Samfund

Nyhedsoverblik 25. august

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Yngre mand stukket med kniv i København

En yngre mand er torsdag aften blevet stukket med kniv i Istedgade i København. Det oplyser Københavns Politi til TV 2. Der er ikke foretaget anholdelser. Mandens tilstand er ukendt, men han var ved bevidsthed ved politiets ankomst. Istedgade er spærret ved nummer 120.

Kvinde sparkede betjent ved fodboldkamp

Syv personer blev torsdag aften anholdt i forbindelse med fodboldkampen mellem Viborg FF og engelske West Ham United, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter. Herunder blev tre mænd sigtet for gadeuorden, mens en kvinde blev sigtet for at sparke en betjent. 

Regeringen vil forbyde spilreklamer ved sportskampe

Skatteminister Jeppe Bruus (S) vil forbyde spillereklamer 15 minutter før og efter sportskampe på tv. Det siger han til Jyllands-Posten fredag, skriver Ritzau.

Joe E. Tata er død

Den amerikanske skuespiller Joe E. Tata, der er kendt for sin rolle i tv-serien 'Berverly Hills 90210' som Peach Pit-indehaveren Nat Bussichio, er død. Han blev 85 år gammel. Det bekræfter hans datter, Kelly Tata, på en indsamlingshjemmeside.

Dokument bag Trump-ransagning skal delvist offentliggøres

Fredag middag lokal tid skal det amerikanske justitsministerium offentliggøre en redigeret udgave af det dokument, der lå til grund for FBI's ransagning af Donald Trumps hjem i Florida. Det har en dommer i Florida afgjort. Det skriver AP og Reuters.

Nye Borgerlige dropper spidskandidat

Nye Borgerliges hovedbestyrelse har mistet tilliden til spidskandidaten i Københavns Storkreds Hans Blaaberg, der derfor ikke må stille op for partiet til næste folketingsvalg. Det siger organisatorisk næstformand i partiet Jesper Hammer til Ekstra Bladet.

E-Boks er oppe efter længere nedbrud

Det er igen muligt at logge på E-Boks efter et længerevarende nedbrud. Der kan dog stadig "forekomme noget ustabilitet". Det oplyser kommunikationschef i E-Boks Susanne Søndahl Wolff til Ritzau.

Tilstår forsøg på at sælge Ashley Bidens dagbog

To indbyggere i Florida har tilstået, at de forsøgte at sælge en dagbog og andre ejendele tilhørende Joe Bidens datter, Ashley Biden, til den højreorienterede aktivistgruppe Project Veritas. Det skriver AP. Ashley Biden opbevarede tingene i en vens hus, hvor hun havde boet, da en af de tiltalte overtog værelset og stjal tingene.

Kvinde død efter trafikulykke

En 78-årig kvindelig cyklist er torsdag aften død af de kvæstelser, hun pådrog sig ved en trafikulykke på Østerbrogade i København tidligere på dagen. Det oplyser Københavns Politi til Ritzau.

98-årig på scooter dræbt i trafikulykke

En 98-årig mand på scooter mistede torsdag eftermiddag livet i et sammenstød med en bil i et kryds ved Skivevej og Trinderupvej nær Hobro. Det oplyser Nordjyllands Politii til TV2 Nord. De pårørende er underrettet.

Politi søger vidner efter alvorlig ulykke

Københavns Politi søger vidner til en alvorlig trafikulykke, hvor en 78-årig cyklist blev påkørt af en varevogn. Det skriver politiet på Twitter.

Cyklist påkørt af varevogn

En 78-årig cyklist er bragt til Rigshospitalets traumecenter, efter at hun blev påkørt af en varevogn på Østerbrograde i København. Hun vurderes at være svært tilskadekommen. Det oplyser Københavns Politi til TV 2.

E-Boks ude af drift

E-Boks er midlertidig ude af drift på grund af tekniske problemer, fremgår det, hvis man forsøger at logge ind via hjemmesiden. E-Boks oplyser til mediet Version2, at en opdatering i NemID-systemet er årsagen til nedbruddet.

79-årig dømt for at spytte kvinde i ansigtet

En parkeringsstrid i Varde fik en 79-årig mand til at spytte en 41-årig kvinde i ansigtet, og det har nu kostet ham ti dages betinget fængsel ved Retten i Esbjerg. Manden nægtede sig skyldig og overvejer at anke, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Milliardhandel går i vasken

A. P. Møller-Mærsk og kinesiske China international Marine Containers var enige om, at kineserne skulle købe containerforretningen Mærsk Container Industry for omkring seks milliarder kroner, men handlen er gået i vasken. Det oplyser Mærsk ifølge Ritzau.

Forsvaret skærper sanktioner for krænkelser

Forsvaret skærper sanktionerne for krænkelser. Det betyder blandt andet, at fysiske krænkelser som udgangspunkt vil være afskedigelsesgrund, skriver Forsvaret i en pressemeddelelse. Det sker, efter at flere kvinder har fortalt TV 2 om sexisme i Forsvaret.

Svenske bilister fik advarsel om luftangreb

Et ukendt antal bilister i Blekinge fik onsdag en advarsel om fare for luftangreb. Trafikmeddelelsen gik ud til bilisterne ved en "alvorlig" fejl, og Trafikverket er ved at undersøge, hvordan det kunne ske. Det skriver Aftonbladet.

Markant fald i coronasmitten

Coronasmitten og positivprocenten falder lige nu markant i Danmark. Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse. Antallet af smittetilfælde var i sidste uge 27 procent lavere end ugen før. Det er selvom aktiviteten i samfundet og testaktiviteten er steget efter sommerferien.

Jens Rohde forlader Kristendemokraterne

Jens Rohde har meddelt Folketinget, at han fra dags dato ikke længere repræsenterer Kristendemokraterne. Det oplyser fungerende formand Karen Ellemann (V). Jens Rohde har tidligere meddelt, at han ikke genopstiller til Folketinget.

Minister erkender "meget pinlig og meget ærgerlig" sag

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) kalder sin sag om bilag og betalinger på restauranter med statens kreditkort – og dermed skatteborgernes penge – for "meget pinlig og meget ærgerlig". Han vil give "en uforbeholden undskyldning" til Folketinget, siger han på i et samråd ifølge Ritzau.