Nyheder

Dagens nyheder 27. juni

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Adskillige dræbt i togulykke i USA

Adskillige mennesker er dræbt og mindst 50 kvæstet i en togulykke i den amerikanske delstat Missouri. Det oplyser lokale myndigheder til CNN ifølge nyhedsbureauet Reuters. Ifølge togselskabet Amtrak var der omkring 243 passagerer og 12 ansatte om bord på toget, da det ramte en lastbil og kørte af sporet.

21 sydafrikanske teenagere døde af mulig forgiftning på værtshus

21 teenagere døde i weekenden i Sydafrika efter muligvis at være blevet forgiftet på et værtshus. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Politiet i Sydafrika er endnu ikke nået til bunds i sagen og har ikke kunnet fastslå dødsårsagen med sikkerhed. Det menes dog, at de er blevet forgiftet af noget, de har spist, drukket eller inhaleret.

Dommer i Louisiana blokerer abortforbud midlertidigt

En dommer i den amerikanske delstat Louisiana har mandag midlertidigt blokeret et abortforbud i staten. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Det sker, efter at en af statens tre abortklinikker sagsøgte staten og sagde, at det abortforbud, der lå klar til at blive gennemført i staten, "mangler de forfatningsmæssige nødvendige garantier, der forhindrer vilkårlig håndhævelse". Blokeringen betyder, at abortklinikker, der ikke har kunnet udføre deres arbejde siden fredag, kunne genoptage arbejdet.

Antallet af ukrainske flygtningebørn i daginstitutionerne er mangedoblet

Ved udgangen af april var kun omkring hvert fjerde ukrainske flygtningebarn i daginstitutionsalderen indskrevet i daginstitution. Nu er det næsten hver anden. Det viser en rundsspørge lavet af Børn&Unge ifølge fagforeningen BUPL

"Nye beviser" fører til ekstra høring om stormen på ​​Kongressen

Udvalget, der undersøger stormløbet på Kongressen 6. januar 2021 samt Trumps rolle heri, har netop indkaldt til en høring tirsdag. Indholdet kendes ikke, men det drejer sig ifølge en erklæring om "nyligt indhentede beviser". Kongressen holdt i første omgang en pause i høringerne i to uger, og planen var, at der ikke skulle komme nye høringer om kongresstormen før juli. 

Tidligere højesteretsdommer bliver ny bestyrelsesformand for Herlufsholm

Herlufsholm har mandag udpeget tidligere højesteretsdommer Jon Stokholm som ny formand for skolens bestyrelse. Han får nu til opgave at sammensætte en ny bestyrelse. Det oplyser skolen i en pressemeddelelse. Den tidligere bestyrelse trak sig lørdag, efter at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet rettede alvorlig kritik mod den i en foreløbig undersøgelsen af skolen.

Ulykke med giftig gas dræber ti personer på havn i Jordan

En ulykke med giftig gas har mandag dræbt mindst ti personer i Jordans eneste havneby, Akaba, ved Det Røde Hav. Det skriver Reuters. Mindst 251 personer er desuden kommet til skade efter at være blevet udsat for gassen. Videobilleder fra den statsejede tv-station Al-Mamlaka viser øjeblikket, hvor en container bliver tabt og udsender en stor røglignende sky af gul gas.

Naturbrand ved Hovedbanegården lammer togtrafikken: 50 passagerer fanget i tog

Der er tirsdag aften udbrudt naturbrand på en banestrækning ved Københavns Hovedbanegård. Vagthavende chef hos Københavns Politi Martin Kajberg formoder, at der er tale om en eltavle, der er kortsluttet, siger han til TV 2 Lorry. Derfor er togdriften på fjerntogsnettet helt indstillet, og S-tog kører med store forsinkelser. 50-60 passagerer sidder i et tilbageholdt tog på ubestemt tid. Ingen er kommet til skade. 

Betjent frifundet, efter at han blev filmet ved siden af død mand

En politibetjent fra Københavns Politi er blevet frifundet for at have overtrådt straffeloven, da han blev filmet ved siden af en død mand. Østre Landsret finder ikke grundlag for, at han misbrugte sin stilling som polititjenestemand, oplyser hans forsvarer, advokat Martin Cumberland, til Ritzau. Dermed ændres en dom fra byretten fra december sidste år. Her fik han en betinget fængselsstraf på 20 dage.

Herlufsholms rektor beklager over for kronprinsparret

Herlufsholm Skole beklager det pres, som kronprinsparret har været udsat for i forbindelse med den megen medieomtale af skolen siden maj. Det siger skolens konstituerede rektor, Martin Arvedlund, i en skriftlig udtalelse til Ritzau. Den konstituerede rektor fortæller, at han forstår kronprinsparrets beslutning om at melde deres ældste søn, prins Christian, ud af skolen som følge af den kritik, Herlufsholm har modtaget fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Oslo Pride aflyser fejring

Arrangørerne bag den planlagte pridefejring på Rådhusplassen i Oslo mandag aften har besluttet at følge politiets opfordring ved at aflyse arrangementet. Det oplyser de i en pressemeddelelse mandag aften skriver VG.

21-årig mand anholdt på Roskilde Festival for blufærdighedskrænkelse

En 21-årig mand er anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse af kvinde i en camp på Roskilde Festival søndag eftermiddag. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter. Politiet skriver, at manden blev genkendt af en patrulje ud fra signalementet og pågrebet. Sagen vurderes nu juridisk i forhold til muligt grundlovsforhør tirsdag formiddag.

Storebæltsbroen lukker i fem timer for Tour de France-feltet

Storebæltsbroen lukker i fem timer for almindelig trafik, når cykelryttere skal passere den i forbindelse med anden etape af cykelløbet Tour de France på lørdag. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse. Sidste chance for at køre over broen er klokken 12.30 på lørdag. Fra klokken 13.00 og frem til klokken 18.00 vil der være spærret helt for biltrafikken.

Mindst én person omkommet i tornado i Holland

En tornado ramte mandag den lille by Zierikzee 50 kilometer uden for Rotterdam, oplyser sikkerhedsmyndighederne i provinsen Zeeland til avisen NL Times. En person har mistet livet som følge af det ekstreme vejr, og mindst ti er såret. 

9 mænd får samlet 75 års fængsel for amfetamin-handel

Vestre Landsret i Aarhus har mandag idømt 9 mænd samlet 75 års fængsel for omfattende handel for amfetamin. Det skriver Statsadvokaten i Viborg på Twitter.

Russisk hackergruppe hævder at stå bag cyberangreb på Litauen

Den russiske hackergruppe Killnet hævder nu at stå bag cyberangrebet på litauiske statslige og private institutioner mandag. De siger, at de udførte angrebet som modsvar på landets beslutning om at blokere transit af varer gennem Litauen til den russiske enklave Kaliningrad. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mand idømt 12 års fængsel for drabsforsøg

En 35-årig mand er mandag idømt 12 års fængsel for at have forsøgt at skyde en 34-årig mand i Brøndby 18. januar 2021 med en maskinpistol. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. Ifølge politiets efterforskning er motivet jalousi. Den dømte ankede efterfølgende dommen.

Politi råder arrangører af Pride i Oslo til at aflyse

Politiet i Oslo råder arrangørerne af et Pride-arrangement mandag aften til at aflyse. Det sker på et pressemøde mandag eftermiddag, skriver det norske nyhedsbureau NTB. Årsagen er, at arrangementet ventes at blive væsentligt større, end det i første omgang var planlagt. Derfor kan de ikke garantere for sikkerheden, siger Martin Strand fra Oslos politi.

Litauen rammes af cyberangreb – forventer flere

Litauiske statslige og private institutioner er mandag blevet ramt af et cyberangreb, oplyser det baltiske lands nationale cybersikkerhedscenter. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. De advarer om, at der er stor sandsynlighed for, at der kommer flere.

3287 nye coronatilfælde

Der er registreret 3287 nye smittetilfælde med coronavirus siden fredag, oplyser SSI.