Samfund

Dagens nyheder

Her gav vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Texas lægger sag an mod Biden-administrationen

Staten Texas har lagt sag an mod Biden-administrationen, efter at den har udsendt en juridiske vejledning om, at sundhedspersonale på føderalt plan skal kunne foretage aborter i tilfælde af, at den gravides liv er i fare. Det skriver Reuters. Texas har allerede vedtaget love, der begrænser retten til abort i forbindelse med at USA's højesteret omstødte en abortlov i juni.

1100 danske sygeplejer har søgt mod Norge siden 2020

Siden januar 2020 har 1100 danske sygeplejersker fået autorisation til at arbejde i det norske sundhedsvæsen. Det viser fra tal fra norske sundhedsmyndigheder ifølge Politiken og det norske medie VG.

Ni ud af ti embedsmænd er ikke hjemsendt efter kritik af Minkkommissionen

Mindst ni af ti embedsmænd, som blev kritiseret af Minkkommissionen, er ikke hjemsendt, mens deres sager behandles. Det skriver Jyllands-Posten, der har været i kontakt med de relevante ministerier. Kun Udenrigsministeriet vil ikke svare på, om der er sket hjemsendelse eller ej.

Ivana Trump, Donald Trumps ekskone, er død

USA's tidligere præsident Donald Trump oplyser torsdag, at hans tidligere hustru Ivana Trump er død 73 år gammel. Det skriver Reuters.

Italiens præsident afviser afskedsbegæring fra Draghi

Italiens præsident, Sergio Mattarella, afviser at acceptere en afskedsbegæring fra premierminister Mario Draghi, skriver Reuters. Det siger han, efter den italienske premierminister, Mario Draghi, tidligere torsdag meddelte, at han vil træde tilbage.

Salg af biler tager kæmpe dyk

Fra juli 2021 til juni i år faldt salget af nye biler til 163.500 – det svarer til et fald på mere end 21 procent i forhold til samme periode året før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er det største fald siden finanskrisen.

Den italienske premierminister vil træde tilbage

Den italienske premierminister, Mario Draghi, vil træde tilbage, meddeler regeringen i Rom i en erklæring ifølge Reuters.

To elefanter reddet op af hul i Thailand

Veterinærer og parkbetjente i Thailand reddede torsdag en elefantunge og dens mor i en dramatisk aktion, da de to dyr var styrtet ned i en udgravning. 

Tusindvis af svin strandet i Danmark

En gris eller en ko må ikke transporteres, hvis temperaturen undervejs på transporten overstiger 30 grader. Derfor er flere transporter blevet aflyst som følge af ekstrem varme i Sydeuropa, hvor dyrene skulle til, skriver TV Syd. Der er blevet afvist 150 transporter, der hver kører med 500-600 grise ad gangen. Til sammenligning var tallet for hele 2020 146.

Dansker smittet med ny coronavirus efter ferie i Grækenland

Den person, der som den første dansker er blevet konstateret smittet med undervarianten af Omikron, er kommet hjem fra ferie i Grækenland. Det er formentlig her, vedkommende er blevet smittet, skriver Sundhedsministeriet på Twitter.

Sri Lankas præsident bekræfter, at han træder tilbage efter længere tids uroligheder

Sri Lankas præsident, Gotabaya Rajapaksa, har torsdag sendt en e-mail, hvor han bekræfter, at han træder tilbage fra sit embede. Det skriver Reuters. En regeringskilde i Sri Lanka siger til Reuters, at et officielt dokument vil blive fløjet til Sri Lanka.

To døde i helikopterstyrt på græsk ferieø

To personer meldes omkommet i forbindelse med et helikopterstyrt på den græske ferieø Samos. Helikopteren styrtede af uvisse årsager i havet, mens den var i gang med at hjælpe med at bekæmpe en skovbrand, skriver mediet greekherald.com.

Fem kandidater tilbage i kampen om at blive Storbritanniens premierminister

Suella Braverman er elimineret fra valgkampen i det konservative parti i Storbritannien. Der er nu fem kandidater tilbage i kampen om at efterfølge Boris Johnson som partileder og premierminister. Det skriver Reuters.

USA og Israel indgår aftale, der forbyder Iran at erhverve sig atomvåben

USA's præsident, Joe Biden, og den israelske premierminister, Yair Lapid, har torsdag underskrevet et fælles dokument, hvor deres to lande gør det klart, at de ikke vil tillade Iran at erhverve sig atomvåben. Det skriver Reuters.

Cyklist død efter styrt

En cyklist er torsdag eftermiddag afgået ved døden efter et solouheld på Strandvejen ved Klampenborg. Det skriver Nordsjællands Politi på Twitter. Strandvejen var tidligere spærret, men nu er meldingen, at der er åbnet igen.

14-årig pige afgået ved døden efter ulykke i Tivoli Friheden

En 14-årig pige fra København er torsdag eftermiddag afgået ved døden efter en tragisk ulykke i Tivoli Friheden i Aarhus. Pigens pårørende er underrettet. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemedelelse.

Twitter var ramt af nedbrud

Opdatering: Twitter er oppe igen. Det sociale medie Twitter er i øjeblikket ramt af nedbrud. Når man forsøger at komme ind på hjemmesiden, mødes man med beskeden "Noget gik galt, men bare rolig – det er ikke din skyld. Lad os prøve igen". Nedbruddet bekræftes også på hjemmesiden downdetector.com.

Mand fra Iran idømt livstidsfængsel

En mand fra Iran er ved byretten i Stockholm torsdag blevet idømt livstidsfængsel. Den 61-årige Hamid Noury er dømt for at have deltaget i massehenrettelser af hundredvis af politiske fanger i Iran i 1988 i et fængsel nær Teheran. Retssagen har været en af de største af sin slags i Sverige. Den har varet over 92 dage, og der har været vidner fra flere forskellige dele af verdenen, skriver Ritzau.

Politiet undersøger Mo Farahs ulovlige indrejse til England

Løbestjernen Mo Farahs ulovlige indrejse til Storbritannien for 30 år siden bliver nu undersøgt af politiet. London's Metropolitan Police oplyser torsdag, at man har igangsat en undersøgelse, efter at den firedobbelte ol-gulvinder i denne uge afslørede detaljer om sin fortid i en BBC-dokumentar. Det skriver Ritzau.