Nyheder

Dagens nyheder 19. august

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Livebloggen opdateres ikke længere.

Dansk løber sikrer sig historisk EM-medalje

Den danske løber Ida Karstoft vandt fredag aften bronze i 200 meter ved EM i atletik i München. Det er blot fjerde gang i historien, at Danmark henter en EM-medalje i atletik på kvindesiden.

Dansker vinder over 100 millioner i Eurojackpot

En person fra Odense har vundet førstepræmiepuljen i Eurojackpot og kan nu indkassere 107 millioner kroner. Det skriver Danske Spil i en pressemeddelelse fredag aften. Det sker under en måned efter, at danmarkshistoriens største lottogevinst blev uddelt.

Gyldendal arrangerer maratonoplæsning af "De Sataniske Vers"

Gyldendal arrangerer sammen med Dansk Pen en maratonoplæsning af Salman Rushdies "De Sataniske Vers". Det skriver Jyllands-Posten. Arrangementet forventes at finde sted den 3.- 4. september på forlagets kontor i det indre København. Salman Rushdie blev angrebet med kniv under et arrangement 12. august. 

Mand behandles på Rigshospitalet efter knivstik

En mand er blevet såret af knivstik i Næstved sidst på eftermiddagen. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. En formodet 23-årig gerningsmand er anholdt af politiet, der sigter ham for forsøg på manddrab. 

Sunkne krigsskibe dukket op i Donau efter den værste tørke i årevis

Den værste tørke i årevis i Europa har forårsaget den laveste vandstand i floden Donau i næsten et århundrede. Det betyder blandt andet, at gamle krigsskibe, der sank under Anden Verdenskrig, er dukket op til overfladen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Politi massivt til stede i København efter skyderi i Malmø

Politiet er fredag aften til stede flere steder i København efter melding om skud i et indkøbscenter i Malmø. Det bekræfter vagtchef ved Københavns Politi Espen Godiksen over for TV 2. Ifølge vagtchefen frygter politiet ikke, at en lignende episode kan forekomme i København, men de er på gaden for at give en følelse af tryghed. 

Svensk politi bekræfter: To såret ved skyderi i Malmø

Svensk politi bekræfter, at to personer er blevet såret ved et skyderi i et indkøbscenter i Malmø. Politiet oplyser desuden at en person er anholdt, og at skyderiet på nuværende tidspunkt af efterforskningen kobles til det kriminelle miljø.

Alle tog mellem Københavns Lufthavn og Malmø er aflyst

Der kører ingen tog mellem Københavns Lufthavn og Malmø C i øjeblikket. Det meddeler DSB på sin egen hjemmeside. Det skyldes, at det svenske politi arbejder i sporene ved Hyllie, efter at der fredag eftermiddag har været skyderi i et indkøbscenter i Malmø. 

Opdateret: Togende kører igen på strækningen mellem Københavns Lufthavn og Malmø C.

Daniel Ryes IS-fangevogter idømt fængsel på livstid

Den britiske statsborger El Shaffe Elsheikh, der var en af Islamisk Stats fire torturbødler i gruppen kendt som "The Beatles", er blevet idømt fængsel på livstid. Det skriver BBC. Han var en del af gruppen, der holdt danske Daniel Rye som gidsel.

Skud affyret i indkøbscenter i Malmø

Politiet i Sverige skriver på deres hjemmeside, at der fredag eftermiddag har været skyderi i et indkøbscenter i Malmø. Flere politipatruljer er på stedet, og bevæbnet politi skal være trængt ind i indkøbscentret. Det oplyser Expressen, der henviser til Sydsvenskan. To personer siges at være såret, men det er ikke blevet bekræftet. 

'Fint skal det være'-stjerne død

Den britiske tv-skuespillerinde Josephine Tewson er død i en alder af 91. Det oplyser hendes agent ifølge Sky News. Tewson var bedst kendt for sin rolle som nabokonen Elizabeth i tv-serien 'Fint skal det være'. 

Fem personer pågrebet efter flere indbrud i kirker

Efter omkring 12 indbrud i kirker i Nordjylland i sommer har politiet pågrebet fem lokale personer. Det oplyser Nordjyllands Politi. Tre af dem – to mænd og en kvinde – er fredag blevet varetægtsfængslet. 

Stort sejlsportsevent i København udskudt

Det danske SailGP-grand prix i København, der er sejlsportens svar på Formel 1, kommer ikke i gang fredag på grund af manglede vind, meddeler SailGP. I stedet er planen nu at gennemføre tre heats lørdag eftermiddag.

Politi efterlyser 12-årig autistisk dreng

En tysk dreng på 12 år efterlyses af Fyns Politi. Drengen, der er autist, blev væk fra sin familie fredag ved middagstid ved Horne Sommerland i Fåborg. Det oplyser Fyns Politi på Twitter fredag eftermiddag.

Opdateret: Drengen er nu fundet og er blevet bragt hjem til sin familie. 

Lars Løkke afslører, hvilken kreds han stiller op i

Den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen vil være at finde på stemmesedlen i Sjællands Storkreds, når der bliver udskrevet Folketingsvalg. Det skriver Sjællandske Medier. Moderaterne offentliggør ellers først lørdag, hvor deres 41 kandidater stiller op. 

81-årig dansk kvinde anholdt i Polen med fem kilo heroin

En dansk kvinde på 81 år er blevet anholdt i Warszawas lufthavn med en større portion heroin. Det skriver Ekstra Bladet, der henviser til flere medier. I kvindens bagage blev der søndag afsløret fem kilo heroin. 

Finlands statsminister har taget narkotest efter festvideo

Den finske statsminister, Sanna Marin, har taget en narkotest, efter optagelser af hende festende er dukket op på internettet. Resultatet vil komme om cirka en uge. Det fortæller hun på et pressemøde fredag.

Første kvinde smittet med abekopper i Danmark

Indtil i dag var abekopper kun blevet konstateret blandt mænd, der har sex med mænd. Men fredag kan Sundhedsministeriet oplyse, at den første kvinde er blevet smittet med virussen i Danmark. Det er Statens Serum Instituts vurdering, at man kan forvente enkelte smittetilfælde uden for risikogruppen, meddeler de. 

64-årig efterlyses af "bekymret" politi

En 64-årig mand fra Brovst efterlyses af Nordjyllands Politi. Manden har forladt sin bopæl mellem 11. august og 18. august. Politiet oplyser, at de er "bekymrede", og de anmoder borgere om at kontakte dem på 114, hvis man ser ham.

Opdatering 21. august: Manden er fundet død, bekræfter Nordjyllands Politi.

Dansk tømrer død i arbejdsulykke i Nuuk

En 60-årig tømrer fra Esbjerg har mistet livet i en faldulykke på en byggeplads i Nuuk. Han faldt ned fra et stillads. Vagtchefen ved Grønlands Politi oplyser til KNR, at man opfatter sagen som et "mistænkeligt dødsfald", og Arbejdstilsynet og politiet undersøger nu, om arbejdsbetingelserne er overholdt.