Nyheder

Nyhedsoverblik 30. juli 2022

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Livecenteret opdateres ikke længere.

Rusland siger, de har inviteret Røde Kors til at undersøge dødsfald i fængsel

Rusland siger ifølge Reuters, at de har inviteret eksperter fra FN og Røde Kors til at undersøge dødsfald blandt ukrainske fanger i et fængsel drevet af prorussere. Rusland og Ukraine har beskyldt hinanden for at slå fangerne ihjel.

Mindst 17 tilskadekomne efter bus med bryllupsgæster væltede i Spanien

Mindst 17 personer er kommet til skade, efter en bus fyldt med bryllupsgæster væltede lørdag eftermiddag. Det skriver flere spanske medier.

Cubas hovedstad aflyser karneval for at spare strøm

Den cubanske hovedstad, Havana, tager flere metoder i brug for at spare på strømmen på grund af en økonomisk krise og senest de stigende energipriser som følge af krigen i Ukraine. Blandt andet er byens karneval blevet aflyst, skriver Reuters. 

Knap to års ventetid i byretten i Aalborg møder kritik

Hvis man skal have en sag for byretten i Aalborg, skal man i gennemsnit vente 22 måneder – altså knap to år. Det er den længste ventetid hos en byret i Danmark, og det møder kritik fra Venstre, skriver TV 2 NORD.

Resterne af raket på vej mod Jorden er faldet ned i Det Indiske Ocean

Resterne af et kinesisk rakettrin, der var på vej mod Jorden, er faldet ned i Det Indiske Ocean. Det skete omkring kl. 18.45 lørdag aften. Det skriver USAs rumkommando på Twitter.

Joe Biden atter testet positiv for covid-19

USA's præsident, Joe Biden, er lørdag morgen atter testet positiv for covid-19. Det oplyser Det Hvide Hus' læge. Præsidenten har ingen symptomer, men vil følge den sædvanlige procedure og isolere sig, siger lægen ifølge Reuters.

Hitlers ur solgt for over otte millioner kroner på auktion

Et armbåndsur, som menes at have tilhørt Adolf Hitler, er blevet solgt på auktion for 1,1 millioner dollars, der svarer til cirka otte millioner danske kroner. Det skriver Sky News

54-årig mand fundet død i vandet

Lørdag eftermiddag fik Syd- og Sønderjyllands Politi en henvendelse fra en gruppe fiskere, der havde fundet en afdød person i vandet ud for Vilstrup Strand i Haderslev. Der er tale om en 54-årig mand, som tidligere på måneden blev meldt savnet, og de pårørende er underrettet.

Amerikaner har vundet 9,5 milliarder kroner i lotto

En lottospiller i USA har vundet over 1,3 milliarder dollar i spillet Mega Millions, og det er en de højeste præmier i Amerika nogensinde ifølge AFP. Omsat til kroner svarer gevinsten til knap 9,5 milliarder kroner. Lottosedlen er udstedt i delstaten Illinois, men en vinder har endnu ikke meldt sig.

Politiet efterlyser involverede i færdselsuheld

Sydjyllands Politi efterlyser involverede i et færdselsuheld mellem en cyklist og en personbil i et kryds i Varde lørdag omkring klokken 15.10. Et vidne – men ingen involverede – har henvendt sig til politiet.

Pave Frans lufter tanker om at trække sig

På en flyvetur hjem fra en rundrejse i Canada har Pave Frans ifølge BBC sagt, at tiden snart kan komme, hvor han må overveje at træde tilbage på grund af sit helbred. Han understreger dog, at det ikke er lige nu.

Fire meter lang hval strandet i Vendsyssel

Vendsyssel har fået en sjældent gæst i form af en fire meter lang næbhval, som er strandet på lavt vand ved kysten. Naturstyrelsen samt en dyrlæge holder jævnligt øje med hvalen og opfordrer til, at man holder afstand, skriver TV 2 NORD.

Mand reddet i land – hang på siden af gummibåd

Ved Øer syd for Ebeltoft blev en mand lørdag formiddag reddet i land af Beredskab & Sikkerhed, skriver TV 2 ØSTJYLLAND. Manden var faldet overbord og hang på siden af en gummibåd. 

Mindst 25 døde efter oversvømmelser i Kentucky

Mindst 25 mennesker er døde efter massive oversvømmelser i Appalachia i det østlige Kentucky. Guvernør i Kentucky Andy Beshear siger ifølge BBC, at han forventer, dødstallet vil stige. 

Advarsel om ventetider ved den dansk-tyske grænse

Sydjyllands Politi advarer på Twitter om cirka en halv times ventetid ved den dansk-tyske grænse lørdag eftermiddag. Det drejer sig om grænserne ved Kruså, Padborg og Frøslev.

Et lille fly er styrtet ned på Als

Et lille topersoners fly er styrtet ned på en mark ved Nordbog på Als.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Ingen er blevet dræbt i ulykken, men to er kommet til skade.

Endnu en død med relation til abekopper i Spanien

Spanien har lørdag registreret sit andet dødsfald relateret til abekopper. Meldingen fra det spanske sundhedsministerium kommer, dagen efter at det sydeuropæiske land registrerede det første kendte dødsfald med abekopper i Europa.

- Blandt 3750 patienter er 120 blevet indlagt på hospitaler, og to er døde, hedder det i en rapport fra sundhedsministeriet. Det præciseres ikke, hvornår det andet dødsfald har fundet sted. Det skriver AFP ifølge Ritzau.

Advarsel om kødannelse på Storebæltsbroen

Der advares om kødannelse på Storebæltsbroens østlige bro i retning mod Sjælland, skriver Sund og Bælt på Twitter.

Demonstranter stormer parlamentet i Irak

Hundredvis af demonstranter har lørdag stormet parlamentet i den irakiske hovedstad, Bagdad.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det er anden gang inden for få dage, at parlamentet bliver stormet af demonstranter, som støtter den indflydelsesrige shiitiske religiøse leder Muqtada al-Sadr. Demonstranterne kæmper imod, at en iransk-støttet koalition danner regering i landet, der siden oktober ikke har haft en fungerende regering.

30 minutters kø ved grænsen

Der er i øjeblikket op til 30 minutters kø ved den dansk-tyske grænse i retning mod Danmark, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Politiet opfordrer bilister til at bruge det ekstra "lastvognsspor" eller søge mod de vestlige grænseovergange.