er tredje måned i træk, at ledigheden stiger.

Snapchat fyrer 20 procent af ansatte

Snap Inc., som står bag det sociale medie Snapchat, fyrer nu 20 procent af virksomhedens i alt 6.400 medarbejdere. Det skriver mediet The Verge. Det skyldes blandt andet nedgang i annonceindtægter grundet krigen i Ukraine, lyder det.

50.000 abekoppe-tilfælde på verdensplan

Der er i alt blevet registreret flere end 50.000 tilfælde af abekopper i år på verdensplan. Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen WHO. 

Kommune advarer mod fup-sms'er

I Nyborg Kommune har en række borgere modtaget en sms med et link til e-Boks. Men nu advarer kommunen mod at trykke på linket, da sms'en er fup. Det skriver Ekstra Bladet

2700 boliger i København har stået tomme i årevis

Cirka 2700 boliger i Københavns Kommune, heraf 2000 private, har stået tomme siden 2015. Det fremgår ifølge TV 2 Lorry af en ny rapport udarbejdet af kommunen.

Ingen dom til voldsanklaget fodboldstjerne

Efter over tre ugers rettergang er juryen ikke nået frem til en dom over den tidligere Manchester United-stjerne Ryan Giggs. 48-årige Giggs var tiltalt for vold, tvang og kontrollerende adfærd over for sin ekskæreste. Han risikerede fem års fængsel. Anklagemyndigheden har syv dage til at beslutte, om sagen skal gå om, skriver Reuters.

Fødevarestyrelsen tilbagekalder småkager med chokolade

Småkager med chokolade af mærket Leckerbaer Copenhagen tilbagekaldes på grund af fund af allergenet sojalecithin. Allergenet er ikke opgivet på produktets mærkning og kan give reaktioner hos forbrugere med allergi over for soja, lyder det fra Fødevarestyrelsen. Produktet er solgt i Irma.

Gorbatjov skal begraves lørdag i Moskva

Den sidste leder af Sovjetunionen, Mikhail Gorbatjov, skal lørdag begraves i Fagforeningernes Hus centralt i Moskva. Det oplyser det russiske medie Interfax ifølge Reuters. Gorbatjov døde tirsdag aften i en alder af 91. 

Trafikken over Storebæltsbroen i stor stigning

I første halvår af 2022 steg den samlede trafik på Storebæltsbroen med 20,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det oplyser Sund & Bælt, som er selskabet bag både Storebælts- og Øresundsbroen.

Kærgården-tyve efterlyses af politiet

To unge mænd på cirka 20 år efterlyses nu af Midt- og Vestjyllands Politi efter et tyveri i Dagli’Brugsen i Hillerslev tæt ved Thisted, hvor de to unge mænd fyldte rygsækken med i alt 50 pakker smør af mærket Kærgården. 

Hver fjerde kræftpatient har ventet for længe på behandling

I årets andet kvartal endte 74 procent af kræftpakkeforløbene med behandling, der blev gennemført inden for fristerne. Det viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen ifølge Kræftens Bekæmpelse. Det er 7 procentpoint lavere end i første kvartal, og det er den laveste andel på landsplan, siden man i 2013 begyndte at indsamle data på kræftområdet.

Uheld på fynsk motorvej

Der er sket endnu et uheld på de danske motorveje onsdag eftermiddag. Denne gang er det på E20 Fynske Motorvej på strækningen mellem Odense mod Middelfart. Et spor er spærret, og oprydningsarbejdet forventes afsluttet 17.20.