Nyheder

Nyhedsoverblik 11. august

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Amerikansk skuespiller påvirket af narkotika under voldsom bilulykke

Skuespiller Anne Heche havde narkotika i blodet, da hun kørte ind i et hus i Los Angeles 7. august. Det bekræfter politiet over for Deadline og CNN. Den 52-årige Hollywood-stjerne fik omfattende skader efter kollisionen med huset, der efterfølgende brød i brand. Heche ligger nu i koma, men forventes at overleve, skriver medierne. 

Ny dinosaurart fundet i Sydamerika

Palæontologer har fundet, hvad de mener, er en ny dinosaurart i det sydlige Argentina. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Dinosaurarten har fået navnet Jakapil kaniukura og har været omkring halvanden meter lang og vejet mellem 4-7 kilo ifølge den artikel, som forskerne bag har udgivet i magasinet Scientic Reports.

Trump siger, at han "samarbejder fuldt ud" med FBI

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump siger torsdag aften i en udtalelse, at hans advokater og repræsentanter "samarbejdede fuldt ud" med de amerikanske myndigheder. Det sker, efter at den amerikanske justitsminister Merrick Garland for kort tid siden beskræftede, at FBI ransagede Trumps ejendom i Florida for tre dage siden. Det skriver Reuters. 

Cyklist i kritisk tilstand efter ulykke

En mand på 74 år er meldt i kritisk tilstand, efter at han på cykel blev ramt af en bil nær Almindsø ved Silkeborg. Ulykken skete midt på eftermiddagen på Søndre Ringvej nær Vestre Søbad, oplyser politiet til Ritzau. Cyklisten slog hovedet alvorligt og blev bragt til behandling på Skejby Hospital.

Justitsminister barsler med lovforslag efter fodboldballade

I den seneste tid har der været flere historier om uro og sammenstød med politiet i forbindelse med fodboldkampe i Hovedstadsområdet. Det får justitsminister Mattias Tesfaye (S) til at indkalde fodboldens aktører til et møde, hvor formålet er at udveksle idéer. Det skriver TV 2 Lorry torsdag.

Justitsminister bekræfter ransagning af Trumps hjem

USA's justitsminister, Merrick Garland, bekræfter torsdag, at føderale agenter har foretaget en ransagning af Donald Trumps ejendom for at kunne fastslå, om den tidligere præsident ulovligt har fjernet klassificerede dokumenter, da han forlod Det Hvide Hus.

Legoland i Billund lukker ikke

Legoland i Billund oplyser i en mail til TV 2, at ulykken i Legoland i det sydlige Tyskland, hvor mindst 34 er kvæstet, ikke giver anledning til nogen ændringer i Danmark. I Billund er der også en drage-rutsjebane, men det ikke den samme type forlystelse, understreger pressechef for Legoland i Billund, Kasper Tangsig.

Politi massivt til stede ved muligt skyderi i København

Københavns Politi har torsdag aften modtaget en anmeldelse om et muligt skyderi ved Enghavevej i København. Politiet er derfor massivt til stede i området, hvor de undersøger og efterforsker anmeldelsen, fortæller efterforskningsleder ved Københavns Politi Torben Madsen til TV 2. Han oplyser, at der ikke er meldinger om tilskadekomne. 

Danish Crown tilbagekalder grillpølser og cocktailpølser

Danish Crown tilbagekalder flere grillpølser og cocktailpølser, da der er risiko for, at produkterne ikke er gennemkogte og derved indeholder sygdomsfremkaldende bakterier. Det skriver Fødevarestyrelsen, som råder til, at man leverer pølserne tilbage til butikkerne eller kasserer dem. Få overblikket over hvilke pølser, der er tilbagekaldt her.  

Bevæbnet person forsøgte at bryde ind i FBI-bygning

En bevæbnet person forsøgte at bryde ind i en FBI-bygning i Cincinnati, Ohio, torsdag morgen, før han flygtede fra stedet. Det oplyser FBI ifølge Reuters.  

Mindst 34 kvæstet i ulykke i Legoland i Tyskland

En ulykke i en rutsjebane i Legoland i Günzburg i det sydlige Tyskland har kvæstet mindst 34 personer, rapporterer Sky News ifølge Reuters. Tidligere på eftermiddagen citerede dpa politiet for at oplyse, at mindst ni personer var kommet til skade.

Gidselstager overgiver sig

En libanesisk mand, der med en riffel holdt seks mennesker som gidsler i en bank i Beirut i seks timer, har nu frivilligt forladt banken ifølge AFP. Han var vred over, at han ikke kunne få udbetalt sin opsparing i banken, som er blevet indefrosset under Libanons økonomiske krise. Ifølge hans familie manglede han penge til at betale for sin fars operation.

82-årig mand død i cykelulykke

En 82-årig mandlig cyklist er torsdag eftermiddag død i en ulykke ved Nimtofte, der ligger øst for Randers. Den 82-årige væltede af endnu ukendte årsager og blev ramt af en forbipasserende traktor under faldet. Det fortæller Rene Ludvig, vagtchef for Østjyllands Politi, til Ritzau. 

Udskudte coronavielser giver travlhed på rådhuset

14.366 par er blevet viet de første seks måneder af 2022, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er det højeste antal vielser på et halvt år siden 2009, hvor 14.402 blev viet. Årsagen kan være, at mange har udskudt deres bryllup på grund af de coronarestriktioner, der har været indført de seneste år. Ifølge Jesper Hyldal, der er kontorchef ved Vielseskontoret i Københavns Kommune, har juli været den travleste måned nogensinde på det københavnske rådhus.

14-årig mistænkt for at være leder af grove røverier

En 14-årig dreng er blevet tilbageholdt, fordi han er mistænkt for at have haft en ledende rolle i en række grove røverier i København, hvor der blandt andet er anvendt kniv. Det skriver Københavns Politi i en mail til Ritzau. Drengen blev tilbageholdt på en adresse i Hjørring efter grundig efterforskning, skriver politiet.

Alvorligt uheld spærrer spor ved Silkeborg

Opdatering 17.15: Vejen er nu åben igen. 

Et alvorligt færdselsuheld på rute 52 Søndre Ringvej i Silkeborg har spærret vejene i begge retninger. Vejdirektoratet opfordrer billister til at finde en alternativ rute, da der ingen tidshorisont er for oprydning. En mandlig cyklist er efter uheldet blevet bragt til Aarhus Universitetshospital i Skejby med et alvorligt hovedtraume. Det bekræfter Midt- og Vestjyllands Politi over for TV2 ØSTJYLLAND. 

Uheld på Hillerødmotorvejen skaber stor kø

Vestegnens Politi er i øjeblikket til stede ved et færdselsuheld på Hillerødmotorvejen i nordgående retning ved frakørsel 4. Det skriver de på Twitter. Politiet oplyser, at uheldet skaber en del kø. Tre parter er involveret i uheldet, hvor ingen umiddelbart er kommet til skade. 

Mindst ni kvæstet i Legoland i Tyskland

Mindst ni personer er kvæstet ved en ulykke i en rutsjebane i Legoland i Günzburg i det sydlige Tyskland, oplyser politiet til dpa. Rutsjebanen har navnet Fire Dragon. Et sæt vogne er ifølge politiet bremset op, og kort efter har et ny sæt vogne ramt dem.

Mange venter i telefonkø til varmecheck

Telefonlinjen for varmechecken oplever i øjeblikket rigtig mange opkald. Det fremgår af Energistyrelsens hjemmeside varmecheck.dk. Her oplyses det, at ventetiden i øjeblikket er cirka en time. Onsdag modtog over 400.000 husstande varmechecken, og udbetalingen sker automatisk.