Samfund

Nyhedsoverblik 6. august

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne blog opdateres ikke længere.

Person anholdt efter slagsmål og trukket kniv i Esbjerg

To mænd har lørdag aften været oppe at slås på en sti ved Skanderborgvej i Esbjerg. Den ene trak en kniv og snittede den anden overfladisk. Gerningsmanden er fra 1980, oplyser politiet til TV 2, og er nu anholdt. Den anden er fra 1962 og har kortvarigt været på skadestuen. 

.

Svensk parti tager seksuel video af mandligt medlem "meget seriøst"

Det svenske medie Expressen skriver, at en video af en mandlig politiker fra Sverigedemokraterne har spredt sig på sociale medier og fået partiet til at reagere. Ifølge mediet er videoen af seksuel karakter og er optaget i Sveriges parlament, Riksdagen. Partiet kalder det "meget upassende opførsel", som de "tager meget seriøst".

Dræbt kvinde fundet i Frederikssund

En dræbt kvinde er blevet fundet på en adresse i Frederikssund Kommune, oplyser Nordsjællands Politi lørdag aften i en pressemeddelelse. Det sker i forbindelse med en efterforskning af en sommerhusbrand i Ølsted. 

Det Hvide Hus kalder Kina provokerende

Lørdag lyder det fra Det Hvide Hus, at Kinas handlinger i og omkring Taiwan-strædet er "provokerende og uansvarlige". Meldingen kommer i kølvandet på Taiwans beskyldninger om, at kinesiske fly og krigsskibe skulle have øvet angreb på øen.

En person "alvorligt tilskadekommet" efter overfald på campingplads

Lørdag kl. 08.30 modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om et overfald på Rødhus Klit Camping i Pandrup. Vagtchef Mads Hessellund oplyser til TV 2, at en person er "alvorligt tilskadekommet og indbragt til Aalborg Universitetshospital". Hændelsen efterforskes som "kvalificeret vold".

Taiwan anklager Kina for at simulere angreb med krigsfly og skibe

Ifølge Taiwan har kinesiske fly og krigsskibe lørdag simuleret angreb og krydset den uofficielle grænse, der adskiller kinesisk og taiwansk side, skriver Reuters. Siden den amerikanske toppolitiker Nancy Pelosi tirsdag landede i Taiwan, har kineserne ad flere omgange spillet med musklerne

Joe Biden tester negativ

USA's præsident, Joe Biden, har nu testet negativ for corona, oplyser Kevin O'Connor, der er læge i Det Hvide Hus, ifølge Reuters. Præsidenten vil forblive i isolation, indtil han tester negativ på en anden test. Biden testede positiv 21. juli.

Sjællandsk sporarbejde forsinkes og påvirker tusindvis

I tre uger har der været sporarbejde mellem Roskilde og Ringsted, og efter planen skulle togene igen have kørt fra mandag. Men arbejdet er blevet forsinket med to dage, og derfor kan der først delvist køre tog igen onsdag. Det påvirker cirka 10.000 daglige passagerer, siger informationschef i DSB til Ritzau. 

Mistænkt for brand i sommerhus er nu anholdt

Tidligere lørdag efterlyste Nordsjællands Politi en mistænkt i forbindelse med en sommerhusbrand i Ølsted. Den mistænkte er nu anholdt i Københavns politikreds, skriver Nordsjællands Politi på Twitter. Det forventes, at mistænkte fremstilles i grundlovsforhør i morgen

Forældre fundet til lille dreng alene i bus

Forældrene er nu fundet til den dreng, der tidligere lørdag blev fundet alene i en bus i Ballerup. Det oplyser Vestegnens Politi på Twitter og skriver også, at de er på vej til at blive genforenet med deres søn.

Politiet leder efter pårørende til lille dreng fundet alene i bus

En lille dreng på omkring syv år er blevet fundet alene i en bus i Ballerup. Han er mørk i huden, iført en grå langærmet trøje, blå sandaler og taler ikke dansk. Han har kort sort hår og en ørering i venstre øre. Vestegnens Politi leder efter pårørende og beder folk henvende sig, hvis man har info.

Politiet melder om ventetider ved grænsen

I øjeblikket er der omkring tre kvarters ventetid ved Frøslev, op mod 30 minutter ved Padborg og 10 minutter ved Kruså. Det oplyser Sydjyllands Politi. 

Massiv eftersøgning af mistænkt bag brand i sommerhus

Nordsjællands Politi er "massivt" til stede med patrulje og helikopter i Ølsted, hvor de leder efter en mistænkt i forbindelse med en sommerhusbrand lørdag. Manden er bruger af huset, og politiet har udsendt følgende signalement: 

Chokoladegigant siger undskyld til Kina efter reklame

Slikgiganten Mars beklager nu en reklame for chokoladebaren Snickers, hvor Taiwan bliver omtalt som et land. Koncernen "anerkender Kinas suverænitet," lyder det. Kineserne anser Taiwan som en del af Kina, mens øriget afviser det kinesiske suverænitetskrav.

12-årige Archie Battersbee er nu død

Den 12-årige hjerneskadede dreng Archie Battersbee, hvis kamp for livet har vakt stor debat i Storbritannien, er nu død. Drengens familie har i flere uger forgæves kæmpet i retssystemet for, at drengen skulle holdes i live.

Uheld på Storebæltsbroen udsætter Superliga-opgør

Lørdagens møde i Superligaen mellem FC Nordsjælland og Viborg er blevet udsat med en halv time. Et uheld på Storebæltsbroen forsinker gæsterne fra Sjælland i at komme til den planlagte tid. Opgøret er nu sat til at begynde klokken 16.30.

Tusindvis af Ferrarier tilbagekaldt

Ferrari tilbagekalder 23.555 biler. En rapport fra de amerikanske myndigheder viser, at en fejl på bilerne kan få dem til at lække bremsevæske og dermed mindske bremseevnen. Der er tale om modeller tilbage fra 2005 og til nu.

Trafikken glider igen på Storebælt

Trafikken kører nu igen på Storebæltsbroen, efter at et uheld tidligere skabte kø. Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Ulykke på Storebæltsbroen

Der er sket et færdselsuheld på Storebæltsbroen, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi på Twitter. Redningsmandskab og politi er på vej. Storebæltsforbindelsen advarer om kødannelse.