Samfund

Seneste nyt

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

To meter lang slange løs i Rønne

Bornholms politi oplyser, at man torsdag aften har fået anmeldelse om en løssluppen slange i Møllegade i Rønne. Der er tale om en to meter lang sort/grå slange, og hvis man ser den bedes man kontakte 114.

Første retsmøde i sag mod russisk soldat tiltalt for drab på civil

En domstol i Ukraine har torsdag holdt den første høring i retssagen mod en 32-årig russisk soldat, som er tiltalt for at dræbe en civil ukrainer og flere tilfælde af voldtægt. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kartoffelavlere får igen lov at bruge forbudt sprøjtemiddel

Selv om sprøjtemidlet Reglone er forbudt i EU, kan danske kartoffelavlere for tredje år i træk bruge midlet på deres marker. Det skyldes en dispensation fra Miljøstyrelsen, skriver Politiken. EU har forbudt Regione fordi det kan give skader på hjernen.

SAS varsler lockout i svensk lufthavn

Flyselskabet SAS varsler nu lockout i Stockholm Arlanda-lufthavnen i Sverige, skriver Aftonbladet.se. Det sker som et svar på en eventuel pilotstrejke, og ifølge SAS' kommunikationsdirektør Karin Nyman er det en del af den administrative proces, når modparten truer med strejke, at man som arbejdsgiver sender lockout-varsel som svar.

Meningsmåling: Løkkes parti får 3,5 procent ved valg

Hvis der var valg i morgen, ville ingen af de politiske blokke kunne danne flertal uden Moderaternes – og dermed Lars Løkke Rasmussens – opbakning. Det viser en ny opsigtsvækkende Megafon-måling lavet for TV 2 og Politiken. Moderaterne står ifølge målingen til at få 3,5 procent af stemmerne ved et valg.

Medie: Region må bede om flere penge til at bygge nyt sygehus

Region Hovedstaden må atter bede om flere penge til byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland, efter at store prishop på byggematerialer har sat projektets økonomi under yderligere pres. Det skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Tidligere tunesisk premierminister anholdt

Tunesisk politi har torsdag anholdt Tunesiens tidligere premierminister Hamadi Jebali, oplyses det ifølge nyhedsbureauet Reuters af Jebalis officielle Facebook-side. Ifølge Facebook-siden hævder politiet, at Jebali ikke havde et gyldigt identitetskort. Det tunesiske indenrigsministerium afviser at kommentere sagen.

Vandscootere kollideret i Sønderballe

Efter en melding om at to vandscootere er stødt sammen til søs i Sønderballe ved Haderslev, er redningsmandskab, ambulancer og politi på vej til stedet, opltser Syd- og Sønderjyllands Politi.

38-årig eftersøgt mand fundet død i Hareskov

En 38-årig mand, som Nodsjællands Politi tidligere har eftersøgt efter han har været forsvundet fra sin bopæl i Charlottelund siden 19, juni, er torsdag aften fundet død i Hareskov, oplyser politiet. Intet tyder på, der sket et kriminel handling. De pårørende er underrettet.

Rigspolitiet advarer mod svindelmails med anklager

Rigspolitiet advarer nu mod falske mails, hvor svindlere som påstår mailen kommer fra den internationale politiorganisation Europol, anklager borgere for alvorlig kriminalitet. Politiet råder til, at man slette mailen og ikke går i dialog med afsenderen. 

Stadig problemer med NemID

Der er endnu ikke ryddet op i systemerne hos Nets, der onsdag blev ramt af tekniske problemer. Derfor er der stadig borgere, der ikke kan tilgå netbank eller sider som sundhed.dk og borger.dk med NemID torsdag. Det oplyser Nets, der driver NemID, lidt før klokken 20.

Østrig dropper vaccinetvang

Den kontroversielle lov, som tvinger borgere i Østrig til at blive vaccineret mod coronavirus, droppes nu helt, oplyser Østrigs regering ifølge det svenske nyhedsbureau TT. Beskeden kommer, få måneder efter at loven trådte i kraft.

Politiet advarer mod falske indsamlere i sort BMW i Jylland

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at man har fået flere anmeldelser om to mænd, der kører i en rumænsk indregistreret sort BMW, som har bedt folk om penge til et døvecenter. I dag har det været Esbjerg og Ribe, men politiet har fået ligenende anmeldelser fra hele Jylland.

Social mediegigant vil bruge AI til at kontrollere alder på Instagram

Instagram vil nu bruge såkaldt kunstig intelligens (AI) til at bedømme, om brugere, som ændrer deres alder fra under 18 år til over 18 år, virkelig er over 18 år. Det oplyser Meta, selskabet bag Instagram.

Kvinde død efter togpåkørsel

En 51-årig kvinde er død, efter at hun torsdag eftermiddag blev påkørt af et tog på en jernbaneoverskæring ved Nr. Søby nær Skive. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til Skive Folkeblad. Ifølge politiet er der tale om en ulykke, og de pårørende er underrettet. 

FIFA udvider VM-trupper til 26 spillere

FIFA udvider VM-trupper til 26 spillere. Det oplyser fodboldforbundet på sin hjemmeside ifølge Ritzau. Før måtte hver nation maksimalt have 23 spillere med.

Biden "dybt skuffet" over USA's Højesteret

USA's præsident er "dybt skuffet" over en afgørelse fra USA's Højesteret, der har afgjort, at en lov, som begrænser adgangen til håndvåben, er i strid med den amerikanske forfatning. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Risiko for, at kaos i lufthavn i Amsterdam varer længe

Ben Smith, chef for flyalliancen Star Alliance, siger, atdet kan tage mange måneder at få nyt sikkerhedspersonale på plads i Schiphol-lufthavnen i Amsterdam. Lufthavnen, som er knudepunkt for flytrafikken i Europa, har på det seneste været ramt af kaos på grund af mangel på ansatte. Det skriver blandt andet norske NRK.

WHO holder krisemøde om abekopper

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) skal torsdag tage stilling til, om virussygdommen abekopper bør klassificeres som en international trussel mod sundheden, skriver blandt andet det norske nyhedsbureau NTB. Det er den hurtige spredning af sygdommen, der har fået WHO til at indkalde til krisemøde.

Fransk vaccine mod coronavirus godkendt

Den europæiske lægemiddelstyrelse (EMA) har godkendt det franske medicinalfirma Valnevas vaccine mod coronavirus, skriver EMA i en pressemeddelse. EMA anbefalder EU-Kommisionen at godkende vaccinen til brug i EU – godkendelsen gælder vaccination af personer i alderen 18 til 50.